Rudiok 3 371 Opublikowano 18 listopada Opublikowano 18 listopada To jest jeden z tych seriali, gdzie już się tylko odlicza do końca żeby pokazali o co im chodziło i tyle. Przy Lostach to były jakieś emocje a tu to nawet na prasowanie czasem szkoda włączać bo można usnąć. 1 Cytuj
Basior 1 085 Opublikowano 19 listopada Opublikowano 19 listopada Bez przesady, po prostu ostatnie odcinki to zamulanie. No były momenty Spoiler Jak Randalla zostawili z objedzoną mordą Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 19 listopada Opublikowano 19 listopada Dune: Prophecy 2024 , było czy nie było https://www.imdb.com/title/tt10466872/?ref_=vp_vi_tt Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 109 Opublikowano 21 listopada Opublikowano 21 listopada Najciekawsze a zarazem chyba najgorsze (w każdym razie krutacko poplątane w tysiąc supłów, tak że ciężko jest zrozumieć ,,o co tu kaman") w fabule ,,Stamtąd" i jej rozmaitych rozgałęzieniach, poza wyjątkowo dobrym klimatem i kreowaną atmosferą tytułu, jest to, że nikt absolutnie nikt z tego Uniwersum wśród postaci nie wyjaśnił / nie próbował wyjaśnić przynajmniej tak jak trzeba... tego, co stoi za przyczyną takiej a nie innej budowy, położenia, funkcjonowania ,,tego miejsca", w którym rozgrywa się akcja ,,Stamtąd", i w którym oni się znaleźli. Wiecie, Boyd, ta sympatyczna Spoiler kobieta z twardym charakterem po 50-ce, średniego wzrostu z nadwagą, ten nawiedzony prawie-że-latynos, który w pierwszym sezonie wyglądał na dość nawiedzonego, a potem i teraz coś zaczyna działać, lub ta główna rodzinka, od której wszystko się zaczęło - w ich, ale i innych osób również, przypadku i tak to ,,wyjaśnianie" ciągle jest jak błądzenie po omacku. To jedynie ,,próby", a nie faktyczne działanie. Bohaterowie stawiają jedynie hipotezy i ,,wylewają swoje żale, że coś tu jest nie tak, niech ktoś z tym miejscem coś zrobi!", a nie wyciągają jakieś konkretne i mocne wnioski/informacje, które poddają testom. Nawałnica chaosu! Druga sprawa: - na kiego wała, po kiego grzybiora... twórcy tejże klimatycznej pozycji (ależ było zajebiaszczo do początku s03!) wstawili do serii trzeciej ,,From" charakterek dość ambiwalentnej Policjantki. Zrobił się z tego jeszcze większy dysonans w pojęciu sensu tego po co ktoś robi dla fanów tak kuriozalnie dziwny a'la Stephen King twór. I tu pojawia się ,,najdziwniejszy dziw": koszmarek, który rozstraja zrozumienie tego, czym owa Struktura, w której żyją wszystkie postaci (poza odcinkiem serii w ,,normalnym" mieście) jest: ...dlaczego nagle w okolicy połowy s03 Tabitha okazuje się mieć te same wspomnienia/profetyczne wizje ,,tego miejsca!", co matka Wiktora? Wspomnienia, które wskazywały by na to, że jakiś superdeterministyczny byt, jakieś istoty, po prostu ,,to coś" kierowało ich życiem (wszystkich postaci w tej pseudo-osadzie) od samego początku ich istnienia do trafienia ,,w to miejsce!", jakby istnieli tylko w symulacji i dla symulacji, dla zbadania tego, jak ludzki gatunek zachował by się w określonych warunkach. Kapitalne zdjęcia i świetne miejsca w plenerze oraz wymowne intro do serialu - to wciąż trzyma w ,,Stamtąd" porządny poziom! Aż boje się oglądać odcinki 8 i 9 s03... Dejta spokój. Cytuj
PiotrekP 1 797 Opublikowano piątek o 08:58 Opublikowano piątek o 08:58 Dla mnie ten 3 sezon to w 99% zapychacz. Cytuj
Rudiok 3 371 Opublikowano piątek o 09:16 Opublikowano piątek o 09:16 Oj będą to jeszcze doić i doić. Cytuj
PiotrekP 1 797 Opublikowano piątek o 10:02 Opublikowano piątek o 10:02 Aktorzy się akurat o pięciu sezonach wygadali. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano sobota o 06:50 Opublikowano sobota o 06:50 Czyli to była chyba dobra decyzja żeby odpuścić temat po S01E02 Cytuj
Patricko 1 407 Opublikowano sobota o 06:54 Opublikowano sobota o 06:54 Pierwszy sezon był bardzo spoko, ale niestety każdy kolejny to coraz więcej pytań i zero odpowiedzi. Zrobiła się z tego mega papka i widać, że chcą to doić, więc debilizmów będzie coraz więcej. Wrócę jak to w końcu zakończą. Cytuj
Sedrak 780 Opublikowano sobota o 12:14 Opublikowano sobota o 12:14 Wszedłem na forum, by napisać, ale widzę, że wszystko zostało już powiedziane. Każdy odcinek dosłownie mógłby być skrócony do dwóch scen i jedyne co dostaniemy to pewnie jebnity cliffhanger, który cokolwiek wyjaśni i koniec. PS. Jedyna postać, która mnie nie wkurwia i naprawdę lubię to ten szalony geniusz. JEDYNY coś chcę tu zrobić. Reszta tylko narzeka albo wkurwia (jebać Fatima). Ogólnie rozwala mnie to, że w tych/w tym serialu NIKT z nikim nie rozmawia i nie mówi co się dzieje albo NIE WIERZY. Ja będą na ich miejscu, bym wierzył w każdą chorą historię innej osoby, a nie przez 3 odcinki z nim się kłócił. 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 109 Opublikowano niedziela o 12:57 Opublikowano niedziela o 12:57 ,,Primal" G. Tartakovsky'ego... Nic dodać, nic ująć, łej panie, serial animowany z duszą, jedno z nielicznych tworów w ogóle z animacji, które potrafi opowiedzieć fascynującą, poruszającą i niezwykle dynamiczną i pełną dość specyficznej atmosfery tylko i wyłącznie warstwą obrazu, która zresztą jest tu magiczna, a eksplozja pomysłów na tego jak wygląda prehistoryczny Świat z wziji Pana Gendy'ego i jego ekipy i z czym Jaskinowiec i jego ziombel, T-Rex, muszą się zmierzyć, jest za pomocą zmyślnych grafik i projektów w tym serialu uwidoczniona w cholernie zróżnicowany sposób. Czysta magia! Połowa sezonu 1 ,,Primal" za mną i jest co najmniej mega zadowolony. Nie da się przejść obojętnie wokół tak prezentowanych losów T-Rexa i Jaskiniowca! Solidne jak na razie: 9/10 z mojej strony za ten serial. <3 W dniu 23.11.2024 o 13:14, Sedrak napisał(a): Wszedłem na forum, by napisać, ale widzę, że wszystko zostało już powiedziane. Każdy odcinek dosłownie mógłby być skrócony do dwóch scen i jedyne co dostaniemy to pewnie jebnity cliffhanger, który cokolwiek wyjaśni i koniec. PS. Jedyna postać, która mnie nie wkurwia i naprawdę lubię to ten szalony geniusz. JEDYNY coś chcę tu zrobić. Reszta tylko narzeka albo wkurwia (jebać Fatima). Ogólnie rozwala mnie to, że w tych/w tym serialu NIKT z nikim nie rozmawia i nie mówi co się dzieje albo NIE WIERZY. Ja będą na ich miejscu, bym wierzył w każdą chorą historię innej osoby, a nie przez 3 odcinki z nim się kłócił. Szalony Geniusz z ,,From" jak najbardziej na plus, to samo ta średniego wzrostu z nadwagą w blond włosach (taka typowa tirówa) babeczka, która zarządza domem w tej ,,pseudo-osadzie". Główna rodzina, od której to wszystko się zaczęło, ,,Tabitha Family" xD, też jest do zaakceptowania. Wiktor jako postać i osoba w ogóle w ,,From" jest tak depresyjny, tak dziwny i coraz mniej ciekawy, że już z epizodu na epizod coraz ciężej zaczyna się go oglądać. Wiktor prędzej się zapadnie w sobie niż cokolwiek ,,pomoże" fabule serialu. Tak, nasi bohaterowie - dosłownie wszyscy - wykazują ,,myślenie życzeniowe"; nie robią nic, żeby... cokolwiek tak naprawdę konkretnie wyjaśnić. Obserwują, coś tam robią, i fakt pyskują niekiedy na siebie i teoretyzują ,,dlaczego ten niby-świat jest taki jaki jest"... i czemu akurat oni. A właśnie, my o nich w ogóle nic nie wiemy. To, że wszyscy znaleźli się w jednym autobusie, jadącym w jednym kierunku (oprócz tej głównej rodzinki), nic nie wyjaśnia - a tyle postaci mają nam do powiedzenia. Masakra jakaś! Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano niedziela o 17:12 Opublikowano niedziela o 17:12 Dobry final From, po tych nudnych 4 epach w koncu cos sie zadzialo. Czekam na 4 sezon oczywiscie bo pytan nadal wiecej niz odpowiedzi Cytuj
PiotrekP 1 797 Opublikowano niedziela o 18:43 Opublikowano niedziela o 18:43 From będzie mieć przecież jeszcze 10 odcinek w tym sezonie. Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano niedziela o 20:04 Opublikowano niedziela o 20:04 No i juz w dobrych sklepach z serialami jest dostepny Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano poniedziałek o 05:49 Opublikowano poniedziałek o 05:49 Ano, ja nie czekam aż się w czwartek pojawi na maxie, tylko idę na Zatokę i jedziemy Cytuj
Nak 38 Opublikowano poniedziałek o 08:41 Opublikowano poniedziałek o 08:41 Przecież na Youtubie można oglądać każdy odcinek From wcześniej, finał już był chyba w piątek dostępny. Standardowo przez 3/4 sezonu się niewiele działo, ale finał bardzo wynagradza, ponieważ większość rzeczy została wyjaśniona. Teraz tylko dożyć do 2026 XD Cytuj
sprite 1 791 Opublikowano wczoraj o 09:32 Opublikowano wczoraj o 09:32 No finał sztos. Szkoda, że w sezonie nie ma przynajmniej ze 3 epów na tym poziomie Cytuj
Luqat 969 Opublikowano wczoraj o 10:10 Opublikowano wczoraj o 10:10 To fajny ten serial. Czyli mówicie, że wystarczy obejrzeć 1szy i ostatni odcinek sezonu Nienawidzę takiego marnowania czasu, że "wyczymaj tylko dziesięć pierwszych odcinków, to będzie sóper finał". Nie, dziękuję. Cytuj
Rudiok 3 371 Opublikowano wczoraj o 11:52 Opublikowano wczoraj o 11:52 Obejrzałbym chyba ze 2 pierwsze odcinki początkowe, potem jakiś recap a potem finały i pierwsze odcinki kolejnych sezonów przeplatane recapami. Cytuj
Chewie 156 Opublikowano wczoraj o 12:29 Opublikowano wczoraj o 12:29 Diuna: Proroctwo po pierwszym epie stwierdzam, że takie sobie. Nie jest to poziom z filmów ale też nie ma tragedii. Szkoda, że robią cały serial o wiedźmach. Jak rozwiną bardziej inne wątki to może będzie spoko. Można było zrobić coś o wiele ciekawszego. Przesiadam się na pingwina i może wrócę do diuny jak wyjdzie reszta epów. Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano wczoraj o 15:56 Opublikowano wczoraj o 15:56 Pierwszy odcinek Diuny, pakiet premium i oled a obraz mega średni. Z netem wszystko ok, ale jak na dolby vision i 4k to coś nie gra. Miał też ktoś tak, czy u mnie coś nie hula? Cytuj
Słupek 2 158 Opublikowano wczoraj o 16:55 Opublikowano wczoraj o 16:55 to maxowe dv jest "mamy w domu dv". mam kupioną Diune na apple tv i porównywałem do hbo to jest przepaść. zmieniają nazwy, pakiety a jakość dalej chujowata Cytuj
mcp 2 022 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Lecę drugi raz z rodziną Soprano i podtrzymuję opinię, że to najlepszy serial jaki widziałem. Dialogi, aktorstwo, muzyka, ten serial to idealny miks dramatu, czarnego humoru i kryminału. Kocham 2 1 Cytuj
Homelander 2 090 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 1 minute ago, mcp said: Lecę drugi raz z rodziną Soprano i podtrzymuję opinię, że to najlepszy serial jaki widziałem. Dialogi, aktorstwo, muzyka, ten serial to idealny miks dramatu, czarnego humoru i kryminału. Kocham Nigdy nie oglądałem, ale zbieram się do tego właśnie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi