Banny 2 656 Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Aż dziwne, szukałem w dziale i nie znalazłem odpowiedniego tematu. Kto był? Piszę teraz z użytkownikiem @Labtec, który chyba jeszcze tam jest, lub niedawno wrócił. Pomaga mi ogarnąć temat wyjazdu, może ktoś jeszcze chętny byłby podzielić się wrażeniami / wskazówkami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Krzysiu Gonciarz był. Mam nadzieję, że pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 (edytowane) Ten komornik z Torunia?! Edytowane 17 Lipca 2018 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
chmurqab 3 192 Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Kiedy jedziesz? Nie byłem, ale kusi mnie w przyszłym roku na weekend majowy, będę szukał kogoś, żeby w więcej osób pojechać co by przynajmniej trochę zbić koszta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 W połowie września, z żoną ; ) Póki co na oku mamy firmę ICEPOLE.EU mają rózne opcje, ale z tego co oglądałem w sieci, to chyba najtaniej. Ubezpieczenia w cenie, mozna wypożyczyć auto z namiotem na dachu - takie na początku chcieliśmy, ale teraz wybór padnie chyba na Pajero III z dieslem oraz "kanapą" w środku. luksus panie : ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Kurła, taka terenówka z miejscem do spania do wypas jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Ja planuje wypad w tym roku na islandie, tez ze spaniem w aucie gdzies tam znalazlem dobra oferte za 420 ojro na 9 dni z autem i paliwem ( bez jedzenia i lotow). Najtaniej chyba lot wychodzi z londynu, ostatnio byl za 100zl. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Z Wroclawia wizz air lata na Reykjavik 3 razy w tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 18 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 11 minut temu, Pajda napisał: Ja planuje wypad w tym roku na islandie, tez ze spaniem w aucie gdzies tam znalazlem dobra oferte za 420 ojro na 9 dni z autem i paliwem ( bez jedzenia i lotow). Najtaniej chyba lot wychodzi z londynu, ostatnio byl za 100zl. Czy w tej ofercie masz ubezpieczenie na auto oraz "stuff kempingowy"? Cytuj Odnośnik do komentarza
selene 3 367 Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 O fak, a ja chciałam ten sam hajs wtopić w gamescom z devconem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Oglądałem relację Gonciarza, nie mam już po co jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Przygotujcie sie na bardzo drogie jedzenie. O alkoholu juz nawet nie pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 10 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Dobra znajoma jest tam już drugi czy trzeci raz i mniej więcej wiemy co i jak. Zabieram ze sobą pół kg masła orzechowego, na wszelki wypadek. I coś na rozgrzanie też Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 I jak @Banny @Pajda byliście w końcu? Jeśli tak do rzućcie jakieś tipy. Szykuje mi się wypad jakoś czerwiec/lipiec pewnie. Lot do Reykjaviku i dalej już auto wynająć. Nie chcę tam spędzać za dużo czasu, max 7dni, kierunek jezioro Myvatn na północy, siostra narzeczonej tam pracuje teraz i śmigamy w odwiedziny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Nope, skusilem sie jednak na inny region. O islandii bede myslal w tym roku. Skąd chcesz lecieć? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Ze Zmywakowa Górnego pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Godzinę temu, Pajda napisał: Nope, skusilem sie jednak na inny region. O islandii bede myslal w tym roku. Skąd chcesz lecieć? Z Londynu oczywista. W sumie, jak masz, jakieś strony gdzie szukać fury na wynajem czy jakieś inne pomoce naukowe to podrzuć proszę Godzinę temu, milan napisał: Ze Zmywakowa Górnego pewnie patrzcie go jaki śmieszek ohoho Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Całe zycie pewnie mówił o robocie za granicą "na zmywaku", ale jak już tam pojechał to patrzcie jaki wrażliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Tu nie chodzi o wrażliwość tylko o twoje totalnie zbędne tryhardowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 @tukan postaram się dziś na PW Ci odpisać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 2 Października Udostępnij Opublikowano 2 Października A ja właśnie jestem. Pewnie wielu zainteresowanych już sporo na ten temat czytało więc w skrócie. Wypożyczyliśmy samochód na 6 osób i robimy rundkę na około wyspy. Codziennie nocleg w innym miejscu. Południe zdecydowanie ciekawsze niż połnoc, zachód. Ceny w sklepach różne. Są produkty cenowo zbliżone do tego co mamy tutaj ale wiadomo większość rzeczy jednak sporo droższa. Fajki 53 zł. Alkohol tylko w konkretnej sieciowe rozsianej po całej wyspie. Ceny piwek - najtańsze w przeliczeniu około 10 zł i potem już Ceny w górę. Wódeczka - najtaniej pół litra 150 zł. Jedzenie w knajpach to też wydatki od 120 zł w góre za osobę. Litr paliwa na stacjach około 9 zł. Natomiast to co najważniejsze to krajobraz wyspy. W zasadzie co chwilę coś nowego/innego niż wcześniej i zupełnie innego niż na lądzie u nas. Klimat surowy. Mamy potężne połacia płaskiego terenu pokrytego mchem. W oddali góry. Po chwili jesteś wśród tych gór i w tle dziesiątki wodospadów. Zaraz jedziesz jakimś dziwnym wąwozem by za chwilę z niego wyjechać by zobaczyć w tle wulkany. No pojebane. Jak ktoś grał w Death Stranding to lekką namiastkę tego klimatu wirtualnie już poczuł. Ze swojej strony gorąco polecam taką przygodę. Fantastyczne doświadczenie, nieporównywalnie z niczym innym czego do tej pory doświadczyłem. Dorzucam kilka fotek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
HenrykIggO 251 Opublikowano 2 Października Udostępnij Opublikowano 2 Października Po czym poznac relacje Polaka z podrozy? Pierwsze co wymienia to ceny alkoholu i fajek xD Ale no offense @Jakim, dobra relacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi