NemoKOF 679 Opublikowano 19 marca 2019 Opublikowano 19 marca 2019 Zawsze może zniszczyć swoje marzenia z dzieciństwa. Ja zniszczyłem. Gry nie udało mi się skończyć. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 19 marca 2019 Opublikowano 19 marca 2019 (edytowane) Kwestia gustu. Mi, po pewnym czasie przyzwyczajenia się do archaizmów, grało się zaskakująco dobrze. Obie wymieniłbym wśród gier na 3DS-a, które najbardziej mnie wciągnęły, a nie spodziewałem się, sięgnąłem po nie długo po premierze. Choć Majora bardziej, bo jednak Okarynę w życiu przeszedłem wiele za wiele razy. Edytowane 19 marca 2019 przez ogqozo Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 19 marca 2019 Opublikowano 19 marca 2019 NIGDY nie udało mi się przyzwyczaić. Ponad 10h to i tak za dużo zmarnowanego czasu na to badziewie. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 19 marca 2019 Opublikowano 19 marca 2019 (edytowane) Okej, nazywanie Okaryny "badziewiem", "szrotem" rzuca nieco więcej światła co do traktowania innych postów na forum. Edytowane 19 marca 2019 przez ogqozo Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 19 marca 2019 Opublikowano 19 marca 2019 1 minutę temu, ogqozo napisał: Okej, nazywanie Okaryny "badziewiem", "szrotem" rzuca nieco więcej światła co do traktowania innych postów na forum. No ale co chcesz? Gra mu nie podeszła i tyle. Pograłem chwilę na 3DSie z czystej ciekawości i dzisiaj to takie 7/10 dla mnie. Gdy grałem w to jakiś rok po premierze to był mesjasz i 10/10 jak nic. No cóż nic nie zrobisz, że gry się starzeją, niektóre bardziej, drugie mniej. Najlepsza Zelda na 3DSa to ALBW. Jeszcze dwa zdania do zadającego pytanie, bierz BOTW i nie pytaj, to podobna stytuacja co 20 lat temu, tylko teraz masz okazję zagrać prawie na czas. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 19 marca 2019 Opublikowano 19 marca 2019 (edytowane) 43 minuty temu, Rayos napisał: Jakbym miał w 2019 grać w okarynę to chyba wolałbym już dostać jakiegoś szrota na 1/3 do recenzji, przeokrutnie ta gra się zestarzała i już ledwo ją skończyłem te 7 lat temu. Kup BOTW, albo Ci podejdzie albo nie, na pewno nie stracisz wiele jak sprzedasz, bo gra nadal trzyma bardzo mocno cenę. Bzdura gram po raz pierwszy w Okarynę i ta gra jest w wielu rzeczach lepsza niż Zelda na Switcha. Ma lepiej poprowadzoną fabułę, ma zdecydowanie lepsze świątynie i bossów. Ogrywam to na 3DSie gdzie gra coś ma poprawione ale nie wiem co bo nie grałem na N64 I piszę to po skończonym BOTW. W którym miałem setkę świątyń więc trochę pograłem. W Okarynie obecnie mam 13h. Z zeldami 3D nie mam porównania bo grałem tylko w BOTW i właśnie teraz w Okarynę. Edytowane 19 marca 2019 przez Ukukuki Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 19 marca 2019 Opublikowano 19 marca 2019 Tej, ale ja wypowiadam się o sobie i swoich odczuciach wobec OoT, nie głoszę jakiejś prawdy objawionej, jednym się może podobać innym nie Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 19 marca 2019 Opublikowano 19 marca 2019 (edytowane) Z jednym się zgodzę, bossów na pewno ma lepszych, w zasadzie chyba każda Zelda ma lepszych, niż BOTW, w której są na jedno kopyto. To jedyny mój zarzut do tej gry. Mógłoby być większe zróżnicowanie przeciwników i bronie niszczyć się dwa razy wolniej, ale ogólnie tylko na bossach się zawiodłem. Edytowane 19 marca 2019 przez zdrowywariat Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 19 marca 2019 Opublikowano 19 marca 2019 Ja na fabule bo te wspomnienia mają zdecydowanie niewykorzystany potencjał. Dlatego jestem ciekaw co przyniesie następna Zelda pod tym względem. Reszta jest dla mnie ok, świątynie mogą zostać w takiej formie jak są teraz bo to się sprawdza w trybie przenośnym. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 19 marca 2019 Opublikowano 19 marca 2019 (edytowane) Świątynie były super, a niektóre kozackie, jak ta z kostką lodu na przykład, szkoda że było trochę pustych. Szkoda też, że te z walką opierały się tylko i wyłącznie na walce z jednym przeciwnikiem. Jest co poprawiać w następnej części, ale nawet pomimo kilku wad gra ma tyle zalet, że wylądowała w moim top ever. Edytowane 19 marca 2019 przez zdrowywariat Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 19 marca 2019 Opublikowano 19 marca 2019 Mi się podobały dlatego ,że były krótkie Później już się zbytnio powtarzały. Dla mnie idealna ilość to taka gdzie każda ma jakiś osobny patent. Więc te 40-50 by mnie w zupełności zadowoliło. Później robiłem je już tylko dla punkcików. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 19 marca 2019 Opublikowano 19 marca 2019 (edytowane) Ja piszę o sobie. Dla mnie ta gra jest niegrywalna. Ogór ma ode mnie inny gust i ma do niego prawo tak jak ja do swojego. On uwielbia undertale a dla mnie to takie 5/10. W ocarine wcześniej nie grałem, nie mam sentymentu. Gra jest drewniana, nic mi się w niej nie podobało. Zresztą botw też mi się nie podoba, ograłem 20h i odstawiłem. Chyba mam prawo do swojej opinii nie sugerując się innymi opiniami w necie tylko swoimi doświadczeniami prawda @ogqozo? Edytowane 19 marca 2019 przez NemoKOF Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 19 marca 2019 Opublikowano 19 marca 2019 Xenoblade it is then. Dzięki. Cytuj
Rezoo7 217 Opublikowano 19 marca 2019 Opublikowano 19 marca 2019 33 minuty temu, szczudel napisał: Xenoblade it is then. Dzięki. Tylko nie zrażaj się na początku i dotrwaj do końca przygody , a powinieneś być zadowolony Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 29 marca 2019 Opublikowano 29 marca 2019 (edytowane) Poleci jeszcze ktoś coś konkretnego z Indyków? Aka Stardew Valley, Celeste, Dead Cells, Guacemelee 1 i 2, czy teraz ogrywane Mark of the Ninja, które jest GENIALNE! Zacząłem grać w indyki dopiero na Switchu, więc mam dużeee zaległości. Może mnie coś jeszcze konkretnego ominęło? Nie chodzi mi o jakąś ósemkę, których wiele, tylko coś co się wybija z tłumu (niedługo Cuphead wleci), jakiegoś sztosa? Może to też być coś artystycznie dobrego ze średnim gameplayem jak Inside, czy Gris, aczkolwiek preferuję gry z dobrą mechaniką, czyli coś, w co się dobrze gra, gdzie wszystko jest przemyślane. Tylko nie z 8 bitową grafą i niżej, to nie dla mnie, z minimum 16 bitową :). Edytowane 29 marca 2019 przez zdrowywariat Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 29 marca 2019 Opublikowano 29 marca 2019 1 minutę temu, funditto napisał: Snipperclips ! Miałem, gra w dalszych levelach frustruje, za trudne to to, jeśli chce się pograć we dwójkę z każualem, aka dziecko. Cytuj
funditto 661 Opublikowano 29 marca 2019 Opublikowano 29 marca 2019 My z kumplem zrobiliśmy wszystkie poziomy podstawki i dokupiłem DLC gdy wyszło. Dla mnie to jeden z najlepszych indyków w historii chociaż faktycznie może nie być zbyt prosty dla dziecka Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 29 marca 2019 Opublikowano 29 marca 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, funditto napisał: My z kumplem zrobiliśmy wszystkie poziomy podstawki i dokupiłem DLC gdy wyszło. Dla mnie to jeden z najlepszych indyków w historii chociaż faktycznie może nie być zbyt prosty dla dziecka Kwestia gustu, moim zdaniem takie 7/10, aczkolwiek doceniam pomysł. Targetem tej gry powinien być rodzic/dziecko i chłopak/dziewczyna (każual). Gra powinna być łatwiejsza-przyjemniejsza. Edytowane 29 marca 2019 przez zdrowywariat Cytuj
roivas 41 Opublikowano 1 kwietnia 2019 Opublikowano 1 kwietnia 2019 Into the Breach jest świetne. 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 1 kwietnia 2019 Opublikowano 1 kwietnia 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, roivas napisał: Into the Breach jest świetne. Mam na liście życzeń i jeszcze kilka innych gier, czekam tylko na impuls :). edit: dobra wezmę se na weekend, poczytałem trochę i się nakręciłem. Edytowane 1 kwietnia 2019 przez zdrowywariat 1 1 Cytuj
roivas 41 Opublikowano 1 kwietnia 2019 Opublikowano 1 kwietnia 2019 Jeżeli nie reagujesz alergicznie na 16bitów tak jak na 8bitów, albo nie jesteś zagorzałym przeciwnikiem takiej formuły rozgrywki, to... Będziesz naprawdę zadowolony;) 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 1 kwietnia 2019 Opublikowano 1 kwietnia 2019 11 godzin temu, roivas napisał: Jeżeli nie reagujesz alergicznie na 16bitów tak jak na 8bitów, albo nie jesteś zagorzałym przeciwnikiem takiej formuły rozgrywki, to... Będziesz naprawdę zadowolony;) Jakie to jest dobre, gram 3h i nie mogę się oderwać xD. Nowoczesne szachy. 1 1 Cytuj
roivas 41 Opublikowano 1 kwietnia 2019 Opublikowano 1 kwietnia 2019 I do tego ma fajny klimat. Buduje jasny setting prostymi środkami. Radzę tylko nie grać na nizszym poziomie trudności, ja sobie tak trochę popsułem rozgrywkę w pewnym momencie bo chciałem za szybko przejsć;) 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 1 kwietnia 2019 Opublikowano 1 kwietnia 2019 Gram na normalu :). Mózgi stworzyły tę grę, aż sprawdziłem, czym nas uraczyli wcześniej, ale nie ma na Switcha. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi