Opublikowano 22 lipca 20186 l Coś tam już wiadomo po tegorocznym SDCC. Reżyser, Jordan Vogt-Roberts, mówi w wywiadach, że koncept z głównym zarysem fabuły już jest, a za cel stawiają sobie uchwycenie typowej dla Kojimy i japońskich produkcji, mieszaniny powagi w jednym momencie i groteski w drugim, co już brzmi nieco groźnie. Powyżej pierwszy oficjalny concept art Tu więcej do poczytania: http://www.ign.com/articles/2018/07/21/metal-gear-solid-movie-director-shares-first-script-details-comic-con-2018 Kojima ponoć aktywnie konsultuje przy pracach nad scenariuszem.
Opublikowano 23 lipca 20186 l <patrzy na te wszystkie filmy na podstawie gier video> no nie wiem XD pewnie będzie tylko na rynek azjatycki, jak te filmy pubg, tekkeny i inne kasztany.
Opublikowano 23 lipca 20186 l Cytat Jordan Vogt-Roberts Cytat za cel stawiają sobie uchwycenie typowej dla Kojimy i japońskich produkcji, mieszaniny powagi w jednym momencie i groteski w drugim
Opublikowano 23 lipca 20186 l Akurat Jordan jest zapalony fanem MGSa i z tego co pamiętam to spotykał się z Kojimą obgadać ogólnie co by chcieli zrobić z tą marką i jak ją przedstawić jako film. Na E3 zresztą był panel w którym Pan Kojima i Jordan rozmawiali na tematy dotyczące procesów twórczych.
Opublikowano 23 lipca 20186 l Wyczuwam (pipi), a nie adaptację. MGS jest za bardzo zakorzeniony w medium giereczek, żeby dało się go bezlitośnie przenieść na poletko filmów.
Opublikowano 24 lipca 20186 l Myślę, że na podstawie np jedynki można zrobić porządne kino akcji z domieszką filozofii towarzyszącej gierce. Trzeba tylko chcieć. No ale obecny hollywood.
Opublikowano 24 lipca 20186 l Ja bym tu widział wysokobudżetowy mini-serial (z 5 odcinków godzinnych), żeby wszystko porządnie przekazać (nawet z samej jedynki), ale przecież tu musi być kino, żeby hajc się zgadzał pełniej.
Opublikowano 24 lipca 20186 l Film zrobiony na bazie gry, której postacie są skopiowane z innego filmu... Aha...
Opublikowano 24 lipca 20186 l 6 godzin temu, Masorz napisał: Myślę, że na podstawie np jedynki można zrobić porządne kino akcji z domieszką filozofii towarzyszącej gierce. Trzeba tylko chcieć. No ale obecny hollywood. Tez sie zgodze, ze jedynka ma najwiekszy potencjal filmowy. Osobiscie wolalbym 3ke ale nie mialoby to zadnego sensu. Screeny z 4ki to mam nadzieje tylko koncepcja, bo robienie filmu na podstawie tej czesci to najglupsze co by mogli zrobic.