Opublikowano 16 marca 20223 l 14 godzin temu, YETI napisał: Ciekawe czy podoła oczekiwaniom. Ja mam bardzo niskie, więc raczej tak.
Opublikowano 18 marca 20223 l Ktoś oglądał 'I Know This Much Is True'? Ja właśnie jestem po skończeniu i bardzo dobrze siadł. 6 odcinków, więc całkiem szybko zleciało. Serial trochę depresyjny, uderzający, poddający pod wątpliwość wiele wartości życiowych, ale jednak gdzieś tam ze światełkiem w tunelu. Poza tym Gęsty klimat i ziarno na ekranie, które w sumie dodaje uroku. Kapitalna podwójna rola Marka Ruffalo. Edytowane 18 marca 20223 l przez ginn
Opublikowano 18 marca 20223 l 20 godzin temu, schabek napisał: O ja jebie, powrot do Baltimore z Simonem juz pod koniec kwietnia Prezentuje się świetnie, czuć vibe swietnego The Wire. To będzie serial czy film?
Opublikowano 18 marca 20223 l 2 godziny temu, ginn napisał: Ktoś oglądał 'I Know This Much Is True'? Ja właśnie jestem po skończeniu i bardzo dobrze siadł. 6 odcinków, więc całkiem szybko zleciało. Serial trochę depresyjny, uderzający, poddający pod wątpliwość wiele wartości życiowych, ale jednak gdzieś tam ze światełkiem w tunelu. Poza tym Gęsty klimat i ziarno na ekranie, które w sumie dodaje uroku. Kapitalna podwójna rola Marka Ruffalo. Tak, jeden z lepszych dramatów jakie widziałem. Forma mini serialu do tej historii po prostu idealna - film byłby za krótki, dłuższy serial zbyt męczący. Mnie zmiażdżył ten serial totalnie, mega poruszający i smutny. Światełko w tunelu jakieś tam było, ale mizerne. I tam był ciekawy motyw jeśli ktoś się interesuje zakulisowymi sprawami - podobno aż kilkanaście miesięcy (sprawdziłem, pamięć bywa zawodna - było to ok. 6 tygodni) upłynęło pomiędzy zdjęciami Ruffalo w jednej i drugiej roli (najpierw grał tego zdrowego brata, później chorego) - tyle czasu musiało upłynąć, żeby przytył do roli. Czyli wszystkie sceny, w których oni są razem na ekranie były kręcone dwukrotnie, a później jakoś magicznie nakładane na siebie - najpierw z nim w jednej roli, a później po czasie w drugiej. W podobnym tonie jest Olive Kitteridge - polecam, jeśli ktoś lubi takie depresyjne klimaty. Tylko 4 odcinki, ale chyba jeszcze smutniejszy od To wiem na pewno. Edytowane 18 marca 20223 l przez LeifErikson
Opublikowano 18 marca 20223 l 35 minut temu, LeifErikson napisał: Tak, jeden z lepszych dramatów jakie widziałem. Forma mini serialu do tej historii po prostu idealna - film byłby za krótki, dłuższy serial zbyt męczący. Mnie zmiażdżył ten serial totalnie, mega poruszający i smutny. Światełko w tunelu jakieś tam było, ale mizerne. I tam był ciekawy motyw jeśli ktoś się interesuje zakulisowymi sprawami - podobno aż kilkanaście miesięcy upłynęło pomiędzy zdjęciami Ruffalo w jednej i drugiej roli (najpierw grał tego zdrowego brata, później chorego) - tyle czasu musiało upłynąć, żeby przytył do roli. Czyli wszystkie sceny, w których oni są razem na ekranie były kręcone dwukrotnie, a później jakoś magicznie nakładane na siebie - najpierw z nim w jednej roli, a później po kilkunastu miesiącach w drugiej. W podobnym tonie jest Olive Kitteridge - polecam, jeśli ktoś lubi takie depresyjne klimaty. Tylko 4 odcinki, ale chyba jeszcze smutniejszy od To wiem na pewno. Zgadzam się. Myślę, że osoby które na ogół w życiu miały lekko, mogą się wręcz od tego serialu odbić. Ciekawe to co mówisz o Ruffalo. W takim razie jeszcze większy szacun dla niego, bo w zasadzie cały serial to jest on. Wielkie propsy. Edytowane 18 marca 20223 l przez ginn
Opublikowano 18 marca 20223 l 2 minuty temu, ginn napisał: Zgadzam się. Myślę, że osoby które na ogół w życiu miały lekko, mogą się wręcz od tego serialu odbić. Ciekawe to co mówisz o Ruffalo. W takim razie jeszcze większy szacun dla niego, bo w zasadzie cały serial to jest on. Wielkie propsy. Dostał Złotego Globa za tę rolę (a właściwie dwie role), w pełni zasłużone. Porąbało mi się z tym okresem przybierania na wadze - było to kilka tygodni, nie kilkanaście miesięcy - tym większy hardkor w sumie. Tutaj cytat z Filmweb.pl: Cytat W ramach przygotowania do grania Dominicka, Mark Ruffalo stracił na wadze 20 funtów (ok. 9 kg), stosując dietę 1000 kalorii i wykonując 500 pompek dziennie. Po 16 tygodniach zdjęć miał sześciotygodniową przerwę, aby przybrać 30 funtów (ok. 13,5 kg) na wadze do roli Thomasa. W tym czasie jadł co tylko chciał, w tym duże ilości fast foodów, pączków, tłuczonych ziemniaków i owsianki.
Opublikowano 18 marca 20223 l W dniu 17.03.2022 o 12:59, schabek napisał: O ja jebie, powrot do Baltimore z Simonem juz pod koniec kwietnia Jon Bernthal jest absolutnie stworzony do takich roli. Co to będzie za GOTY.
Opublikowano 21 marca 20223 l Niestety ale nawet HBO Max nie pomogło jeśli chodzi o jakość. Obejrzałem wczoraj Diune i nazywanie tego 4k to nieporozumienie. Obraz dalej jest rozmazany jakbym oglądał go w 720p czy nawet 480p. Nie ma w ogóle ostrości obrazu, szczególnie to było widoczne na ujęciach pustyni czy tego miasta z góry, do tego jest mega ziarno. Przy Matrixie było to samo. Oglądam na LG CX jak coś i net też jest odpowiedni, więc nie obniżyło mi jakości. Reszta pozostała bez zmian, myślałem że podniosą jakość przynajmniej tych oryginalnych seriali, ale jest kropka w kropkę to co było na HBO Go, a szkoda. Dziwię się tylko, że im to przechodzi i nikt nie robi gównoburzy o tą tragiczną jakość. Włączyłem sobie potem coś na Amazonie... Masakra jaka różnica. Obraz czysty, żyleta, brak jakichkolwiek problemów.
Opublikowano 21 marca 20223 l Też oglądałem Diune i zgadzam się, że jakość obrazu jest słaba, ale taki Snowfall czy Peacemaker, które obecnie oglądam, mają znacznie lepszą jakość.
Opublikowano 21 marca 20223 l Za 19.99 zł to ja bym nie wybrzydzał, może ogarną później dałna z tymi 4k w niektórych filmach.
Opublikowano 21 marca 20223 l Najważniejsze że już nie wywala co chwile odtwarzacza, to był c0rwa dramat
Opublikowano 21 marca 20223 l Zacząłem Hacks i bardzo przyjemne, można się uśmiechnąć tu i tam, aktorsko poezja. Polecanko.
Opublikowano 21 marca 20223 l 7 godzin temu, Patricko napisał: Niestety ale nawet HBO Max nie pomogło jeśli chodzi o jakość. Obejrzałem wczoraj Diune i nazywanie tego 4k to nieporozumienie. Obraz dalej jest rozmazany jakbym oglądał go w 720p czy nawet 480p. Nie ma w ogóle ostrości obrazu, szczególnie to było widoczne na ujęciach pustyni czy tego miasta z góry, do tego jest mega ziarno. Przy Matrixie było to samo. Oglądam na LG CX jak coś i net też jest odpowiedni, więc nie obniżyło mi jakości. Reszta pozostała bez zmian, myślałem że podniosą jakość przynajmniej tych oryginalnych seriali, ale jest kropka w kropkę to co było na HBO Go, a szkoda. Dziwię się tylko, że im to przechodzi i nikt nie robi gównoburzy o tą tragiczną jakość. Włączyłem sobie potem coś na Amazonie... Masakra jaka różnica. Obraz czysty, żyleta, brak jakichkolwiek problemów. Hmmm... Ja Matriksa oglądałem w ubiegłym tygodniu i było ok na moim C9. Diunę mam na UHD BD i te ziarno jest nawet na tej wersji i d.py nie urywa właśnie.
Opublikowano 25 marca 20223 l Skończyłem Hacks i bardzo mi się podobało, świetny, niewymuszony humor, do tego rewelacyjne partnerstwo aktorskie głównych bohaterek. Na koniec cliffhanger i czekamy na drugi sezon. Zacząłem też Wicedyrektorów i jak ktoś polubił Prawych Gemstonów i lubi ten typ humoru to będzie się bawił równie dobrze
Opublikowano 27 marca 20223 l Peacemaker no rewelacja na totalnym przesycie superbohaterskiego kina to weszło jak złoto. Polecam
Opublikowano 29 marca 20223 l Ale mam też smutne wieści:( Nasza flaga oznacza śmierć Łykam wszystko co robi Tajka Wajkiki. Uwielbiam każdy film, cenię humor, serialowe Co robimy w ukryciu to złoto. I jakiż to był mój zawód po seansie kolejnego serialu... ale STOP! Okazuje się, że Tajka nie ma nic wspólnego z tym tworem. Wszędzie reklamują to Tajką aż uwierzyłem, że to jego serial a on występuje tylko w kilu scenach xD I wszystko stało się jasne. Po prostu nieśmieszny gniot, który jedyne co ma do zaoferowania to szczucie Tajką Wajkiki. 3/10
Opublikowano 30 marca 20223 l @gekon i niby producent wykonawczy. jak mocno produkował to nie wiem ale fakt faktem nieśmieszny krapiszon. co najwyżej zamulacz do poduszki ale odpuściłem.