Frantik 2 571 Opublikowano 22 lipca 2018 Opublikowano 22 lipca 2018 Coś tam już wiadomo po tegorocznym SDCC. Reżyser, Jordan Vogt-Roberts, mówi w wywiadach, że koncept z głównym zarysem fabuły już jest, a za cel stawiają sobie uchwycenie typowej dla Kojimy i japońskich produkcji, mieszaniny powagi w jednym momencie i groteski w drugim, co już brzmi nieco groźnie. Powyżej pierwszy oficjalny concept art Tu więcej do poczytania: http://www.ign.com/articles/2018/07/21/metal-gear-solid-movie-director-shares-first-script-details-comic-con-2018 Kojima ponoć aktywnie konsultuje przy pracach nad scenariuszem. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 22 lipca 2018 Opublikowano 22 lipca 2018 To się nie może udać. 1 Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 23 lipca 2018 Opublikowano 23 lipca 2018 <patrzy na te wszystkie filmy na podstawie gier video> no nie wiem XD pewnie będzie tylko na rynek azjatycki, jak te filmy pubg, tekkeny i inne kasztany. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 23 lipca 2018 Opublikowano 23 lipca 2018 Cytat Jordan Vogt-Roberts Cytat za cel stawiają sobie uchwycenie typowej dla Kojimy i japońskich produkcji, mieszaniny powagi w jednym momencie i groteski w drugim 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 23 lipca 2018 Opublikowano 23 lipca 2018 Akurat Jordan jest zapalony fanem MGSa i z tego co pamiętam to spotykał się z Kojimą obgadać ogólnie co by chcieli zrobić z tą marką i jak ją przedstawić jako film. Na E3 zresztą był panel w którym Pan Kojima i Jordan rozmawiali na tematy dotyczące procesów twórczych. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 23 lipca 2018 Opublikowano 23 lipca 2018 Wyczuwam (pipi), a nie adaptację. MGS jest za bardzo zakorzeniony w medium giereczek, żeby dało się go bezlitośnie przenieść na poletko filmów. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 24 lipca 2018 Opublikowano 24 lipca 2018 Myślę, że na podstawie np jedynki można zrobić porządne kino akcji z domieszką filozofii towarzyszącej gierce. Trzeba tylko chcieć. No ale obecny hollywood. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 24 lipca 2018 Opublikowano 24 lipca 2018 Ja bym tu widział wysokobudżetowy mini-serial (z 5 odcinków godzinnych), żeby wszystko porządnie przekazać (nawet z samej jedynki), ale przecież tu musi być kino, żeby hajc się zgadzał pełniej. Cytuj
McDrive 3 113 Opublikowano 24 lipca 2018 Opublikowano 24 lipca 2018 Film zrobiony na bazie gry, której postacie są skopiowane z innego filmu... Aha... Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 24 lipca 2018 Opublikowano 24 lipca 2018 6 godzin temu, Masorz napisał: Myślę, że na podstawie np jedynki można zrobić porządne kino akcji z domieszką filozofii towarzyszącej gierce. Trzeba tylko chcieć. No ale obecny hollywood. Tez sie zgodze, ze jedynka ma najwiekszy potencjal filmowy. Osobiscie wolalbym 3ke ale nie mialoby to zadnego sensu. Screeny z 4ki to mam nadzieje tylko koncepcja, bo robienie filmu na podstawie tej czesci to najglupsze co by mogli zrobic. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi