Patricko 1 404 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Nie przypominajcie mu co pół roku. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 14 godzin temu, YETI napisał: Ciekawe czy podoła oczekiwaniom. Ja mam bardzo niskie, więc raczej tak. Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 17 marca 2022 Opublikowano 17 marca 2022 O ja jebie, powrot do Baltimore z Simonem juz pod koniec kwietnia 6 Cytuj
ginn 789 Opublikowano 18 marca 2022 Opublikowano 18 marca 2022 (edytowane) Ktoś oglądał 'I Know This Much Is True'? Ja właśnie jestem po skończeniu i bardzo dobrze siadł. 6 odcinków, więc całkiem szybko zleciało. Serial trochę depresyjny, uderzający, poddający pod wątpliwość wiele wartości życiowych, ale jednak gdzieś tam ze światełkiem w tunelu. Poza tym Gęsty klimat i ziarno na ekranie, które w sumie dodaje uroku. Kapitalna podwójna rola Marka Ruffalo. Edytowane 18 marca 2022 przez ginn Cytuj
knotek 211 Opublikowano 18 marca 2022 Opublikowano 18 marca 2022 20 godzin temu, schabek napisał: O ja jebie, powrot do Baltimore z Simonem juz pod koniec kwietnia Prezentuje się świetnie, czuć vibe swietnego The Wire. To będzie serial czy film? Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 18 marca 2022 Opublikowano 18 marca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, ginn napisał: Ktoś oglądał 'I Know This Much Is True'? Ja właśnie jestem po skończeniu i bardzo dobrze siadł. 6 odcinków, więc całkiem szybko zleciało. Serial trochę depresyjny, uderzający, poddający pod wątpliwość wiele wartości życiowych, ale jednak gdzieś tam ze światełkiem w tunelu. Poza tym Gęsty klimat i ziarno na ekranie, które w sumie dodaje uroku. Kapitalna podwójna rola Marka Ruffalo. Tak, jeden z lepszych dramatów jakie widziałem. Forma mini serialu do tej historii po prostu idealna - film byłby za krótki, dłuższy serial zbyt męczący. Mnie zmiażdżył ten serial totalnie, mega poruszający i smutny. Światełko w tunelu jakieś tam było, ale mizerne. I tam był ciekawy motyw jeśli ktoś się interesuje zakulisowymi sprawami - podobno aż kilkanaście miesięcy (sprawdziłem, pamięć bywa zawodna - było to ok. 6 tygodni) upłynęło pomiędzy zdjęciami Ruffalo w jednej i drugiej roli (najpierw grał tego zdrowego brata, później chorego) - tyle czasu musiało upłynąć, żeby przytył do roli. Czyli wszystkie sceny, w których oni są razem na ekranie były kręcone dwukrotnie, a później jakoś magicznie nakładane na siebie - najpierw z nim w jednej roli, a później po czasie w drugiej. W podobnym tonie jest Olive Kitteridge - polecam, jeśli ktoś lubi takie depresyjne klimaty. Tylko 4 odcinki, ale chyba jeszcze smutniejszy od To wiem na pewno. Edytowane 18 marca 2022 przez LeifErikson Cytuj
ginn 789 Opublikowano 18 marca 2022 Opublikowano 18 marca 2022 (edytowane) 35 minut temu, LeifErikson napisał: Tak, jeden z lepszych dramatów jakie widziałem. Forma mini serialu do tej historii po prostu idealna - film byłby za krótki, dłuższy serial zbyt męczący. Mnie zmiażdżył ten serial totalnie, mega poruszający i smutny. Światełko w tunelu jakieś tam było, ale mizerne. I tam był ciekawy motyw jeśli ktoś się interesuje zakulisowymi sprawami - podobno aż kilkanaście miesięcy upłynęło pomiędzy zdjęciami Ruffalo w jednej i drugiej roli (najpierw grał tego zdrowego brata, później chorego) - tyle czasu musiało upłynąć, żeby przytył do roli. Czyli wszystkie sceny, w których oni są razem na ekranie były kręcone dwukrotnie, a później jakoś magicznie nakładane na siebie - najpierw z nim w jednej roli, a później po kilkunastu miesiącach w drugiej. W podobnym tonie jest Olive Kitteridge - polecam, jeśli ktoś lubi takie depresyjne klimaty. Tylko 4 odcinki, ale chyba jeszcze smutniejszy od To wiem na pewno. Zgadzam się. Myślę, że osoby które na ogół w życiu miały lekko, mogą się wręcz od tego serialu odbić. Ciekawe to co mówisz o Ruffalo. W takim razie jeszcze większy szacun dla niego, bo w zasadzie cały serial to jest on. Wielkie propsy. Edytowane 18 marca 2022 przez ginn Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 18 marca 2022 Opublikowano 18 marca 2022 2 minuty temu, ginn napisał: Zgadzam się. Myślę, że osoby które na ogół w życiu miały lekko, mogą się wręcz od tego serialu odbić. Ciekawe to co mówisz o Ruffalo. W takim razie jeszcze większy szacun dla niego, bo w zasadzie cały serial to jest on. Wielkie propsy. Dostał Złotego Globa za tę rolę (a właściwie dwie role), w pełni zasłużone. Porąbało mi się z tym okresem przybierania na wadze - było to kilka tygodni, nie kilkanaście miesięcy - tym większy hardkor w sumie. Tutaj cytat z Filmweb.pl: Cytat W ramach przygotowania do grania Dominicka, Mark Ruffalo stracił na wadze 20 funtów (ok. 9 kg), stosując dietę 1000 kalorii i wykonując 500 pompek dziennie. Po 16 tygodniach zdjęć miał sześciotygodniową przerwę, aby przybrać 30 funtów (ok. 13,5 kg) na wadze do roli Thomasa. W tym czasie jadł co tylko chciał, w tym duże ilości fast foodów, pączków, tłuczonych ziemniaków i owsianki. Cytuj
flavio 107 Opublikowano 18 marca 2022 Opublikowano 18 marca 2022 W dniu 17.03.2022 o 12:59, schabek napisał: O ja jebie, powrot do Baltimore z Simonem juz pod koniec kwietnia Jon Bernthal jest absolutnie stworzony do takich roli. Co to będzie za GOTY. Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Niestety ale nawet HBO Max nie pomogło jeśli chodzi o jakość. Obejrzałem wczoraj Diune i nazywanie tego 4k to nieporozumienie. Obraz dalej jest rozmazany jakbym oglądał go w 720p czy nawet 480p. Nie ma w ogóle ostrości obrazu, szczególnie to było widoczne na ujęciach pustyni czy tego miasta z góry, do tego jest mega ziarno. Przy Matrixie było to samo. Oglądam na LG CX jak coś i net też jest odpowiedni, więc nie obniżyło mi jakości. Reszta pozostała bez zmian, myślałem że podniosą jakość przynajmniej tych oryginalnych seriali, ale jest kropka w kropkę to co było na HBO Go, a szkoda. Dziwię się tylko, że im to przechodzi i nikt nie robi gównoburzy o tą tragiczną jakość. Włączyłem sobie potem coś na Amazonie... Masakra jaka różnica. Obraz czysty, żyleta, brak jakichkolwiek problemów. Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Też oglądałem Diune i zgadzam się, że jakość obrazu jest słaba, ale taki Snowfall czy Peacemaker, które obecnie oglądam, mają znacznie lepszą jakość. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Za 19.99 zł to ja bym nie wybrzydzał, może ogarną później dałna z tymi 4k w niektórych filmach. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Najważniejsze że już nie wywala co chwile odtwarzacza, to był c0rwa dramat Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Ten serial o Lakersach wygląda fajnie, HBO coraz bardziej kusi. Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Zacząłem Hacks i bardzo przyjemne, można się uśmiechnąć tu i tam, aktorsko poezja. Polecanko. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 7 godzin temu, Patricko napisał: Niestety ale nawet HBO Max nie pomogło jeśli chodzi o jakość. Obejrzałem wczoraj Diune i nazywanie tego 4k to nieporozumienie. Obraz dalej jest rozmazany jakbym oglądał go w 720p czy nawet 480p. Nie ma w ogóle ostrości obrazu, szczególnie to było widoczne na ujęciach pustyni czy tego miasta z góry, do tego jest mega ziarno. Przy Matrixie było to samo. Oglądam na LG CX jak coś i net też jest odpowiedni, więc nie obniżyło mi jakości. Reszta pozostała bez zmian, myślałem że podniosą jakość przynajmniej tych oryginalnych seriali, ale jest kropka w kropkę to co było na HBO Go, a szkoda. Dziwię się tylko, że im to przechodzi i nikt nie robi gównoburzy o tą tragiczną jakość. Włączyłem sobie potem coś na Amazonie... Masakra jaka różnica. Obraz czysty, żyleta, brak jakichkolwiek problemów. Hmmm... Ja Matriksa oglądałem w ubiegłym tygodniu i było ok na moim C9. Diunę mam na UHD BD i te ziarno jest nawet na tej wersji i d.py nie urywa właśnie. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 25 marca 2022 Opublikowano 25 marca 2022 Bardzo dobry serial dokumentalny - Gaming Wall Street. Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 25 marca 2022 Opublikowano 25 marca 2022 Skończyłem Hacks i bardzo mi się podobało, świetny, niewymuszony humor, do tego rewelacyjne partnerstwo aktorskie głównych bohaterek. Na koniec cliffhanger i czekamy na drugi sezon. Zacząłem też Wicedyrektorów i jak ktoś polubił Prawych Gemstonów i lubi ten typ humoru to będzie się bawił równie dobrze 2 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 Peacemaker no rewelacja na totalnym przesycie superbohaterskiego kina to weszło jak złoto. Polecam 1 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 29 marca 2022 Opublikowano 29 marca 2022 Ale mam też smutne wieści:( Nasza flaga oznacza śmierć Łykam wszystko co robi Tajka Wajkiki. Uwielbiam każdy film, cenię humor, serialowe Co robimy w ukryciu to złoto. I jakiż to był mój zawód po seansie kolejnego serialu... ale STOP! Okazuje się, że Tajka nie ma nic wspólnego z tym tworem. Wszędzie reklamują to Tajką aż uwierzyłem, że to jego serial a on występuje tylko w kilu scenach xD I wszystko stało się jasne. Po prostu nieśmieszny gniot, który jedyne co ma do zaoferowania to szczucie Tajką Wajkiki. 3/10 Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 30 marca 2022 Opublikowano 30 marca 2022 @gekon i niby producent wykonawczy. jak mocno produkował to nie wiem ale fakt faktem nieśmieszny krapiszon. co najwyżej zamulacz do poduszki ale odpuściłem. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi