Skocz do zawartości

HBO Max

Ukukuki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No ta "polska Mare z Easttown", czyli Odwilż, po dwóch odcinkach  solidnie, ale bez szału. Taki kolejny generyczny kryminał, chyba niczym się nie wyróżnia, przynajmniej póki co. Realizacyjnie bez zarzutu, jak chyba wszystko od HBO, więc z braku laku można popatrzec.

Ale to porównanie do Mare mocno na wyrost. :D Odwilż póki co znacznie bardziej ciezkostrawna jak dla mnie.

Bliżej temu do Klangoru, ale Klangor miał Jakubika, a tak znakomity aktor dodaje mnóstwo wartości. Wajda jako główna bohaterka to według mnie nie ten poziom.

Edytowane przez LeifErikson
Opublikowano

Skusiłem się na HBO Max ze względu na ostatnią promocje i na pierwszy rzut oka wydaje się że znacznie mniej tu filmów i seriali niż na Netflixie, ale w konsekwencji jest też tu mniej śmieciowych seriali. Na razie obejrzałem tylko Diune i Legion Samobójców oraz odświeżam sobie Kompanie Braci.

Opublikowano

Netflix to przerost formy nad treścią. Netflixa wyobrażam sobie jako kubeł z promocjami w markecie, gdzie grzebiesz, żeby cokolwiek sensownego znaleźć. Hbo to taka górna półeczka, gdzie masz tego mniej, ale ryzyko szamba znacznie mniejsze (ale wciąż jest niestety).

• Plusik 2
Opublikowano
W dniu 3.04.2022 o 21:37, LeifErikson napisał:

No ta "polska Mare z Easttown", czyli Odwilż, po dwóch odcinkach  solidnie, ale bez szału.

no ja też po 2 epach i takie średnie. Klangor albo Kruk od canal+ znacznie lepsze seriale w tej tematyce. 

Opublikowano
Godzinę temu, Patricko napisał:

Netflix to przerost formy nad treścią. Netflixa wyobrażam sobie jako kubeł z promocjami w markecie, gdzie grzebiesz, żeby cokolwiek sensownego znaleźć. Hbo to taka górna półeczka, gdzie masz tego mniej, ale ryzyko szamba znacznie mniejsze (ale wciąż jest niestety).

Dokładnie. Na HBO prawie wszystko w interesującym gatunku można oglądać w ciemno, bo jest przynajmniej niezłe. Na Netflixie można się naciąć na rzeczy słabawe. 

Opublikowano
11 godzin temu, SpacierShark123 napisał:

Ktoś używa HBO max za granicami kraju? Zastanawiam się czy nie kupić jako dodatku do netflixa ale nie wiem jak kwestia regionu. Nie mam zamiaru używać VPN a jednak wolałbym oglądać w języku PL .

Jeśli HBO Max jest dostępne w danym kraju to nie ma problemu z używaniem konta z innego kraju (o kraju decydują dane z płatności), ale np. w UK czy u Niemców bez kombinowania z VPN się nie obejdzie, bo jest blokada.

• Plusik 1
Opublikowano
7 godzin temu, selene napisał:

Jeśli HBO Max jest dostępne w danym kraju to nie ma problemu z używaniem konta z innego kraju (o kraju decydują dane z płatności), ale np. w UK czy u Niemców bez kombinowania z VPN się nie obejdzie, bo jest blokada.

Właśnie najbardziej zastanawia mnie kwestia języka ponieważ w przypadku netflix-a dużo filmów mam tylko w wersji NL nawet brak napisów polskich które na netflixie PL posiadają .

Opublikowano

Ja używam HBO MAx na spółe z bratem w PL a sam siedze w Finlandii. Hbo jest normalnie po polsku i wszystko działa jak w Polsce.  Z netflixem było tak samo. 

Ale gdy miałem konto netflix "Fińskie", to nie miałem polskiej oferty. Więc może zależeć od tego jak serwis zdecyduje sam o lokalizacji.

Opublikowano

David Simon, twórca „The Wire”, powrócił do Baltimore żeby opowiedzieć w nowym mini-serialu autentyczną historię skorumpowanych policjantów. :banderas:

• Plusik 1
  • Lubię! 2
Opublikowano

Ależ tu jest pełno złota, szczególnie, jak ktoś ma zaległości z klasykami. Sopranos, Wire, Oz, wszystko przynajmniej w HD i na dwa kliknięcia. To pierwszy abonament, z którym mam do czynienia i jestem pod wrażeniem samej idei i działania, choć parę techniczno-logistycznych zarzutów mógłbym mieć. No i w przypadku kategorii Cartoon Network straszny niedosyt, mam na myśli oczywiście brak oldschoolowych kreskówek (obawiam się, że wsiąknąłbym w to bardziej, niż w poważne seriale xD).

Opublikowano
10 godzin temu, Shen napisał:

David Simon, twórca „The Wire”, powrócił do Baltimore żeby opowiedzieć w nowym mini-serialu autentyczną historię skorumpowanych policjantów. :banderas:

Dawać mi to!:banana:

Opublikowano
23 godziny temu, Czoperrr napisał:

Odwilż bardzo dobry serial, wyczekuję każdego kolejnego odcinka z wypiekami na twarzy. Duża inspiracja Mare z Easttown ale jak się inspirować to najlepszymi. 

Aż tak Ci siadł? A oglądałeś na przykład Klangor? Jeśli nie, to polecam, bo bardzo podobne klimaty, a jak dla mnie znaaacznie lepszy aktorsko (Jakubik jako główny bohater to jest zawsze +2 do oceny moim zdaniem ;)). Odwilż wydaje mi się okrutnie drętwa pod względem głównych bohaterów, w dodatku cały czas ten ponury klimat, taki "na serio" na siłę - przytłaczający w negatywnym sensie. Mare z Easttown miała tą siłę, że czuć było fajny balans między dramatem, kryminałem, czasem trochę czarną komedią dla rozluźnienia. Tego mi brakuje w Odwilży. 

Odwilż jest jak najbardziej solidna, ale w natłoku innych kryminałów (polskich i niepolskich) wypada raczej bez szału - jest spoko, ale niczym się nie wyróżnia. No ale dzisiaj finał, może czymś mnie jeszcze zaskoczy. :)