messer88 6 590 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 to się zamyka w 6 odcinkach? Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Tak - zdziwiłem się trochę, bo spodziewałem się 8 albo 10. Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 To dziś skończę, tak jak pierwsze dwa odcinki takie se to później zaskoczyło bardziej ale faktycznie aktorsko średnio bardzo, np ten kolega Zawieji. Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 No właśnie, ten kolega to miał być chyba w zamyśle autorów taką właśnie śmieszkową kontrą dla wiecznie smutnej i poważnej głównej bohaterki. Tak sobie to wychodzi jak dla mnie. Powiedziałbym, że drugi plan tu nawet lepiej wypada niż główni bohaterowie - ten Radwan (Cezary Łukaszewicz) co grał w pierwszym sezonie Kruka, Grabowski czy nawet Linda). Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Przeiceż Odwilż zagrana jest jak jakieś jebane jasełka xD. Aktorzy wchodzą, mówią kwestie, a potem wykonują czynność która sugeruje emocje. Głowna pani policjantka snuje się od sceny do sceny, a gra aktorska drugiego planu jest wyrazista jak barwa kolorów którą widzi pies. 1 Cytuj
Moldar 2 273 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 W odwilz wszyscy grają jak Kuba w ślepnąc od świateł, ale ogólnie ma coś w sobie i się wkręciłem Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 najlepiej tam chyba wypadła babka co gra żonę Radwana, tylko to pare scen, no ale rzuciło mi się w oczy bo faktycznie na tle innych to gra naturalnie Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Sopranos wchodzi jak złoto. W liceum się odbiłem mocno, a chyba po prostu trzeba się trochę zestarzeć by ogarnąć ten serial. 3 Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Ja się ciągle przymierzam do The Wire, bo też się odbiłem, a wstyd takiej klasyki nie zaliczyć. Odpaliłem z ciekawości The Oz, ponoć to był pierwszy taki duży, porządny serial telewizyjny (w produkcji chyba od 1997, 6 sezonów). Perypetie z więzienia o zaostrzonym rygorze. O dziwo, mimo tak wiekowego serialu, to ogląda się to całkiem dobrze. Oczywiście widać wiek produkcji po obrazie (takie obcięte 4:3, jakość też mizerna, bo chyba nie robili żadnej rewitalizacji tego), ale scenariuszowo nadal się broni. Pierwszy odcinek napisany brawurowo - od razu wrzuca w środek akcji i prawie godzina mija błyskawicznie. Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 no OZ to jest zajebisty serial, szczególnie te pierwsze sezony złoto z takich starszych jeszcze Rzym jest bdb Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Rzymu szkoda, że koszta produkcji przygniotły i nawet pomimo dobrych wyników oglądalności nie było szansy by serial nie generował strat. Oni chyba mieli to na 4 sezony rozpisane i potem zapierdalali z tematem w 2 co widać, bo sezon ma wariackie tempo momentami, chociaż o dziwo nadal trzyma się kupy. Szczególnie typ co gra Antoniusza jest genialny. 1 Cytuj
LiŚciu 1 314 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 11.04.2022 o 16:37, Colin napisał: Osiemnastego, czyli równo za tydzień, w Maxie wyląduje nowa luftmysza z Pattisonem Niesamowite czasy. W niedziele widziałem Batmana w kinie a już w następny poniedziałek na SVOD Edytowane 15 kwietnia 2022 przez LiŚciu Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Godzinę temu, messer88 napisał: no OZ to jest zajebisty serial, szczególnie te pierwsze sezony złoto Ja mam ten problem z tymi wszystkimi klasykami, że doba nie jest z gumy, a ciągle dokładają nowości. No i jak mam kilka godzin tygodniowo na seriale i z jednej strony jest na przykład taka nowa Odwilż na 6 odcinków, a z drugiej Oz na 6 SEZONÓW, to ciężko mi się zdecydować na takiego tasiemca. Oz obejrzałem pierwszy odcinek i pewnie ciężko mi będzie wrócić. Dlatego chwała tym, co spopularyzowali mini seriale - idealna forma opowiadania historii. Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 ale jak obejrzałeś pierwszy odcinek i Ci się podoba to co dalej nie ciekawi co będzie? O takiej tematyce więziennej chyba jedna z lepszych rzeczy no i dość brutalnie podane, dziś raczej by tego nie nakręcili. Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 No niby ciekawi, ale tu właśnie następuje ta kalkulacja kosztów i zwrotu z inwestycji. Wiem, że ogarnięcie wszystkich odcinków będzie nierealne albo zajmie mi masę czasu, blokując tym samym slot na inne, mniejsze rzeczy, które mogą być równie dobre. Mam nadzieję, że może kiedyś na emeryturze przyjdzie pora na takie tasiemce. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 6 hours ago, LeifErikson said: Aż tak Ci siadł? A oglądałeś na przykład Klangor? Jeśli nie, to polecam, bo bardzo podobne klimaty, a jak dla mnie znaaacznie lepszy aktorsko (Jakubik jako główny bohater to jest zawsze +2 do oceny moim zdaniem ;)). Odwilż wydaje mi się okrutnie drętwa pod względem głównych bohaterów, w dodatku cały czas ten ponury klimat, taki "na serio" na siłę - przytłaczający w negatywnym sensie. Mare z Easttown miała tą siłę, że czuć było fajny balans między dramatem, kryminałem, czasem trochę czarną komedią dla rozluźnienia. Tego mi brakuje w Odwilży. Odwilż jest jak najbardziej solidna, ale w natłoku innych kryminałów (polskich i niepolskich) wypada raczej bez szału - jest spoko, ale niczym się nie wyróżnia. No ale dzisiaj finał, może czymś mnie jeszcze zaskoczy. Nie oglądałem, nie mam canal + Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 A to polecam wypróbować na jakiś miesiąc na przykład, parę dobrych rzeczy mają, z polskich Klangor, pierwszy sezon Kruka na przykład. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Six feet under zaczęliśmy. Poza 4:3 jest super. Słyszałem wiele dobrego 1 Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 No sztos serial, polecam fanom alternatywek-borderek przede wszystkim Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Bardzo fajny serial. Nigdy bym się nie spodziewał, że taki rodzaj dramy mnie zaciekawi, a końcówka jest genialna. Polecam. Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Skończyłem Odwilż i podtrzymuję to co wcześniej. Przyzwoity kryminał, ale niczym szczególnym się nie wyróżnia. W ostatnich latach tyle dobrych kryminałów u nas nakręcili, że jak coś jest tylko solidne to już człowiek kręci nosem. Nie wiem, może kwestia kobiecej bohaterki i kobiecych dramatów jakoś mnie nie uderzyła, ale z drugiej strony Mare z Easttown mi się podobała bardzo. Tak więc Odwilż meh, takie mocne 6/10, ewentualnie słabe 7/10. Jak ktoś ze Szczecina to niech doda punkt, bo zdjęcia są dobre i pewnie warto sobie popatrzec na znane miejscówki z perspektywy HBO. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Godzinę temu, qraq_pk napisał: Six feet under zaczęliśmy. Poza 4:3 jest super. Słyszałem wiele dobrego Zazdraszczam, wiele bym dał żeby go zapomnieć i obejrzeć jeszcze raz i żeby mnie ponownie rozjebało w finale. Najlepsze zakończenie serialu ever 1 Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Ja też dopiero zacząłem SFU. Jak nie toleruje tasiemcow, tak ten mnie pierwszym odcinkiem złapał za jaja, tak więc będzie oglądane. Fajna ta ruda. Na przestrzeni sezonów coś się zmienia w kwestii technikaliow, czy cały czas jest 4:3? Ma to w sumie swój urok, ale takich Friendsow na przykład potrafili zremasterowac, a widzę, że klasyków HBO nie ruszają. Cytuj
Colin 1 976 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 W dniu 25.03.2022 o 09:55, Rudiok napisał: Skończyłem Hacks i bardzo mi się podobało, świetny, niewymuszony humor, do tego rewelacyjne partnerstwo aktorskie głównych bohaterek. Na koniec cliffhanger i czekamy na drugi sezon. za długo nie poczekamy, 12 maja 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi