Skocz do zawartości

Game Boy Advance - podświetlenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar wrócić na dobre do grania na GBA, ale mój egzemplarz to ten pierwszy model, a wiadomo jak tam było z podświetleniem. Czy ktoś z was wie gdzie można znaleźć jakiegoś speca,  który zrobi mi w nim podświetlenie, żebym mógł grać jak człowiek ? 

Opublikowano
9 godzin temu, czapa napisał:

AGS-101 tyle w temacie

To chyba w wersji SP, a mnie interesuje tylko pierwszy model, bo na SP jest wg mnie niewygodne ułożenie przycisków 

Opublikowano

no to mod. ekran 101 w tym zwykłym. Poszukaj na ebay albo na allegro mają. ewentualnie możesz pokusić się samemu zrobić, na aliexpress jest wszystko. miałem nieciekawe doświadczenia z jednym panem z gdańska który moduje te sprzęty wiec nie mogę go polecić

• Plusik 1
Opublikowano

Właśnie to jest problem, że z tego co sprawdziłem w Polsce brakuje porządnych retromaniaków zajmujących się odnową i modowaniem sprzętów. Owszem są tacy co robią to dobrze, ale tylko dla siebie, a ci co kreują się na fachowców czesto mają złe opinie :(

Opublikowano (edytowane)

A ręce masz sprawne? Czy dwa drewniaki? 

Colora łatwiej przerobić, Advance trochę trudniej- ale tylko trochę, bo trzeba wyciąć kawałek ramki z środka. Ale w sumie w Color też, bo tam szybka podświetlająca przychodzi w poziomie :) 

Dedykowane ekrany i podświetlenia są drogie, ostatnio ktoś w zakupach wrzucał- prawie 200 funtów. Dorwać uszkodzonego SP AGS-101. Ważny ekran. Jeden rezystor, dwa luty, wyciąć kawałek ramki w środku i gotowe. No i śrubokręt ramienny na te śrubki N. Płaskim też się da. 

W tym kraju trudno dorwać GBA w boxie (ładnym) i całą klapką na baterie. To samo Color. 

Edytowane przez iluck85
  • 4 lata później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
Cytat

Today we're installing what looks to be the ultimate screen mod for the Game Boy Color. Not only are the results impressive, but it's actually a pretty easy mod that is perfect for a beginner.

Opublikowano

Sam rozważam wstawienie czegoś takiego do GBC i GBA, zwłaszcza że można kupić obudowy już przygotowane pod takiego moda. Ciekaw jestem tylko o ile skraca żywotność baterii.

Opublikowano
On 5/15/2024 at 10:20 PM, Mari4n said:

Sam rozważam wstawienie czegoś takiego do GBC i GBA, zwłaszcza że można kupić obudowy już przygotowane pod takiego moda. Ciekaw jestem tylko o ile skraca żywotność baterii.

Możesz od razu zrobić baterii mod

1800mah_2048x2048.jpg?v=1669229709

• Plusik 1