Butt 3 500 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca No spoko, ale czy to znaczy, że jak Adam Driver nie jest wolny, to naturalnym ruchem jest sięgnięcie po Essiedu? Cytuj
Rudiok 3 456 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca 3 godziny temu, tlas napisał(a): nie nauczyli się idioci w hbo, masz rację. powinni zatrudnić rudioka jako kreatywnego to by na 100% przekonał Adama Drivera (aktora grającego aktualnie co rok w 1-2 dużych filmach), żeby grał w tasiemcu na 8-10 sezonów. powinieneś wysłać im cv, bo na 100% sami nie sondowali takiego pomysłu. Zrobione. Od teraz w HBO będą tylko heteroseksualni, aryjscy, biali mężczyzni. Nie dziękuj. Cytuj
tlas 498 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca nie mam za co, nie martw się. 3 godziny temu, Butt napisał(a): No spoko, ale czy to znaczy, że jak Adam Driver nie jest wolny, to naturalnym ruchem jest sięgnięcie po Essiedu? Ale ja nigdzie nie napisałem że sięgniecie po czarnucha asfalta to dobry ruch. Jeżeli jeszcze raz przeczytasz post, w którym zacytowałem kolegę z grubasem w avatarze, to sam dojdziesz do takiego wniosku. Cytuj
teddy 6 942 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca Z HP to moze byc ten sam "problem" co z wladca pierscieni. Ciezko bedzie tam cos poprawic. No ale niech probuja wydajac setki milionow dolarow, najwyzej sie nie odpali. Jestem gotow na takie poswiecenie Cytuj
tlas 498 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca Czy ja wiem, trochę nierówny były te filmy i mocno poucinane względem książek. Cytuj
teddy 6 942 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca No wyjdzie w praniu, w HP jest mnostwo debilizmow jak ktos chce sie przypierdolic, czego pewnie nie poprawia, ale moze powinni dolozyc watkow skoro ma byc tasiemiec. Tak czy siak uwazam ze ludzie beda tak zwiazani z filmami ze wiekszosci nie przypadnie do gustu. Ja raczej olewam bo fanem nigdy nie bylem ale podobal mi sie patent ze ksiazki/filmy dorastaly z widzami i bylo coraz bardziej mrocznie i powaznie Cytuj
Shankor 1 683 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca Ja czekam na obowiązkowe wątki LPG+, pewnie Dumbledore będzie miał jakiegoś gimpa w gabinecie, a Longbottom na bank będzie bottom. Cytuj
XM. 11 473 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca Ogólnie obstawiam szybkie dwa sezony (które mają być kręcone jednocześnie ze względu na szybkie dorastanie najmłodszych) i zakrecenie kranu. Cytuj
Rudiok 3 456 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca Harrx Poterrx już czeka z zaklęciem Levaccus Indoctrinus. PS. No chyba, że pójdą za ciosem i.... 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 137 Opublikowano 10 marca Opublikowano 10 marca ,,Zwariowane Melodie: Kreskówki" - hoho! Seria animowana z lat 2020 - 2024; dość świeża technicznie i stylistycznie animacja (no powiedzmy) z ,,polotem" szacunku do klasyki ,,looneytunesowskiej" kreski i ogólnej szaty graficznej. Fantastyczne krótkie 10-minutowe epizody dodatkowo podzielone na 2 lub 3 części każdy. Pal licho fabułę - jest w srocz beka i śmieszkowość, no i powrót do ,,zwariowanej nostalgii" Looney Tunes. Jestem w opór szczęśliwy, w opór, że udało mi się w ogóle ten serial na MAX zauważyć! Polecajka! Na razie oceniam go na: 9/10. Cytuj
YETI 11 249 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca Miasto na wzgórzu, po pierwszym sezonie 8/10, mocne skojarzenie z The Wire. Lata 90, Baltimore, policjanci rozwiązujący sprawę napadu na konwój, poznajemy także dobrze tą drugą stronę. Kryminał połączony z dramatem, do tego Kevin Bacon na ekranie. Mam nadzieję, że kolejne dwa sezony utrzymają poziom. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 137 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca ,,Częste skutki uboczne" - wyśmienicie pomyślana fabuła i szata graficzna; tak mi właśnie ten tytuł po zwiastunie i screenach z odcinków wygląda. Perełka MAXa, czyżby? Oglądał ktoś z Was? Wbijajcie koniecznie na ,,watching" 5-ego sezonu ,,Harley Quinn", o czym już wspominałem! Co tam się dziejeeeee. Ta alternatywna geneza Brainiaca! No i wątek Leny Luthor! Kurłaaa! Petarda! Rzecz jasna zwiastun do s02 ,,TLOU" obejrzany - ależ to jest pięknie uwydatniona wizualnie (scenografia, praca kamery, oświetlenie etc.) apokalipsa! To będzie przynajmniej z racji dynamiki obrazu - sztosik! Cytuj
LeifErikson 1 150 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Powtarzam się już, wiem, ale kolejny odcinek Białego Lotosu za nami, a ja nadal mam wrażenie, że było tam pół pomysłu na historię, bo wciąż jest jazda z powielaniem schematów... Spoiler Prawie cały odcinek kręci sie wokół alko/narko imprezy i ruchania. No ileż można? Tajemnicze sprawy Ricka w Bangkoku i problemy z prawem ojca rodzinki jeszcze jakoś to ciągną, powiedzmy, ale ten sezon jest póki co przynajmniej półkę niżej od poprzednich moim zdaniem. Cytuj
Dud.ek 2 067 Opublikowano 17 marca Opublikowano 17 marca Ale Sam Rockwell wniósł powiew świeżości swoją historią. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 137 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca WB Discovery... lubi lecieć w kuleczki z nic dla nich nie znaczącymi geekami popkultury. Fala konsumpcjonizmu, o ironio!, musi być! Ten świat popkultury, tak jakby podąża znowu w stronę nieustannego kreowania pochłania więcej, więcej i więcej treści, bez względu na jakość! Tiaaa, dajmy na to: to, dla takiej platformy MAX, co się nie sprzedaje, albo się nie zwraca finansowo i musi albo być kasowane, albo trzeba ,,z tym czymś" zrobić coś, aby się za produkcję ,,tego czegoś" zwróciło. Taki los spotkał najnowszy pełny metraż z genialnego Uniwersum Looney Tunes, "Looney Tunes: Porky i Daffy ratują świat", która ponoć jest jedną z najzabawniejszych animacji z tych starych dobrych Uniwersów, wydana w świeżym fabularnym i graficznym stylu... Z tym filmem chodzi o to, że nikt z perspektywy WB Discobvery nie chciał ,,tego gówna wydawać!". Animacja wyszła, a świat już o niej zapomniał. Pokłosie tego jest takie, że WB Discovery zdecydowało się ,,wyp*******ć" z oferty platformy MAX praktycznie wszystkie seriale i bodaj filmy, które tyczą się hasła ,,Looney Tunes". MAX zostawia u siebie jedynie "Zwariowane Melodie: Kreskówki", które, jak pisałem na tym forum, od jakiegoś czasu już oglądam, a które są genialnie kreowane: slapstick i humor starych dobrych ,,Toonesów" zachowany, z tą żywą i plastyczną ,,kreską"! Czas pokaże co jeszcze MAX usunie ze swojej oferty. Pewnie filmy animowane ze Scooby-Doo i Batmanem oraz te dotyczące DC/DCEU - sprzeda się jakieś prawa, licencje, coś tam się odpisze od podatku i hajs ,,Warnerowi" się zwróci. Cytuj
Colin 2 003 Opublikowano czwartek o 20:21 Opublikowano czwartek o 20:21 może nie jaranko ale czekam. do takiego bezmózgiego oglądania do posiłku albo poduszki idealne. Cytuj
Rudiok 3 456 Opublikowano niedziela o 23:13 Opublikowano niedziela o 23:13 Ja wiem, że teraz na topie Dojrzewanie, ale błagam, niech was nie ominie The Pitt. Wciąż nie rozumiem czemu HBO go tak mało promuje a zdecydowanie na to zasługuje. Powtórzę się, ale klimat jaki udało się zrobić twórcom i oddać realia SORu wypadł znakomicie. Na tyle dobrze, że bardzo ciężko odróżnić czy to jeszcze serial czy dokument. I z odcinka na odcinek jest coraz lepiej, intensywniej i szybciej. Aż żal, że jeszcze tylko kilka odcinków do końca sezonu, ale drugi już zamówiony. Oglądać! 1 Cytuj
Faka 4 134 Opublikowano wczoraj o 05:32 Opublikowano wczoraj o 05:32 Ostatni odcinek Pitt Spoiler Z masakry pittfestu mocno dowozi I tylko człowiek się wkurwia, że musi czekać do piątku na kolejny odcinek. 1 Cytuj
Sedrak 914 Opublikowano wczoraj o 09:08 Opublikowano wczoraj o 09:08 Podbijam The Pitt. Razem z Chorymi Doktorami to najlepsze co mogło się przytrafić serialom o szpitalach. Zero muzyki, która ma spowodować, że się popłaczesz, zero cudownych uzdrowień, każda godzina odcinka mija zanim się obejrzysz. Dla mnie topka. 2 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 137 Opublikowano wczoraj o 20:02 Opublikowano wczoraj o 20:02 MAX, Liga Sprawiedliwości: Kryzys na Nieskończonych Ziemiach, cz. 3 (2024) - Finał MiniVersum (bo nie wiem jak ten projekt w świecie animacji DCEU nazwać) ,,Kryzysu na Nieskończonych Ziemiach" to zdecydowanie najlepsza jego odsłona. Odważna fabularnie, jak i dynamiczna wizualnie, z zacięciem nostalgicznej grafiki, która sprawnie łączyła się z nowym stylem animowania, produkcja. Działo się dużo, działo się szybko. Montaż - solidny, bo w ten sposób sam obraz opowiadał sporą część historii. Jak dla mnie ciekawa część z tych adaptacji słynnego wydania zbiorczego komiksu o tym samym tytule z DC Universe - ten chaos w animacji, to jak poprowadzono historię Anty-Monitora, Monitora, jaka rola była J. Constantine'a etc. - z mojej perspektywy: perełka! Idealna, prosta rozgrywka, z świeżą paplaniną wątków i rozwiązań fabuły. xD Ocena: 9/10; cała trylogia: 7,5/10. Cytuj
Masorz 13 264 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu W dniu 17.03.2025 o 11:01, LeifErikson napisał(a): Powtarzam się już, wiem, ale kolejny odcinek Białego Lotosu za nami, a ja nadal mam wrażenie, że było tam pół pomysłu na historię, bo wciąż jest jazda z powielaniem schematów... Ukryj zawartość Prawie cały odcinek kręci sie wokół alko/narko imprezy i ruchania. No ileż można? Tajemnicze sprawy Ricka w Bangkoku i problemy z prawem ojca rodzinki jeszcze jakoś to ciągną, powiedzmy, ale ten sezon jest póki co przynajmniej półkę niżej od poprzednich moim zdaniem. Pierwsze 3 odcinki mnie się dobrze oglądało, ale teraz mnie ten sezon już wkurwia. Snują się po tej wyspie bez celu. 1 Cytuj
Rudiok 3 456 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Straszna bida ten Biały Lotos, zostają tylko widoczki i muzyka, niby gdzieś to zmierza, ale w ogóle nie wiadomo gdzie i po co, a główna zagadka czyli kto kogo zabił rozmywa się w nijakich relacjach głównych bohaterów. Nawet taki manager hotelu, który w poprzednich sezonach był centralną postacią fabuły, jest miękka faja i występuje tu tylko jako dodatek. Idealny przykład odcinania kuponów od sukcesu. A 4. sezon już zamówiony, ech. 1 Cytuj
snejk04 474 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Fabuła kręci się w kółko, właściwie nie dowiadujemy się niczego, czego nie było wiadomo praktycznie od samego początku, cały czas mam wrażenie, że to jakiś rozbudowany wstęp, a tymczasem zostały już tylko dwa odcinki. 29 minut temu, Rudiok napisał(a): rozmywa się w nijakich relacjach głównych bohaterów. Nawet taki manager hotelu, który w poprzednich sezonach był centralną postacią fabuły, jest miękka faja i występuje tu tylko jako dodatek. To chyba jest tak naprawdę największy problem, postacie są mało wyraziste a relacje między nimi przewidywalne i nijakie. Strasznie mi się dłużą te godzinne odcinki Cytuj
Paolo de Vesir 9 667 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Dobra, ale rozmowa Ricka z jego ziomeczkiem - 10/10. W sumie tyle mogę powiedzieć o obecnym sezonie, oglądanym również od niechcenia. Poprzedni napędzały jeszcze fajne dupeczki i włoski klimat, ale lekkości z nutką tajemnicy w tle jaką oferuje S01 nie pobije chyba już nic. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi