funditto 661 Opublikowano 4 lipca 2018 Opublikowano 4 lipca 2018 Mam zamiar wrócić na dobre do grania na GBA, ale mój egzemplarz to ten pierwszy model, a wiadomo jak tam było z podświetleniem. Czy ktoś z was wie gdzie można znaleźć jakiegoś speca, który zrobi mi w nim podświetlenie, żebym mógł grać jak człowiek ? Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 5 lipca 2018 Opublikowano 5 lipca 2018 popytaj na grupie Nintendo na fejsie, o ile pamiętam, to jest tam parę typków którzy się zajmują czymś takim 1 Cytuj
funditto 661 Opublikowano 7 lipca 2018 Autor Opublikowano 7 lipca 2018 9 godzin temu, czapa napisał: AGS-101 tyle w temacie To chyba w wersji SP, a mnie interesuje tylko pierwszy model, bo na SP jest wg mnie niewygodne ułożenie przycisków Cytuj
czapa 677 Opublikowano 7 lipca 2018 Opublikowano 7 lipca 2018 no to mod. ekran 101 w tym zwykłym. Poszukaj na ebay albo na allegro mają. ewentualnie możesz pokusić się samemu zrobić, na aliexpress jest wszystko. miałem nieciekawe doświadczenia z jednym panem z gdańska który moduje te sprzęty wiec nie mogę go polecić 1 Cytuj
funditto 661 Opublikowano 7 lipca 2018 Autor Opublikowano 7 lipca 2018 Właśnie to jest problem, że z tego co sprawdziłem w Polsce brakuje porządnych retromaniaków zajmujących się odnową i modowaniem sprzętów. Owszem są tacy co robią to dobrze, ale tylko dla siebie, a ci co kreują się na fachowców czesto mają złe opinie Cytuj
czapa 677 Opublikowano 7 lipca 2018 Opublikowano 7 lipca 2018 możesz sprawdzić retro klinika na FB. Nic u niego nie reperowałem ani nie moddowałem, ale kilka razy rozmawiałem i wydawał się w porządku. Cytuj
iluck85 2 958 Opublikowano 7 lipca 2018 Opublikowano 7 lipca 2018 (edytowane) A ręce masz sprawne? Czy dwa drewniaki? Colora łatwiej przerobić, Advance trochę trudniej- ale tylko trochę, bo trzeba wyciąć kawałek ramki z środka. Ale w sumie w Color też, bo tam szybka podświetlająca przychodzi w poziomie Dedykowane ekrany i podświetlenia są drogie, ostatnio ktoś w zakupach wrzucał- prawie 200 funtów. Dorwać uszkodzonego SP AGS-101. Ważny ekran. Jeden rezystor, dwa luty, wyciąć kawałek ramki w środku i gotowe. No i śrubokręt ramienny na te śrubki N. Płaskim też się da. W tym kraju trudno dorwać GBA w boxie (ładnym) i całą klapką na baterie. To samo Color. Edytowane 7 lipca 2018 przez iluck85 Cytuj
philipo 159 Opublikowano 12 maja Opublikowano 12 maja Cytat Today we're installing what looks to be the ultimate screen mod for the Game Boy Color. Not only are the results impressive, but it's actually a pretty easy mod that is perfect for a beginner. Cytuj
Mari4n 470 Opublikowano 15 maja Opublikowano 15 maja Sam rozważam wstawienie czegoś takiego do GBC i GBA, zwłaszcza że można kupić obudowy już przygotowane pod takiego moda. Ciekaw jestem tylko o ile skraca żywotność baterii. Cytuj
Labtec 3 668 Opublikowano 22 maja Opublikowano 22 maja On 5/15/2024 at 10:20 PM, Mari4n said: Sam rozważam wstawienie czegoś takiego do GBC i GBA, zwłaszcza że można kupić obudowy już przygotowane pod takiego moda. Ciekaw jestem tylko o ile skraca żywotność baterii. Możesz od razu zrobić baterii mod 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi