Wredny 9 453 Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 No o tym tylko poczytałem niestety... Ale nie ma źle - od czasu pewnych afer na moim dawno zmarłym forum o tematyce trofeowej, nie miałem takiego ubawu, podczas czytania kolejnych postów Z tym że to ja byłem tam moderatorem, więc wiedziałem, że nic mnie nie ominie (no chyba, że admin by się obudził i wszystko zamknął wpissdu) Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 9 minut temu, Shen napisał: zbanowali juz tego blubera? Tak jest. Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 9 minut temu, Shen napisał: zbanowali juz tego blubera? Teraz, _Be_ napisał: Tak jest. I całe szczęście, bo się pchał w gips swoimi wpisami - trzeba go chronić przed nim samym c0rwa! Nic nie pograłem przez ten foruming dzisiaj! Miałem plany, ranga w The Division by wskoczyła, a tu takie coś... Jak Perez zamknie to będzie spokój Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 3 minuty temu, Wredny napisał: Jak Perez zamknie to będzie spokój Niestety Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 (edytowane) 34 minuty temu, Wredny napisał: I całe szczęście, bo się pchał w gips swoimi wpisami - trzeba go chronić przed nim samym c0rwa! Nic nie pograłem przez ten foruming dzisiaj! Miałem plany, ranga w The Division by wskoczyła, a tu takie coś... Jak Perez zamknie to będzie spokój Najlepiej będzie jak Ty zamkniesz coś innego i pójdziesz wbijać te swoje platynki xD Edytowane 10 Lipca 2018 przez chris85 1 Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Roger 2 057 Opublikowano 10 Lipca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 (edytowane) 2 godziny temu, Wredny napisał: I całe szczęście, bo się pchał w gips swoimi wpisami - trzeba go chronić przed nim samym c0rwa! Nic nie pograłem przez ten foruming dzisiaj! Miałem plany, ranga w The Division by wskoczyła, a tu takie coś... Jak Perez zamknie to będzie spokój Spokojnie nikt nic nie zamknie Perez poszedł spać i pewnie płacze po przegranej Belgii Swoją drogą jestem czytelnikiem PSX Extreme od bodajże drugiego numeru przegadałem setki godzin ze Ściera i Lokim zanim Shiva pojawił się w redakcji. Oczywiście nie byłem wtedy z nią związany jako redaktor, ale z rozmów wywnioskowałem, że chłopaki grają na piratach lata temu, jakoś nie było to dla mnie szokiem. Chyba recenzja Thrill Killa powinna to swego czasu wszystkim uświadomić - gra miała recenzje w PSX Extreme choć wyszła tylko na stadionie i bazarach (potem chyba zrobili z tego Wu-Tang bijatykę, ale mogę się mylić). Pamiętam też jak wpadłem w Warszawie na redaktora jednego z konkurencyjnych magazynów, który też czytałem. A wparłem na niego na stadionie dziesięciolecia o 7 rano jak pakował komplet nowości na tłokach do plecaka (pamiętam dobrze ten dzień bo kupiłem wtedy drivera 2 niby z polskim dubbingiem gdzie lektorem był jakiś typ zza wschodniej granicy). Czy powinni być z tego dumni? Na pewno nie. Ale jak wytłumaczył Ping, nawet w czasach PS2 Sony przysyłało do recenzji gry z 2-miesięcznym opóźnieniem gdy wszyscy zdążyli na tym tytule zajechać kolejny laser w PS2. W 2005 roku rynek wydawniczy to wciąż była parodia i namiastka tego co na zachodzie. Oczywiście teraz jest nagonka na klimat po postach Shivy, oszukali mnie itd. ale jestem związany z PSX Extreme od wielu lat i generalnie większość ekipy zgredów jest dokładnie taka jaką pamiętam z czasów smarkacza. A że Fenix kontrolował hajs i spóźnienia? Taka była jego rola pamiętam kilka wyjazdów pierwszych na targi z kalim, majkiem, uralem i resztą. Gdyby tego ktoś nie kontrolował, to by nie było żadnej relacji w magazynie. Oczywiście, że pojawiają się w redakcji tarcia, które nie zawsze wychodzą na zewnątrz. To nie jest tak, że wszyscy się kochają i mówią sobie czułe słówka do ucha. Mamy grupę na facebooku zamkniętą, gdzie regularnie dochodzi do mniej lub bardziej zaognionych sporów, ale potem jest integracja każdy strzeli setkę (tudzież zje słoik smalcu vide komodo) i przybija piątkę. Do kolejnej awantury o recenzję Sam generalnie staram się publikować przy rożnych jubileuszach informacje mniej znane, których publikacja wcześniej nie była możliwa jak choćby ta ankieta o multiplatformach czy tej striptizerce z wężem co ja mąż przyłapał na zdjęciach w PE. Mam jeszcze parę granatów z perspektywy czasu bardzo zabawnych, ale to może na 25-lecie pójdzie w świat Jak dożyjemy Edytowane 10 Lipca 2018 przez Roger 12 Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 2 minuty temu, Roger napisał: Mam jeszcze parę granatów z perspektywy czasu bardzo zabawnych, ale to może na 25-lecie pójdzie w świat Np wyniki słynnej ankiety z PPE, która miała charakter wyborów prezydenckich na Białorusi? Tej dotyczącej wprowadzenia informacji o rynku pecetowym na portal o tematyce KONSOLOWEJ. Prawdziwym graczom nie było do śmiechu, no ale dzisiaj się dowiedziałem że PPE poświęca się dla dobra PSX EXTREME, więc z trudem bo z trudem ale jednak pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 672 Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 7 godzin temu, Starh napisał: To tak jakbym ukradł komuś software np. z USA i ten sam software zaimplementować w swojej firmie czerpiąc z tego korzyść. Obstawiam, że sporo małych biznesów w Polsce jechało (i pewnie nadal jedzie) na pirackiej Windzie. Kur.wa, nawet Peja z Decksem nagrywali legalne płyty na pirackim oprogramowaniu xd. Zgoda z tym, że trochę komicznie to wszystko wygląda w świetle wszystkich tych kampanii anty pirackich, ale jedno pamiętam dobrze : zawsze N+ miał większą spinę w tym temacie, szczególnie w listach, jak ktoś spytał o "przeróbki" czy coś. Ciekawe, czy faktycznie byli tacy święci. PE było w tym temacie normalniejsze (choćby Szara Strefa). Odnośnik do komentarza
Roger 2 057 Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 9 minut temu, ciwa22 napisał: Np wyniki słynnej ankiety z PPE, która miała charakter wyborów prezydenckich na Białorusi? Tej dotyczącej wprowadzenia informacji o rynku pecetowym na portal o tematyce KONSOLOWEJ. Prawdziwym graczom nie było do śmiechu, no ale dzisiaj się dowiedziałem że PPE poświęca się dla dobra PSX EXTREME, więc z trudem bo z trudem ale jednak pozdrawiam. Akurat ta ankieta nie była ściemniona ręczę za to głowa Shivy Generalnie PPE to bardzo specyficzne miejsce, userzy stale komentujący to konsolowe grono (czyli cała społeczność), ale wchodzi też masa ludzi tzw. randomów, którzy po prostu poznali serwis gdzieś z posta na fejsie, przeglądając google. I to oni napędzają ruch. Jak zaczynałem kierować PPE mieliśmy 90 tys userów, teraz jest ich prawie 900 tysięcy miesięcznie. Ale tak jak pisałem - PPE pozwala spokojnie funkcjonować reszcie podmiotów (co dla mnie jest kluczowe bo PSX to teraz moje oczko w głowie) bo i reklamodawcy bija oknami przy takim wyniku. Prasa z 20 tysiącami sprzedanych egzemplarzy to przy 900 tysiącach userów, którzy jeszcze mogą kliknąć w reklamę po prostu jest w gorszej sytuacji. Chociaż są wydawcy, którzy słusznie doceniają te 20 tysięcy, bo są to świadomi gracze, którzy mają często rodziny, zarabiają i skoro kupują magazyn to i kupują pewnie gry a nie przechodzą je na YT. A sprzedaż gier w Polsce wcale nie jest tak kosmiczna jak się niektórym wydaje przy niektórych tytułach (np. kolejne CODy). 1 Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 (edytowane) Shiva już nie pogra w fifę... Przypomnijmy: odpowiedzi w ankiecie na wspomniany temat były cztery. Najwięcej głosów uzyskała opcja o braku jakichkolwiek informacji o rynku pecetowym więc... je wprowadzono. Edytowane 10 Lipca 2018 przez ciwa22 Odnośnik do komentarza
Mędrzec 9 Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Roger obejrzec to sobie mozna okladke gry a nie gre Ogladanie gier, toz to jest nienormalne i niepojete, ktos placi pieniadze zeby ogladac jak ktos gra, kolejne zboczenie 21 wieku.Wiele razy staraem sie sobie wytlumaczyc to zjawisko, ale na razie sie poddaje:) Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Odnośnik do komentarza
Mr. Shiva 58 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 (edytowane) 14 godzin temu, Kinoji napisał: pewnie opchnal za 30zl @Mr. Shiva komentarz? Zapytaj w redakcji, bo to oni przecież przyjmowali przesyłki w Katowicach. Pewnie na memorkę też się mogli połasić, jak brakowało na mini-ratkę. Nawet VHS-y z kącika sportowego odsyłałem ludziom za własną kasę, a ten mi pisze o memorce. Ogólnie spory ubaw jest, click baitów trochę na forum wydawcy nabiliśmy, może będą mieli na oddanie komuś kilku złotych, bo widzę że tu nikt nie zriozumiał przekazu - nie chodzi o żadne pieniądze, tylko podejście tych ludzi, Fenix o zarządzaniu zasobami ludzkimi miał takie pojęcie, jak ja o pingwinach-albinosach z Martyniki. Edytowane 11 Lipca 2018 przez Mr. Shiva Odnośnik do komentarza
Ekansik 294 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Nadal. Też grałem na piratach jak nie mogłem inaczej gry zdobyć. Możemy znów pier.dolic o piractwie, ale z zero-jedynkowcami nie ma co gadać. Piractwo paradoksalnie przyczyniło się do rozwoju rynku gier w Polsce i amen. Nie pochwalam, ale rozumiem. Kocham, nie biję. [mention=3598]Ekansik[/mention] nadal uwazasz ze PSX EXTREME TO NAJLEPSZY MAGAZYN W POLSCE A MOZE I NA SWIECIE?Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 6 godzin temu, Mędrzec napisał: Roger obejrzec to sobie mozna okladke gry a nie gre Ogladanie gier, toz to jest nienormalne i niepojete, ktos placi pieniadze zeby ogladac jak ktos gra, kolejne zboczenie 21 wieku.Wiele razy staraem sie sobie wytlumaczyc to zjawisko, ale na razie sie poddaje:) Granie w gry wideo w ogóle jest niepojęte, siedzą 30-letnie chłopy i duszą guziczki przed telewizorem. Wyszedłbyś na dwór albo porobił coś pożytecznego jeden z drugim. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Jak konsola, to tylko na 1 komunie święta. Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marcinwks 1 002 Opublikowano 11 Lipca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Ale afera się zrobiła. Zaraz forum eksploduje i powstanie resetera, tfu restartera. Jeden się żali, że nie dostał 30 zł, a inny mu przelewa na konto. Kolejny płacze, że mało dostawał za pisanie tekstów (swoją drogą 3x5 zł to nie jeden w tym kraju nie ma za godzinę pracy). Jeszcze inny straszy sądami. Następny chce lać po gębie. Kolejny podbiera żonę z dziećmi, innego, który podobno - bo tu już nic nie jest pewne - zachorował na raka. Pranie brudów na "najwyższym i światowym" poziomie. Jak w kampaniach prezydenckich rodem z USA. Sporo osób zadaje tutaj pytania, to i ja się dołączę. Shiva to Artur Włodarczyk? Bo jeśli tak to zastanawia temat z tego linka: http://pl.rec.gry.konsole.narkive.com/0LtyyV1h/x-i-oryginaly 5 1 22 Odnośnik do komentarza
Roger 2 057 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 5 minut temu, marcinwks napisał: Ale afera się zrobiła. Zaraz forum eksploduje i powstanie resetera, tfu restartera. Jeden się żali, że nie dostał 30 zł, a inny mu przelewa na konto. Kolejny płacze, że mało dostawał za pisanie tekstów (swoją drogą 3x5 zł to nie jeden w tym kraju nie ma za godzinę pracy). Jeszcze inny straszy sądami. Następny chce lać po gębie. Kolejny podbiera żonę z dziećmi, innego, który podobno - bo tu już nic nie jest pewne - zachorował na raka. Pranie brudów na "najwyższym i światowym" poziomie. Jak w kampaniach prezydenckich rodem z USA. Sporo osób zadaje tutaj pytania, to i ja się dołączę. Shiva to Artur Włodarczyk? Bo jeśli tak to zastanawia temat z tego linka: http://pl.rec.gry.konsole.narkive.com/0LtyyV1h/x-i-oryginaly Artur "Shiva" Wlodarczyk: Ja chcialbym ja najpierw wyprobowac przed zakupem. Na chwile obecnaposilkuje sie piratami, i to jest swiadomy wybor." - o matko jaki headshot z rana. W internecie nic nie ginie Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ping 9 033 Opublikowano 11 Lipca 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 (edytowane) A o mnie będzie głupoty wypisywał w kontekście piractwa, choć nigdy mnie na oczy nie widział, ani nawet słowa nie zamienił. Wielcy świętoyebliwi obrońcy moralności - ciekawe czy którykolwiek w ciągu swojego życia kupił tyle oryginalnych, LEGALNYCH, gierek co ja przez jeden rok. Edytowane 11 Lipca 2018 przez ping 12 Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Nowy dzień, nowe brudy, nowe odkryte sekrety, nowe kłamstwa czy obłuda Shivy nie zna granic, gdzie to się skończy, czy stara z lochów tłoczyła verbatimy w piwnicy, czy Siara sprzedał memorkę za V40, czy Roger to pseudonim artystyczny?! czego się jeszcze dowiemy w tym temacie?! Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 1 minutę temu, Rayos napisał: Nowy dzień, nowe brudy, nowe odkryte sekrety, nowe kłamstwa czy obłuda Shivy nie zna granic, gdzie to się skończy, czy stara z lochów tłoczyła verbatimy w piwnicy, czy Siara sprzedał memorkę za V40, czy Roger to pseudonim artystyczny?! czego się jeszcze dowiemy w tym temacie?! Misio wcale nie jest misiem? Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 O kierwa, grubo Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Gruszczyk to dopiero musi dużo brudów znać. Odnośnik do komentarza
chmurqab 3 192 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Holy shit nie spodziewałem się, że trafię na forumku na posty z PRGK. Ale blast from the past. Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 hej @Mr. Shiva może chciałbyś teraz przeprosić kolegów 1 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi