Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano

Dzbanie, czytaj ze zrozumieniem. Ułatwić Ci?

Napisałem, że 72 to nieporozumienie od portali a oceny użytkowników są celowo obniżane i gdyby nie to, to było by 90 a nie jak teraz 76.

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 261 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

14 minut temu, Kolos28 napisał:

gdyby nie sztucznie zaniżane ocen użytkowników (xbotów i tych co nie grali ale dla zasady oceniają) to spokojnie by było 90, bo gra na to zasługuje.

Ja się bardzo dobrze bawię przy Crackdown 3. Gdyby nie sztuczne zaniżana ocena przez klapów i tych co nie grali gra by miała spokojnie 95, zdecydowanie na to zasługuje.

xDDDDD

Te oceny recenzentów to jakieś nie porozumienie - zagrajcie i sami ocencie ale szczerze a nie przez pryzmat Waszych problemów związanych na jakiej konsoli gracie!

No wiadomo. Jak słabe recki na plejkrwie to wina recenzentów i sie nie znajom . Jak na Xboxie to beka. Standard klaperski. No i zagra się oczywiście, ale kiedyś tam. Od początku gra wydawała mi się padaką więc nie widzi mi się wydawać  pieniądze na coś co się nawet trudno ogląda się na trailerach. Podobnie miałem z Sea of Thieves od pierwszych materiałów.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

@Kolos28 Napisałeś 72 (odniosłeś się do mety), a potem że gdyby nie zaniżanie poziomu przez Xboxty to by było 90. Nie napisałeś, że user score, logicznym jest że odnosisz się do pierwszej liczby.

Z resztą, z kim ja gadam. Jak jest 9 i 10 na portalach to zasłużone oceny, jak niskie to recenzenci się nie znają i kto by ich sluchał. Janusze playstation dla któryzch wyznacznkiem jakości "Only on PlayStation 4". Konserzy g,ówna. 

Opublikowano

To jak Twoja ciotka tylko my nie rozsmarowujemy po ciele.

Opublikowano

@Ins

Różnica jest taka, że ja mam obie konsole i obie potrafię docenić. Nie grałem w Crackdown 3 i się nie wypowiadam ale gram w DG i jest to naprawdę świetna gra. Takie połączenie TLoU i Mad Max. Świetny klimat, gra zachęca do eksploracji ale nie zanudza aktywnosciami pobocznymi typu przynieś 10 skór jelenia. Wszystkie gry od ubi, nawet te nowe assassins czy FC mogą buty lizać DG. Fabuła się nie rozmywa a same wrażenia podobne do RDR2 tylko w innych realiach, czuć po prostu życie w tych grach.

Prawie, każdy kto się przełamał i kupił grę pomimo hejtu ma podobne zdanie i jest grą oczarowany.

Opublikowano
7 minut temu, Kolos28 napisał:

Różnica jest taka, że ja mam obie konsole

Różnica między kim/czym ? Precyzuj swoje wypowiedzi bo znowu będzie tak jak pisał Paolo.

Opublikowano

Między klapami i xbotami. Sorrki, za nie doprecyzowanie wypowiedzi [emoji4]

Opublikowano

No Xboty tutaj też mają PS4 więc wiesz ;]

Opublikowano

??

Kto z obecnych nie ma tu przynajmniej jednej dodatkowej platformy (kolejne iteracje PS się nie liczą)? Chyba tylko klapy właśnie dla których 6 w grze której nie grali to crap, ale 6 na PS4 to niedoceniona perełka.

Z resztą, rozstrzał 3-9 wśród ocen dla DG wybitnie wskazuje, że coś poszło nie tak. To nie kolejny GoW, chociaż Propaganda Sukcesu bardzo by tego chciała.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
No Xboty tutaj też mają PS4 więc wiesz ;]

Mówię tutaj o tych niezdrowych klapach i xbotach, bez zagłębienia się czy mają obie konsole bo są też tacy co pomimo posiadania obu sprzętów na siłę krytykują konsolę od Sony. 

Są też tacy co nie grali w grę (obojętnie jaką) a krytykują dla zasady.

@Paolo

Właśnie, może grali bez patcha 1.4, może nie zaglebiali się w fabułę i pomijali filmiki, może z góry chcieli zjechać grę? Nie wiem, ciężko powiedzieć ale już nieraz przekonywałem się, że recenzje nic nie znaczą bo każdy inaczej spostrzega gry.

Taki wychwalany GoW, dla mnie to średniak 7/10 przez sztuczne wydłużenie gry, która była męcząca.

Days Gone to dla mnie mocne 9/10 za całokształt.

Wspaniała gra w osadzonym świecie zombie. Do tego ten świat jest piekny, jest dobra fabuła, elementy survival, żyjący świat, świetny klimat oraz dobra optymalizacja - na najnowszym patchu wszystko wydaje się na swoim miejscu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ins napisał:

Dasz mi gwarancje, że wyjdzie w tym roku i nie będzie kolejnym najlepszym 72 na MC ? Jesteś w 100% pewny, że jest sens dla tej jednej gry, która MOŻE wyjdzie i MOŻE będzie dobra trzymać sprzęt, którego się w ogóle nie używa ? Nie każdy jest jednoplatformową amebą.

No patrząc kto robi grę i patrząc na generalnie średnią ocen ex'ów na PS4, śmiem twierdzić że 72 % jest mało możliwe i jeśli się zdarza, to jest wyjątkiem potwierdzającym regułę, w odróżnieniu od Xboxa gdzie patrząc na ostatnie ex'y na tą konsolę, taka ocena nie byłaby nawet normą, a wręcz pozytywnym zaskoczeniem.

Godzinę temu, ASX napisał:

Kilka dni temu pojawiło się ogłoszenie że Sucker Punch szuka kogoś kto napisze scenariusz do Ghost of Tsuchima, raczej wykluczone jest że gra wyjdzie w tym roku. To tylko majaki Mendrka o super lineupie

Reszte gier z tej "listy" przemilcze

https://www.eurogamer.pl/articles/2019-03-07-premiera-ghost-of-tsushima-w-sierpniu

A że resztę gier przemilczysz to wiem, bo byś musiał przyznać że Xbox ssie jeszcze bardziej, bo nigdy takich gier nie dostanie. Zresztą dla tego trupa, każda gra w ogóle jest już jakimś podrygiem, a ostatnio co najwyżej bąkiem trupiego gazu ;)

Opublikowano
16 minut temu, Kolos28 napisał:

Właśnie, może grali bez patcha 1.4, może nie zaglebiali się w fabułę i pomijali filmiki, może z góry chcieli zjechać grę? Nie wiem, ciężko powiedzieć ale już nieraz przekonywałem się, że recenzje nic nie znaczą bo każdy inaczej spostrzega gry.

Może gra była niedopracowanym średniakiem z bardzo sztywnym strzelaniem, masą (rzekomo) znienawidzonych przez graczy śmieci do zbierania (oj się Tombowi za to oberwało) i nieangażującą fabułą? Może gra jest po prostu faktycznym średniakiem który bardzo Ci się podoba?

Sam mam kilka takich przykładów, ale że coś mi się podoba nie musi oznaczać że jest to od razu skrzywdzona w recenzjach gra.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

gra na 7 to średniak :turned::turned:

Opublikowano

No niestety za czasow szaraka czy ps2 to byla dobra gra, teraz ponizej 90 na meta sie nie tyka tytulow.

Opublikowano
10 minut temu, Mendrek napisał:

A że resztę gier przemilczysz to wiem, bo byś musiał przyznać że Xbox ssie jeszcze bardziej, bo nigdy takich gier nie dostanie. 

Mowa o tym kreatorze postaci w stylu Project Spark, gierce z PSX czy tej grze o malowaniu ścian?

Serio Mendrek przestań robić dobrą minę do złej gry i przestań się kompromitować probując przekonać wszystkich dookoła ( w tym pewnie i siebie) o jakiś wagonach hype trainu.

Lineup xboxa też nie zachwyca, bo oprócz Gearsów i Ori które są raczej gwarantem jakości, zapowiedziano tylko małe Battletoada ktore jest wielką niewiadomą. Ale żaden xbot nie walczy tutaj i nie pisze bzdur o jakieś orce w 2019 r. 

5 minut temu, MYSZa7 napisał:

gra na 7 to średniak :turned::turned:

Wg dziwnych standardów obowiązujących w tym dziale, niestety tak. Gdyby było na xboxa nazywali by to crapem ;)

Opublikowano

Może gra była niedopracowanym średniakiem z bardzo sztywnym strzelaniem, masą (rzekomo) znienawidzonych przez graczy śmieci do zbierania (oj się Tombowi za to oberwało) i nieangażującą fabułą? Może gra jest po prostu faktycznym średniakiem który bardzo Ci się podoba?

Sam mam kilka takich przykładów, ale że coś mi się podoba nie musi oznaczać że jest to od razu skrzywdzona w recenzjach gra.

Może tak, może nie - w sumie racja.

Fakt, film stworzony przez Sony by zachęcić do kupna ale wiesz że to wszystko jest w grze i fajnie jest to zrobione? Niby nic innowacyjnego ale ten świat jest naprawdę fajnie zlepiony [emoji4]

Co do znienawidzonych przez graczy śmieci do zbierania, to dlaczego nowe Assassiny i FC mają wyższe noty? Te gry to gnioty przy DG. Przecież wszyscy wiedzieli, że to będzie open world a i tak nie ma tutaj tylu śmieci co w grach od ubi. Fabuła i to jak jest ona przedstawiona w tym świecie jest dobrze zrobiona. Elementy craftingu, survivalu dodają fajnego dopełnienia całej tej otoczce. Jest sporo smaczków w tej grze ale to nie wątek by się nad nimi rozpisywać.
Opublikowano
22 minuty temu, Shen napisał:

No niestety za czasow szaraka czy ps2 to byla dobra gra, teraz ponizej 90 na meta sie nie tyka tytulow.

To po co produkują Xboxa?

19 minut temu, ASX napisał:

Mowa o tym kreatorze postaci w stylu Project Spark, gierce z PSX czy tej grze o malowaniu ścian?

Serio Mendrek przestań robić dobrą minę do złej gry i przestań się kompromitować probując przekonać wszystkich dookoła ( w tym pewnie i siebie) o jakiś wagonach hype trainu.

Lineup xboxa też nie zachwyca, bo oprócz Gearsów i Ori które są raczej gwarantem jakości, zapowiedziano tylko małe Battletoada ktore jest wielką niewiadomą. Ale żaden xbot nie walczy tutaj i nie pisze bzdur o jakieś orce w 2019 r. 

No Dreams to najbardziej przyjazny i innowacyjny game development kit, który pozwoli każdemu graczowi tworzyć swoje gry w prosty sposób, jednocześnie zachowując jakość przynajmniej obecnych indyków cyfrowych. Dreams zgarnie mnóstwo nagród, nie tylko w świecie gier, ale w świecie technologii - trąbią o tym wszem i wobec serwisy które widziały lub miały early access, który obecnie jest dostępny dla twórców-amatorów. Pozwoli to wykiełkować pewnie niejednemu game designerowi, a gracze dostaną te nowe światy w ramach jednego zakupu gry. No ale lepiej czekać na odgrzewanego kotleta z pudzianami, przy którym nawet kolejne gierki Ubi to powiew świeżości i wzór innowacyjności. I indyczaną platformówkę 2d.

19 minut temu, ASX napisał:

Wg dziwnych standardów obowiązujących w tym dziale, niestety tak. Gdyby było na xboxa nazywali by to crapem ;)

Na Xboxa nazywano by to hitem. Ostatnim sukcesem ex'a na Xboxa, było wskoczenie Crackdown 3 z 59 na 60 na Metacritic. No przecież, w obozie zielonych celebra jak na cygańskim weselu. Jedziemy panowie na pełnej! ;)

Opublikowano

kolos to jak jest z tymi recenzjami janusze czy nie janusze, znają się czy się nie znają? 

Bo skoro DG to zbiorowe omamy recenzentów to również dyszki dla tlou i gow można zaliczyć do zbiorowych omamów 

:mocking:

Opublikowano

Co do znienawidzonych przez graczy śmieci do zbierania, to dlaczego nowe Assassiny i FC mają wyższe noty? Te gry to gnioty przy DG. Przecież wszyscy wiedzieli, że to będzie open world a i tak nie ma tutaj tylu śmieci co w grach od ubi. Fabuła i to jak jest ona przedstawiona w tym świecie jest dobrze zrobiona. Elementy craftingu, survivalu dodają fajnego dopełnienia całej tej otoczce. Jest sporo smaczków w tej grze ale to nie wątek by się nad nimi rozpisywać.

Bo to lepsze gry? a nie kolejne średniaki od $ony w stylu Ubi.

klapy jak szał macicy że ich jedyny ex w tym roku to paździerz :)

Opublikowano
28 minut temu, Kolos28 napisał:

Klapy broniące DG xd 

giphy.gif

Edytowane przez kubson

Opublikowano

kolos to jak jest z tymi recenzjami janusze czy nie janusze, znają się czy się nie znają? 

Bo skoro DG to zbiorowe omamy recenzentów to również dyszki dla tlou i gow można zaliczyć do zbiorowych omamów 

:mocking:

Myślę, że recenzjami nie można się sugerować bo żeby wyrobić sobie zdanie to trzeba samemu zagrać.
GoW, niby za co dostał tak wysokie oceny, co było w tej grze czego nie widzieliśmy wcześniej? Dla mnie recenzje tej gry to omamy właśnie tak samo jak zaniżanie ocen DG. Dla innych GoW to GOTY a DG to średniak - proste!
TLoU to inna historia bo gra była pisana na ps3 i wtedy była wyjątkowa. Dziś się niczym nie wyróżnia oprócz relacji bohaterów. Ciężko wymyślić zupełnie inne patenty w grach, docenić trzeba natomiast to jak są one wykorzystane i połączone w całość.
@Daddy
Widać, że wiecznie na dopalaczach [emoji23]
Opublikowano

boże jakie te Sony jest skrzywdzone, bo recenzenci nie docenili po raz 126 ten sam template śmierdzący Ubisoftem xd

jak tylko gierka chuńczyków nie ma 90% na MC to całe ule sonydronów się aktywują

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.