dee 8 808 Opublikowano 3 listopada 2020 Opublikowano 3 listopada 2020 The Wire i The Sopranos to serialowy top topów. Oglądać je mozna nawet na 10 razy kopiowanej kasecie VHS i tak wgniata w fotel i rozpierdala mózg. Potem żaden serial juz nie będzie dla was 10/10 2 1 Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 10 listopada 2020 Opublikowano 10 listopada 2020 Zaliczyłem sobie prawie w ciemno The Outsider. Prawie, bo przeczytałem gdzieś krótki zarys fabuły i rzuciłem okiem na obsadę (Batemana nie toleruję, ale tutaj nawet mnie nie irytował). No ale umknęło mi, że to na podstawie prozy Kinga, więc oczekiwałem raczej "zwykłego", przyziemnego kryminału. A dostałem wiadomo co xd. Pierwszy odcinek-dwa to rewelacja, później robi się już gorzej, a odkąd mniej więcej wiadomo, o co biega, to już oglądałem z umiarkowanym zainteresowaniem. Sporo scen przegadanych, motywy melodramatyczne nudne. Plus za Mendelsohna, chociaż nie wspiął się tu na jakieś wyżyny swoich możliwości, większość serialu wygląda, jakby miał zaraz zasnąć. Za to postać Holly, która w pewnym momencie niestety wysuwa się na pierwszy plan, działała mi na nerwy. Stylistyka robi wrażenie, choć zahacza o granicę przerostu formy nad treścią (rozmowy o niczym nakręcone jak jakiś thriller psychologiczny xd). 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 Co polecacie z hbo z ostatnich kilku lat? Klasyki w stylu the wire, sopranos czy entourage mozecie odpuscic. Na pewno chce nadrobic polskie produkcje, slepnac od świateł, watahe i pakt. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 17 minut temu, Shen napisał: slepnac od świateł jedziesz nie ma się co zastanawiać Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 2 godziny temu, Banny napisał: SUCCESSION Spasowałem po dwóch odcinkach. Dostrzegam jego wyjątkowość, ale nie mogę patrzeć na świat, gdzie każdy każdego yebie jak psa. No dzięki. Zdecydowanie idź za Ślepnąc od świateł, coś wspaniałego. Zazdroszczę ludziom mieszkającym w Warszawie, bo odbiór na pewno +10. Od siebie dodam 3 rzeczy: This much I know is true. Zamknięta całość w 6 odcinkach, wspaniały dramat rodzinny, i choć może przybić, to niesie ze sobą jakąś nadzieję. Ja uwielbiam takie rzeczy traktujące o dziedzictwie i jakiejś nawet rodzinnej klątwie i naznaczeniu, więc trafiło do mnie wspaniale. Podobnie jak 5-odcinkowe Patrick Melrose ze świetnym Benedyktem w roli alkoholika. Jeśli lubisz obserwować ludzi i ich motywy działania (a czasem ich brak), to bier. Aha, no i Czarnobyl koniecznie - perełka ostatnich lat, kolejny filmoserial zamnięty w 5 odcinkach. 10/10 Od kilku lat o tym wiedziałem, ale teraz jak patrzę na moje powyższe polecanki, to jeszcze bardziej zdaję sobie sprawę, że HBO to się nie pyer.doli w tańcu. 1 Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 Widzę, że są już pierwsze dwa odcinki Doliny łez. Ktoś już widział? Podobno sztosik. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 @Wojtq jednak daj mu szanse, nie bez powodu Jeremy strong otrzymał w tym roku emmy za pierwszy plan. Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 13 listopada 2020 Opublikowano 13 listopada 2020 7 godzin temu, Shen napisał: Co polecacie z hbo z ostatnich kilku lat? Klasyki w stylu the wire, sopranos czy entourage mozecie odpuscic. Na pewno chce nadrobic polskie produkcje, slepnac od świateł, watahe i pakt. Czarnobyl, Watchmen, Warrior (od twórców Banshee), Towarzysz Detektyw (jak chcesz luźny buddy cop w rumuńskim klimacie lat 80-tych obowiązkowo z hollywodzkim dubbingiem) no i obowiązkowo Young Pope (Nowego Papierza [drugi sezon] jeszcze nie wiem czy polecam bo wiszę na 4 odcinku ) Perry'ego Masona też mam do zaliczenia, kurde, drugi sezon The Knick też leży i mchem porasta. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 13 listopada 2020 Opublikowano 13 listopada 2020 The Knick to w pierwszej kolejności panie farmer. 1 Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 13 listopada 2020 Opublikowano 13 listopada 2020 No pierwszy sezon widziałem zaraz jak wyszedł chyba, a potem się zapomniało/nie było kiedy. Szkoda, że ucieli po 2 sezonach. Pozamykali chociaż wątki? Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 13 listopada 2020 Opublikowano 13 listopada 2020 Praktycznie tak, a zakończenie to już majstersztyk. Ogólnie początkowo planowano 6 sezonów Jak skończysz s2 to wejdź sobie tutaj 1 Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 13 listopada 2020 Opublikowano 13 listopada 2020 Moim zdaniem pierwszy sezon lepszy, ale drugi też bardzo dobry. Natomiast z polecanek, to ciężko tak bez wiedzy co, kto widział. Na pewno, oprócz wymienionych to Ostre przedmioty, Devs i Dzień trzeci z tych, które widziałem. No i zawsze trzeba wymienić Pozostawionych i Banshee. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 13 listopada 2020 Opublikowano 13 listopada 2020 "Ziemia niczyja" też całkiem okej z krótkich rzeczy Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 14 listopada 2020 Opublikowano 14 listopada 2020 SUCCESSION Jestem właśnie po 3 odcinkach, serial mi się mega podoba żeby nie był, ale też mieliście ochotę czasem wyebac praktycznie każdej postaci w łeb? Cytuj
Solderowy123 43 Opublikowano 14 listopada 2020 Opublikowano 14 listopada 2020 W dniu 14.10.2020 o 17:37, areka napisał: Od kiedy te Bondy? Zapewne w grudniu, gdyż filmy z serii znalazły się w grudniowej ramówce Cinemaxu. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Wszystkie Bondy od 1.12 na HBO GO. 1 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 18 listopada 2020 Opublikowano 18 listopada 2020 kurła, coś mnie podkusiło, żeby w tym miesiącu wziąć netflixa zamiast HBO i żałuję. 5 razy zupa mi stygnie zanim wybiorę serial do kotleta, który jest chociaż trochę oglądalny tęsknie za HBO 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 W dniu 18.11.2020 o 19:26, gekon napisał: kurła, coś mnie podkusiło, żeby w tym miesiącu wziąć netflixa zamiast HBO i żałuję. 5 razy zupa mi stygnie zanim wybiorę serial do kotleta, który jest chociaż trochę oglądalny tęsknie za HBO Czemu musisz wybierać to tylko 25 zł? Ja mam od wielu lat już non stop Netflix, Amazon i HBO a od kilku miesięcy Apple tv. Raz tu coś obejrzę raz tu. Jakbym miał mieć tylko jedno to jak mieć tylko jedna konsolę. Można ale po co? 3 1 Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Wpadło kilka fajnych pozycji m.in. animacje od DC (Batman Hush, Killing Joke, Batman Beyond, Assault on Arkham, Batman & Harley Quinn, The Dark Knight Returns Part I & II, Suicide Squad Hell to Pay) czy Joker z Phoenixem oraz Constantine z 2005 (może warto odświeżyć zwłaszcza, że planowany jest sequel, a film jest i tak bliżej klimatem do komiksów Vertigo niż to co zaserwowało CW nawet pomimo braku blond anglika). Jest jeszcze Vice z Bale'em czy bardzo dobry Foxcatcher z Tatumem, Ruffalo i Carellem. 2 1 1 Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 23 listopada 2020 Opublikowano 23 listopada 2020 Dzisiaj aktualizacja systemu na tv Philips, nowe appki, gry, Brazzers, cda ale HBO nie dodali. Pajace. Na szczescie Joker wjechał jak złoto, czekałem na rewatch odkąd zamknęli kina. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Romulus spoko serial. No i widzę że jest jakiś nowszy player. Cytuj
ZakOnIck 22 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Czy wam tez po aktualizacji apki hbo działa jak by chcialo a nie mogło? na shieldzie nie idzie nic obejrzeć bo apka sie sypie Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj
Boomcio 4 054 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 U mnie na tv hbo mocno odstaje od reszty aplikacji. Zamula, nie odpala się, nie zapamiętuje ustawień itp. Ze sto razy instalowałem na nowo. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 24 listopada 2020 Opublikowano 24 listopada 2020 Nie tylko u ciebie. Podobno programista, który stawiał tę apkę porzucił projekt w połowie, a HBO backend przekazało niepełnosprawnym dzieciom w Kambodży w ramach akcji wyrównywania szans 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi