Opublikowano 1 kwietnia 20196 l W dniu 29.03.2019 o 14:19, zdrowywariat napisał: Poleci jeszcze ktoś coś konkretnego z Indyków? Aka Stardew Valley, Celeste, Dead Cells, Guacemelee 1 i 2, czy teraz ogrywane Mark of the Ninja, które jest GENIALNE! Zacząłem grać w indyki dopiero na Switchu, więc mam dużeee zaległości. Może mnie coś jeszcze konkretnego ominęło? Nie chodzi mi o jakąś ósemkę, których wiele, tylko coś co się wybija z tłumu (niedługo Cuphead wleci), jakiegoś sztosa? Może to też być coś artystycznie dobrego ze średnim gameplayem jak Inside, czy Gris, aczkolwiek preferuję gry z dobrą mechaniką, czyli coś, w co się dobrze gra, gdzie wszystko jest przemyślane. Tylko nie z 8 bitową grafą i niżej, to nie dla mnie, z minimum 16 bitową :). Shovel knight jak nie grales, sprawdzie grafa 8 bit ale genialna gra.
Opublikowano 1 kwietnia 20196 l 8 godzin temu, mozi napisał: Shovel knight jak nie grales, sprawdzie grafa 8 bit ale genialna gra. Grałem, skończyłem, mimo że nie tęsknię za 8 bitami, więc nie było źle :). Nawet znalazłem wszystkie znajdźki, no ale do mojego top indyków SK nie wskoczył. Grałem już w najlepszego farmera, platformera 2D, skradankę 2D, chodzoną nawalankę 2D, a teraz się trafiła chyba najlepsza strategia, bo nie wyobrażam sobie, że coś może być równie dobre. W ogóle mam zamiar sprawdzić wszystkie te najlepsze indyki, bądź unikatowe, czy coś mnie nie ominęło. Na watch liście mam już kilka, między innymi Rain Worlda, a Cupheada biorę day1, no i poproszę jeszcze o Ori i Feza. edit: pograłem chyba z 6h wczoraj w ITB i jednym zdaniem jest to mała wielka strategia. W którą gra się szybko, i która niczego nie utrudnia, można nawet cofnąć raz ruch, a przy poruszaniu, dopóki nie zaatakujemy, cały czas. Takie podejście to rozumiem, nie czeka się i nic nie frustruje, a co najważniejsze gra wymaga od nas myślenia. Celeste też jest szybkie i do niczego nie zmusza, a co ważne posiada ułatwienia, że każdy może się bawić. Takie podejście to rozumiem i szanuję. Jestem zachwycony ITB, i gdybym ocenił tę grę po okładce (youtube) to pewnie nigdy bym jej nie kupił, co byłoby wielką stratą, bo gra wciąga jak diabli. Edytowane 2 kwietnia 20196 l przez zdrowywariat
Opublikowano 2 kwietnia 20196 l Co za parówa, ja nie mogę xD. Też polecałem, choć wielokrotnie mniej niż Gromit.
Opublikowano 2 kwietnia 20196 l Ktoś polecał tylko nie pamiętam kto, tak że wpisuję Was na listę zasłużonych ;). Nie mogę się doczekać, aż znów zagram, takie to jest dobre! To uczucie, gdy jednym dobrym ruchem załatwiasz kilka spraw, albo po dwóch, trzech błędnych decyzjach widzisz game over - nie do podrobienia xD. Edytowane 2 kwietnia 20196 l przez zdrowywariat
Opublikowano 2 kwietnia 20196 l 11 godzin temu, zdrowywariat napisał: W ogóle mam zamiar sprawdzić wszystkie te najlepsze indyki, bądź unikatowe, czy coś mnie nie ominęło. Na watch liście mam już kilka, między innymi Rain Worlda, a Cupheada biorę day1, no i poproszę jeszcze o Ori i Feza. Ori to nie indyk
Opublikowano 2 kwietnia 20196 l 2 minuty temu, ASX napisał: Ori to nie indyk Spoko. Nie widziałem. Tak czy siak chciałbym ograć i liczę, że pojawi się na Switchu.
Opublikowano 17 kwietnia 20195 l Poleci ktos jakas bekowa gierke na 2 joycony tak zeby 2 osoby mogly pograc "ON THE GO" w biurze? Bonusowe punkty za prostote bo to raczej beda swiezaki graly.
Opublikowano 17 kwietnia 20195 l 39 minut temu, Bansai napisał: Poleci ktos jakas bekowa gierke na 2 joycony tak zeby 2 osoby mogly pograc "ON THE GO" w biurze? Bonusowe punkty za prostote bo to raczej beda swiezaki graly. Dla beki to w Mario Odyssey - bycie czapką mariana - najlepsze growe doznania ever Tak na szybko i trochę poważniej - Overcookedy, Death Squared, Sniperclips, Lovers in a dangerous spacetime, mk8, capcom beatem up.
Opublikowano 17 kwietnia 20195 l Godzinę temu, Bansai napisał: Poleci ktos jakas bekowa gierke na 2 joycony tak zeby 2 osoby mogly pograc "ON THE GO" w biurze? Bonusowe punkty za prostote bo to raczej beda swiezaki graly. MK8 i Puyo Puyo Tetris mają najniższy próg wejścia, łapiesz za joycona i grasz. Wormsy, jak tu ktoś polecał, są za powolne. Sniperclips szybko zaczyna frustrować. Capcom Beat ’Em Up bardzo się postarzało i dziś jest archaiczne. W Mario Party nie grałem. Ewentualnie jeszcze SSB mógłby dać radę, ale do tego warto mieć odkryte postaci, bo kilkoma z początku nie za bardzo. Czyli ogólnie polecam MK8 i Puyo Puyo Tetris, i myślę że MK11 za kilka dni też da radę, i że to dobry wybór. Edit: jutro Cuphead wychodzi - można grać na dwóch. Edytowane 17 kwietnia 20195 l przez zdrowywariat
Opublikowano 17 kwietnia 20195 l 14 minut temu, funditto napisał: Cuphead raczej nie ma niskiego progu wejścia Nigdzie tego nie napisałem. Tylko, że jutro wychodzi, i że jest na dwóch.
Opublikowano 18 kwietnia 20195 l No tak. Guacamelee jest idealne do co-opa, skoro kolega pytał o bekową gierkę i nie za trudną to nie ma lepszego wyboru :). Ale pewnie już dawno ograne, w każdym razie może jeszcze jest promka na dwójeczkę.
Opublikowano 29 kwietnia 20195 l Czy jest na Switcha jakaś dobra strategia lub gra ekonomiczna w języku polskim ?
Opublikowano 30 kwietnia 20195 l Nie bardzo. Z takich gier wyszły raczej tylko Civilization VI i Cities Skyline. Z tego co wiem, obie nie mają na Switcha dostępnego języka polskiego. Chociaż na PC oczywiście mają. Edytowane 30 kwietnia 20195 l przez ogqozo
Opublikowano 30 kwietnia 20195 l No to nieźle, oczywiście nawet oficjalnie nie wypisali tego bo po co. Edytowane 30 kwietnia 20195 l przez ogqozo
Opublikowano 30 kwietnia 20195 l No Civke miałem, ale brak języka i dodatków mi przeszkadzał. A ktoś ma doświadczenie z Cities Skylines ? Były jakieś patche czy dalej jest problem z frameratem ?
Opublikowano 2 maja 20195 l W dniu 30.04.2019 o 20:02, funditto napisał: No Civke miałem, ale brak języka i dodatków mi przeszkadzał. A ktoś ma doświadczenie z Cities Skylines ? Były jakieś patche czy dalej jest problem z frameratem ? Bierz Into the Breach, jeśli nie grałeś, gra jest za(pipi)ista. Mam już prawie wszystkie medale i ponad 110h. Teraz będę przechodził na hardzie każdym setem, bo gra nie przestaje mnie bawić. Myślę, że do 200h spokojnie dobiję. Absolutny geniusz i top indyków, aktualnie na drugim miejscu mojej listy, zaraz za Celeste, ale nie wiem, czy to się jeszcze nie zmieni. Im dłużej w to gram, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu jaką ta gra ma głębię, mimo pozornej prostoty. Każdym setem mechów z 8 bawiłem się inaczej, każdy ma coś do zaoferowania. Na przykład w zimowym jeden mech po strzale zamraża robala i siebie, więc trzeba tak kombinować, żeby przed zamrożeniem oponenta ustawić się w takim miejscu, żeby inny nas odmroził uderzeniem, albo nasz innym mech, który strzela w dwie strony, albo jeszcze inaczej, bo inaczej stracimy cenny ruch w następnej turze. Wszystkim, którzy mi grę polecali bardzo dziękuję, perełka jakich mało. Pokłon dla tych dwóch twórców i reszty ekipy, która pomagała przy grze. Edytowane 2 maja 20195 l przez zdrowywariat
Opublikowano 2 maja 20195 l Ale Into The Breach to chyba jest strategia z nastawieniem na walkę, a nie na budowę miasta/państwa