PiotrekP 2 080 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Pierwszy sezon był u nas na Maxie, więc i tutaj wrzucam. Cytuj
LeifErikson 1 143 Opublikowano poniedziałek o 17:59 Opublikowano poniedziałek o 17:59 Trzeci sezon Białego Lotosu wystartował. Jak wrażenia po pierwszym odcinku? Poki co trochę mi brakuje wyrazistych postaci, bo prócz bohatera granego przez Waltona Gogginsa reszta taka trochę mdława. Ale pewnie zaraz się rozkręci. Cytuj
Rudiok 3 411 Opublikowano poniedziałek o 19:27 Opublikowano poniedziałek o 19:27 Wolno się rozkręca, ale podobnie miał drugi sezon. Niby coś tam widać, że pod powierzchnią bulgocze, ale na razie jedzie bardziej na kredycie zaufania do marki. Cytuj
LeifErikson 1 143 Opublikowano poniedziałek o 21:04 Opublikowano poniedziałek o 21:04 Drugi sezon potrzebował chwili na rozkręcenie się, ale były tam postacie, które intrygowały od samego początku, były wyraziste, trochę przerysowane nawet. Oczywiście głupotą jest oceniać cokolwiek po jednym odcinku, ale obawiam się, że serial zacznie zjadać własny ogon powoli, bo trudno zrobić wrażenie tą samą sztuczką trzeci raz. No ale zobaczymy, ciekaw jestem jak to się potoczy, bo to wciąż dla mnie jedna z top serii ostatnich lat. Cytuj
Rudiok 3 411 Opublikowano poniedziałek o 21:26 Opublikowano poniedziałek o 21:26 Za to The Pitt od pierwszych scen chwyta za jaja i nie chce puścić do końca. A w sumie przechodzi u nas bez większego echa, a wielka szkoda, bo to mała perełka ostatnich miesięcy. Niby prosta historia o kilku godzinach pracy na amerykańskim SORze (coś a'la "24" czyli jeden odcinek to jedna godzina), ale całość jest świetnie poprowadzona i przenosi nas przez cały przekrój społeczeństwa, chorób, wypadków, ale i emocji. Dzieje się tu tyle, że obdzielić by z 5 sezonów "Na dobre i na złe", tempo miejscami jest wręcz szalone, ale w niczym to nie przeszkadza i nie wpływa ujemnie na odbiór całości. A trudno nawet miejscami ogarnąć, że to jest serial. Większość aktorów jest dobrana koncertowo, szczególnie zaskoczyli mnie młodzi stażyści. Ogląda się to bardzo dobrze i to miła odmiana po sterylnych proceduralach. Polecam 8.5/10 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 129 Opublikowano wtorek o 20:22 Opublikowano wtorek o 20:22 Seriale a.k.a. ,,superheroe" od DC/DCEU/CWVerse, z dobrą ostatnimi czasy jakością? I tu pojawia się jeden tytuł: ,,Superman & Lois", który śmiało może konkurowac z ,,Peacemakerem" Gunna. Sęk w tym, że ,,supermankowy" serial, który można oglądać na MAX, po prostu się skończył, ot tak... 10 odcinków w 4 sezonie, z finałem w ostatnim epizodzie, cóż, teoretycznie mogło zwiastować kolejny i kolejny sezon. Ale James Gunn zrezygnował z ,,ciągnięcia" dalej i dalej tej serii, głównie za sprawą restartu czy rebootu DC Universe w przestrzeni filmu i serialu. Szkoda, ,,Superman & Lois", licząc wszystkie 4 cykle, to zdecydowanie jeden z najlepszych ogólnie seriali superheroe z lat 2020-2025. A Tyler Hoechlin to najlepszy ze względu na sylwetkę, ogólną aparycję etc. wizualnie prezentujący się Superman w historii - tak, wiele na to wskazuje. Sam nie mam pojęcia dlaczego nikt nie chciał zatrudnić Tylera do roli filmowej jako ,,Supka"! No właśnie?! XD Na małym ekranie ten aktor się marnuje. The Freak Brothers? Widział ktoś? 2 sezony na MAXie. xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi