Skocz do zawartości

Gwiezdne Wojny, Epizod 9 - Skywalker Odrodzenie ( XDDDDDDD)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytałem ostatnio jakieś przecieki, że jeszcze w tym miesiącu były ostatnie dokrętki.

Podobno też mają w filmie 6 zakończeń, Disney je supersekretnie testował wśród ludzi i żadne nie przypadło im do gustu :pawel:

Oby to nie była prawda.

Opublikowano

Podobno nowe SW nie zapoczątkują nic, na czym mogłaby się opierać fabuła kolejnych części sagi. Ktoś jeszcze ma wątpliwości, że ta trylogia to kupsztal kończony na siłę, byle odfajkować i zacząć wszystko od nowa?

Opublikowano

I bardzo dobrze, kolejnej wariacji imperium+gwiazdy śmierci plus relacji uczeń/mistrz Jedi bym już nie zniósł.

Swoją drogą szefowa lucasarts ostatnio narzekała właśnie, że z wymyśleniem nowej historii nie mają łatwo, ponieważ nie mają na czym się oprzeć, żadnych książek, komiksów, nic. No szkoda tylko, że parę lat wcześniej disney wyrzucił całe expanded universe do kosza xDDD Teraz by sobie mogli przebierać do woli. 

Opublikowano
21 godzin temu, MBeniek napisał:

Swoją drogą szefowa lucasarts ostatnio narzekała właśnie, że z wymyśleniem nowej historii nie mają łatwo, ponieważ nie mają na czym się oprzeć, żadnych książek, komiksów, nic. No szkoda tylko, że parę lat wcześniej disney wyrzucił całe expanded universe do kosza xDDD Teraz by sobie mogli przebierać do woli. 

Problem polega na tym, że paciuloki zmieniają co kilka lat kanoniczność w SW. Ostatni większy update był chyba w... 2014? Teraz nie pamiętam czy dodali do kanonu czy usunęli sporo materiału z książek, komiksów, itd.

• Plusik 1
Opublikowano
40 minut temu, maciucha napisał:

chłopaki, możecie polecić jakieś fajne gadżety z uniwersum? 

tak do max 150zł

szukam sobie czegoś na gwiazdkę :lapka: 

Elektryczna pieprzniczka Vadera? 

wibrator.jpeg

• Haha 4
Opublikowano

Te spedy 30+ latkow placzacych po trailerach, ktore przypominaja wiece wyborcze sa ku.rwa tak zalosne, ze nie mam zielonego pojacia jakie emocje znalazles w tym wyzej.

Opublikowano

Zero emocji, raczej odczuwalny cynizm w graniu na nostalgii i fałsz (szczególnie patrząc na bohaterów nowej trylogii). Taki montaż może by mnie ruszył przed EVII, kiedy faktycznie jakaś tam atmosfera dużego wydarzenia się udzielała, no i nie wiedzieliśmy jeszcze, czym okażą się nowe epizody xd. 

• Plusik 1
Opublikowano
27 minut temu, Kalel napisał:

No ale co? Nie dacie myszce szekla zarobić? 

Ja nie dam zarobić ani grosza. Po kanonicznie, fabularnie i obsadowo spyerdolonej ostatniej odsłonie (pierwsza w nowym rozdaniu też była słabawa, nie mówiąc o młodym Hanie Solo, który również był nieporozumieniem) nie rozważałem, nie rozważam ani nie będę w dającej się określić przyszłości rozważał pójście do kina. Disney nie umie w Star Warsy i tylko je zeszmacił.

Opublikowano
4 godziny temu, Rudiok napisał:

Gorzej niż TLJ już chyba się nie da, a to bardzo duży plus. 

1-3 pokazuje, że się da:pawel:

Gdyby nie poyebany wątek Rołz i "tajemnica" gdzie się będą chować po to żeby chwalić Poł na końcu, to szło nawet oglądać.