ASX 14 670 Opublikowano wczoraj o 07:04 Opublikowano wczoraj o 07:04 Ten serial w tych 3 sezonach stał się już tak zagmatwany, że jakiekolwiek wytłumaczenie byłoby idiotyczne, to które wymyślili ostatecznie twórcy również. No ale i tak spoko, że wreszcie poznaliśmy jakieś odpowiedzi i o dziwo dużo rzeczy nawet pozornie błahych rzeczy z pierwszego sezonu układa się teraz w całość. Więc nie jest tak że był on pisany kompletnie bez mapy i jednak od początku mieli jakiś cel. Teraz tylko czekać do 2026 na nowy sezon. Cytuj
Basior 1 086 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 2 godziny temu, ASX napisał(a): to które wymyślili ostatecznie twórcy również A co w nim idiotycznego? Cytuj
MichAelis 5 619 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Spoiler Finał mi się podobał. Fajnie, że zajebali Jima, który wszystkich wkurwia, ale na bank i tak będzie żył, bo to tylko będzie jedna z "opcji" przyszłości pewnie. Cytuj
ASX 14 670 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 3 godziny temu, Basior napisał(a): A co w nim idiotycznego? Spoiler Chyba użyłem złego słowa, lepiej było użyć słowa" banalnego. Po prostu jeśli budujesz jedną wielką tajemnice przez 3 sezony serialu, i wokół tej tajemnicy i ciekawości z jej odkrywania jest zbudowany cały serial, a na końcu okazuje się że to tylko wina rytuału w ramach którego mieszkańcy miasteczka poświęcili własne dzieci by zyskać nieśmiertelność, to ciężko nie wzruszyć ramionami i zadać sobie pytania "i to już?". No brzmi to strasznie oklepanie. Ale zdaje sobie sprawę, że ten wątek urósł już do takich rozmiarów przez te wszystkie sezony, że nie było z tego dobrego wyjścia. Czy to teoria o czyśćcu, czy ta mówiąca że wszystko się dzieje w głowie Victora wszystko byłoby podobnie głupie, bo ta tajemnica została przeciągnięta do granic możliwości i ciężko było rozwiązać to czymś błyskotliwym i oryginalnym. 1 Cytuj
Masorz 13 198 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Wszystko fajnie, ale tam zostało dużo rzeczy, które dalej czekają na jakieś wyjaśnienie, czy chociażby rozwinięcie. Cytuj
Basior 1 086 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Nie no mimo wszystko ja się jakiś cudaków nie spodziewałem. Jak dla mnie wyjaśnienie na razie jest dość spójne. Przynajmniej coś w końcu wyjaśnili Cytuj
PiotrekP 1 802 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Dla mnie to wyjaśnienie to też po najmniejszej linii oporu, żeby było. Poza 1 i 10 odcinkiem, reszta praktycznie do zaorania. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 111 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu ,,From", s03e09 za mną. Teoretycznie dziękuję że to już się będzie kończyć, bo ostatnie 3 odcinki miały w sobie sporo ,,nudy-zapchajdziury", z drugiej strony ,,From" ma w sobie coś takiego, co każe przy tym serialu pozostać, nie marudzić i czekać na jego kontynuację za kolejny rok. Ach ten suspensik grozy i thrillerku! No i te zdjęcia, surowy klimatyczny plener! Przynajmnej charakterologicznie dość ciekawie rozwija się postać Boyda. Im brniemy dalej, ku finałowi sezonu tym ,,ten typ" jest coraz to ciekawszy, bardziej aktywny i świetnie odegrany, mający zawsze coś do powiedzenia, starający się być tam gdzie się da, pokazujący ciekawą historię siebie, która cały czas się rozwija. Kurnia, no to taki ,,wk**w" z jego strony, to ja rozumiem: Spoiler tak trzeba z tymi maszkaronami postępować. Konkretnie i bez ściemy. ,,Jest Boyd, jest impreza". A tak to dostajemy ,,fabularnie Stephena Kinga próbującego objaśnić Stephena Kinga". Niby zaczyna się coś tam klarować odnośnie tego, jak funkcjonuje ta ,,innawa rzeczywistość" w ,,From", i czy jest ona jedyna, albo może jest warstwą sztucznej symulacji, albo i czyśćcem etc. Cytuj
MichAelis 5 619 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Mnie tam się podoba serial. Troche gorszych odcinków było, ale jest okej Spoiler Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi