standby 1 725 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października Ja sobie oglądam właśnie drugi sezon i jest gorszy od 1 zdecydowanie. Ale ogląda się dobrze mimo to. Cytuj
Masamune 152 Opublikowano 28 października Opublikowano 28 października From jest niezłe, chociaż faktycznie kilka pierwszych odcinków niesie nieco mocniejszy przekaz, a później robi się już bardziej sielankowo. Mimo to tajemnice wciąż żyją i chce się wiedzieć, co będzie dalej. W przerwach wpadł The Idol, 5 odcinków, 3 pierwsze zbudowały gęstą, mroczną atmosferę, 2 ostatnie to zmiana o 180 stopni, jakiś wymuszony happy end, brak konsekwencji i marnowanie potencjału. Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Skunks - film o chłopaku pochodzącym z patologicznej rodziny. Mega mocne gówno. Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 1 listopada Opublikowano 1 listopada From zaczyna obniżać loty jak dla mnie i za bardzo się rozwadnia. Albo mają faktyczny pomysł na wyjaśnienie, albo kombinują byle tylko ciągnąć to jak najdłużej. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 1 listopada Opublikowano 1 listopada Ep06 z 3 sezonu mocno przegadany i slaby. Ja chyba poczekam na pozostale odcinki i wciagne na raz. Wtedy takie Epy nie bola jak czlowiek chwile pozniej dostanie jakas akcje jak ta z ep5. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 1 listopada Opublikowano 1 listopada MAX zmieniony na miesiąc subskrypcji SkyShowtime (25zł / miesiąc w UHD, ale bez opcji anulowania subskrypcji, bo potem to kicha, czyli 50zł), który dupy nie urywa swoją biblioteką. Oprócz serii filmów Jurassic Park/World w jakości UHD i HDR, oraz to samo z filmami Star Treka, także oprócz serialu animowanego z tego Świata i kilku tytułów z Transformersami, tak za bardzo to ta platforma streamingowa nic mi nie oferuje. Chyba trzeba wrócić za niedługo do MAX i ogarnąć w końcu, na gothamowski mrok i anarchię!, Pingwina i s04 i s05 Zakazanego Imperium, no i koszmarek w postaci ,,Velmy", bo muszę spróbować przy tej serii ,,hate-watchingu", albo oglądnąć ten serial dla przysłowiowej beeeeeeeki. A tak poza tym, polecam FlixClassic - platforma streamingowa z samą klasyką kina. 40zł za 3 miesiące. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada Bad Boys: Ride or Die doszli jeszcze dzisiaj do serwisu razem z Twisters 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada MAX, ,,Stamtąd" - odcinki s03: od 1 do 3; napięcie i atmosfera w tym sezonie małomiasteczkowego ,,Stamtąd", rodem prawie że ze Stephena Kinga i jego urokliwego ale zdradliwego Maine i okolic, cóż, kreuje się nierówno, idąc sobie tak tą sinusoidą wraz z całą opowieścią. Odcinek 1 - ok; odcinek 2 - ok, ale ze spadkiem ogólnej jakości; odcinek 3 - ok, z wzrostem ogólnej jakości w stosunku do poprzednich odcinków. Klimacik i ,,to nieznane coś", ta tajemnica będą podejrzewam w tym serialu... narastać, ale dopiero po odcinku 5 lub 6-tym. Plenery i kreacje aktorskie nie zawodzą. Zaczyna robić się coraz gęściej, jeśli chodzi o ,,pożywkę dla teorii spiskowych", co do tego ,,kto, dlaczego, co i jak" funkcjonuje w tym Uniwersum, czyli w skrócie jak działa ta okolica, w której uwięzieni są bohaterowie, jakby w pętli, i czym są ci ,,ludzio-wampiry" etc. Ocenię, jak na ten moment całość ,,Stamtąd", do s03e03 włącznie na: 7,5/10. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 8 listopada Opublikowano 8 listopada 6 godzin temu, Faka napisał(a): Uuuuu, będzie oglądane. Polecam, właśnie skończyłem. Typowe dobre BB. Dynamicznie, z humorkiem, czasami lekkim zdrowym krindżem, parę smaczków, kozak ujęcia. Świetny seans. Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada Jak to Stamtąd rwie wątki to janiemogę Spoiler Ktoś jeszcze pamięta jak chinol z Boydem chcieli złapać "stwora" żeby szukać sposobu na ich zabicie czy coś w tym stylu? Teraz mamy ciążę urojoną jako główny wątek. 2 Cytuj
OldMuffin 12 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada Stolik kawowy - fajny, luźny film, ale forumowe tatuśki lepiej żeby go nie oglądały xd Ogólnie polecam. 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada Ponowna subskrypcja HBO MAX? I tak, i nie. Teoretycznie tak, bo do oglądnięcia będą na MAXie ,,Diuna 2" i druga część Aquamana z DC/DCEU z 2023 roku - filmy, które nie muszę wypożyczać, kupować (ewentualnie xD) do kolekcji swoich filmów na dyskach BR/4K, czy oglądać w jakikolwiek inny sposób, a które mam właśnie na ,,Maxie" w jakości DolbyVison/4K i systemach Atmos! I to w cenie subskrypcji. Tak samo jakościowo na MAX jest z wieloma akcyjniakami, filmami z Wizarding World i mega innymi różnościami małego i dużego ekranu. Żałować można, że MAX nie daje do swojej oferty ,,abo" jeszcze więcej kreskówek z lat 80-tych i 90-tych, czy filmów animowanych z Batmanem, Supkiem, Ligą Sprawideliwości; coś tam jest na Maxie, ale nie wszystko. 13 godzin temu, PiotrekP napisał(a): Jak to Stamtąd rwie wątki to janiemogę Pokaż ukrytą zawartość Ktoś jeszcze pamięta jak chinol z Boydem chcieli złapać "stwora" żeby szukać sposobu na ich zabicie czy coś w tym stylu? Teraz mamy ciążę urojoną jako główny wątek. W ,,Stamtąd" sez. 3, dzieją się niepokojąco dziwne rzeczy, jeśli chodzi o to Spoiler całe potrzebne temu Uniwersum wyjaśnienie ,,na czym polega sekret obszaru, z którego niczym utknięcie w nieskończonej pętli powiązań i skutków w czasoprzestrzeni, po prostu nie można zbiec, mając na dodatek na karku problem z jakimiś humanoidalnymi strzygami i licznymi tajemnicami wychodzącymi daleko poza świat tej małej osady, w której wylądowali ci wszyscy nieszczęśnicy - wszystko to zostaje troszku spychane na bok w ,,Stamtąd". Owszem suspensik i ten klimacik stephenkingowski tu występują, ale coś go zaczyna powoli psuć... No i fakt, ta ciąża - oby nie okazało się to jakieś dziecko, którego poczęcie ma przerwać klątwę tego miejsca. xD Cytuj
mcp 2 013 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada (edytowane) Obejrzałem wczoraj "Twisters" i dawno mnie tak film nie znużył. Zero zaangażowania, kolejne debilizmy odhaczane, nijacy do bólu bohaterowie, którzy kompletnie mnie nie obchodzą, ten film nie ma do zaoferowania absolutnie nic. Nawet dla tych dwóch scen trąb powietrznych nie warto, straszne guwno, które ludzie włączą, bo oryginalny Twister. Darujcie sobie. Edytowane 11 listopada przez mcp 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada ,,Pingwin"... Można rozumieć, że serial zakończył się ze swym pierwszym sezonem na ,,MAX"? To co nazywam ,,dobrym vibe'm z seansu pierwszego odcinka, który przechodzi na cały sezon", chyba i ,,tknęło" tą produkcję. Na dzisiejszym spotkanku ze znajomymi jeden z kumpli powiedział mi, że pierwszy odcinek był wyborny od A do Z, we wszystkich aspektach, pozostała część sezonu również stała na tak niezłym poziomie, co pilot, ba!, jakby wszystkie epizody miały tą samą stałą i mocną energię oraz wydźwięk. I nie tylko mój ziomble, ale jest wiele takich osób, które uważają każdy odcinek ,,Pingwina" za tak samo rewelacyjny: od 1 do ostatniego. No... może tak subskrypcja wpadnie niedługo na kolejne miesiące, kusi! 2 godziny temu, mcp napisał(a): Obejrzałem wczoraj "Twisters" i dawno mnie tak film nie znużył. Zero zaangażowania, kolejne debilizmy odhaczane, nijacy do bólu bohaterowie, którzy kompletnie mnie nie obchodzą, ten film nie ma do zaoferowania absolutnie nic. Nawet dla tych dwóch scen trąb powietrznych nie warto, straszne guwno, które ludzie włączą, bo oryginalny Twister. Darujcie sobie. Faktycznie, coś w twojej opinii jest takiego, że nie można się z nią nie zgodzić... choć nie do końca. Na dżyliard procent ,,Twisters" nie dorównuje całościowo (bo nawet patrząc się na efekty specjalne - to nie o ich ilość w przypadku takiej tematyki i fabuły chodzi, ale umiejętne zastosowanie!) swemu nazwijmy to ,,prequelowi". Bo Twister, to było coś! To była ta jakość od fabuła aż po historię głównej bohaterki, no i te zjawiska atmosferyczne: pięknie zrealizowane wizualnie dla filmu, i to jak na tamte lata! Taaa, jakby wydali w Polsce ,,Twister" na dysku 4K z wersją polską, to kupuję od razu do kolekcji. Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 16 listopada Opublikowano 16 listopada Jak wrażenia po finale Pingwina? Przyznam, że ostatni odcinek mocno mnie zaskoczył, już w siódmym ep scenarzyści zrobili z Pingwina śmiecia ludzkiego, delikatnie mówiąc, ale w finale poprzeczka została podniesiona. Ogólnie sam serial dobry, może nie aż tak, jak ludzie przedstawiają go w necie, ale nie żałuję spędzonego z nim czasu i liczę na kontynuację. Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano niedziela o 10:07 Opublikowano niedziela o 10:07 Dla mnie mega mocna końcówka. Fajnie, że utrzymał poziom a w końcówce nawet dowalił do kotła. IMO topka seriali ever i gdyby to nie działo się w świecie Batmana to byłby poważniej traktowany i doceniony. 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano niedziela o 12:46 Opublikowano niedziela o 12:46 Im dalej brnę z odcinka na odcinek z serialem ,,Stamtąd", z tą jego bardzo pokićkaną fabułą i zlepkiem wątków ją tworzących, tym bardziej mi się to wszyćko zaczyna podobać, bo rozkmin, co do tego ,,dlaczego ta rzeczywistość Osady miejsca akcji serialu wygląda tak jak wygląda etc." jest multum. Nie wiem, co wydarzyło się w odcinkach s03e07-08 ,,Stamtąd", no ale podobno istnieje teoria, że Spoiler Wszystko co widzimy w ,,Stamtąd", absolutnie cała rzeczywistość, wątki, cała konstrukcja Świata, rozgrywa się w głowie Wiktora, umyśle, który wyrwał się jemu samemu spod kontroli, co mogło by być skutkiem jakichś tajnych rządowych eksperymentów prowadzonych na dzieciach, aby te służyły np. Armii do lokalizowania poprzez ich para-zdolności pozycji wroga etc. Chyba najlepiej - o ile wytrzymam xD - będzie poczekać z finałem sezonu, i dopiero po nim wciągnąć na ruszt ostatnie 4 epizody s03. Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano niedziela o 20:48 Opublikowano niedziela o 20:48 Z tym serialem jest coraz gorzej. EP 7 to chyba najgorszy odcinek że wszystkich sezonów. Tu się wogole nie zapowiada że się coś wyjaśni. Jeszcze trzy odcinki i koniec sezonu a pytań coraz więcej. Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano niedziela o 21:48 Opublikowano niedziela o 21:48 Przegadany przeciętniak ten serial i nic więcej niestety. Na byle jaką czynność trzeba się nastawić na 5 minutowy dialog. Największa bolączką jednak dla mnie są po prostu mało interesujące postacie. Poziom Lostów niestety to nie jest. 2 2 Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano poniedziałek o 11:04 Opublikowano poniedziałek o 11:04 Niestety coraz gorzej. Rozumiem budowanie tego świata i tajemniczości ale tutaj to temu nie służy. Jak pisałem lepiej byłoby zostawić Tabithe Spoiler w realnym świecie żeby tam szukała odpowiedzi, a nie po 2 odcinkach wrzucić ją z powrotem do miasteczka. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano poniedziałek o 12:34 Opublikowano poniedziałek o 12:34 Scenarzyści po prostu nie wiedzą co dalej zrobić z tym kupsztalem. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano poniedziałek o 13:58 Opublikowano poniedziałek o 13:58 Sezon zaczął się bardzo dobrze a potem od 5 odcinka było coraz gorzej. Ciekawe jak dzisiejszy, potem sprawdzę. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi