Faka 3 987 Opublikowano 20 marca 2021 Opublikowano 20 marca 2021 Godzinę temu, Dud.ek napisał: Ta Liga Sprawiedliwości zaka snydera warta jest poświęcenia 4h na seans? Warto, Snyder lepiej to zrobił niż obsrany Whedon. 1 Cytuj
Rudiok 3 356 Opublikowano 20 marca 2021 Opublikowano 20 marca 2021 Godzinę temu, Dud.ek napisał: Ta Liga Sprawiedliwości zaka snydera warta jest poświęcenia 4h na seans? Tak. Całość podzielona jest na kilka aktów, które można obejrzeć w odstępach. 1 Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 21 marca 2021 Opublikowano 21 marca 2021 Ja właśnie kończę. To jest nadal ten sam film, z tym samym ziebanym scenariuszem ale w lepszej formie. Naprawdę dobrze się ogląda. 1 Cytuj
Farmer 3 270 Opublikowano 22 marca 2021 Opublikowano 22 marca 2021 Perry Mason. Nadrobiłem i wchodziło elegancko. Brakowało mi dobrego kryminału i serial zapewnił mi to połowicznie. Pierwsza połowa sezonu to rdzeń gatunku i choć nie wszystkim może pasować, że Mason to typ wzorowany bardziej na detektywów pokroju Marlowe'a aniżeli książkowego odpowiednika (ba, jest właściwie przeciwieństwem postaci z książek) ale mi to niespecjalnie przeszkadzało. Choć "przemiana" Perry'ego była dziwna, wręcz gwałtowna i teraz bohater balansuje na krawędzi szarej strefy i krystalicznego obrońcę prawdy przez co wypada niewiarygodnie. Mimo wszystko postać da się lubić. No i trzeba pamiętać, że pierwszy sezon to prolog do głównych historii z powieści. Druga połowa sezonu to już właściwie courtroom. Niby ok ale jakby jeszcze był zachowany balans pomiędzy robotą detektywistyczną, a przesłuchiwaniem świadków na sali sądowej to byłoby cacy. I który to już raz mamy sektę katolicką, która ma sporo za uszami? Na duży plus oczywiście muzyka. Od samego początku żongluje tajemniczością, niepewnością. Ładnie podkręca to co dzieje się na ekranie choć główny motyw może zbyt często nadużywany (choć dla mnie zarąbisty). No i też scenografia. LA lat 30-tych Ten wspaniały klimat w tych szalejących automobilach. Drugi sezon raczej łyknę o ile klimat będzie bardziej zbliżony do pierwszej połowy 1 sezonu. 2 Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 22 marca 2021 Opublikowano 22 marca 2021 Kupiłem dostęp dla JL Snydera więc mam miesiąc na testowanie i póki co ta biblioteka przebija moim zdaniem netflixa. Sporo kultowych seriali, sporo nowości, no i te premiery WB Wczoraj zacząłem "The Undoing" z Grantem i Kidman i trzy odcinki zleciały zanim się obejrzałem. Boję się sprawdzać amazona bo za chwilę będę kilka abonamentów płacił. Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 23 marca 2021 Opublikowano 23 marca 2021 no treścią to HBO orze netflixa 1 Cytuj
Dud.ek 2 046 Opublikowano 24 marca 2021 Opublikowano 24 marca 2021 Ale to Justice League jest przefiltrowane, albo kopia na hbo go ma problem z kontrastem. Najwiekszą bolączką tego filmu są słabi bohaterowie ze stajni DC. Jeszcze pytanie, w ktorym filmie możemy zobaczyć tą początkową bitwe w której Superman kaput? Cytuj
sprite 1 784 Opublikowano 24 marca 2021 Opublikowano 24 marca 2021 Batman v Superman: Dawn of Justice 1 Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 24 marca 2021 Opublikowano 24 marca 2021 Niedługo na Netflix będzie Batman vs Superman jak coś. 1 Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 24 marca 2021 Opublikowano 24 marca 2021 W dniu 23.03.2021 o 15:44, sprite napisał: mcp co się obudził xddd Ja netflixa mam dopiero od pół roku także ten xd wiedziałem, że hbo ma dobre seriale, ale ta biblioteka jest potężna, szkoda tylko, że jakość obrazu to jest jakieś nieporozumienie, tutaj nie ma porównania. Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 24 marca 2021 Opublikowano 24 marca 2021 Full HD i tyle, a pewnie starsze seriale mają 720p, nie wiem czy te Więzienie OZ ma srakowatą rozdzielczość, ale serial kozak. Dlatego trzeba czekać na HBO Max, gdzie już tam w ludzkich warunkach puszczają filmy/seriale. Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 25 marca 2021 Opublikowano 25 marca 2021 serial taki jak OZ dobrze się ogląda to człowiek zapomina w jakiej to jest rozdziałce 1 Cytuj
Bzduras 12 445 Opublikowano 25 marca 2021 Opublikowano 25 marca 2021 Oz? Widzę, że mamy do czynienia z człowiekiem kultury Kto ma dostęp a nie oglądał ten trąba i powinien nadrobić jak najszybciej. Ścisła topka serialowa, nawet mimo niektórych odpałów w późniejszych sezonach. Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 25 marca 2021 Opublikowano 25 marca 2021 niestety prawda dalsze są faktycznie słabsze ale główny wątek konfliktu naziola z beecherem to złoto do końca. i ten pojebany murzyn też spoko Cytuj
Bzduras 12 445 Opublikowano 25 marca 2021 Opublikowano 25 marca 2021 Adebisi <3 Niektóre wątki to są wyżyny scenariuszowe, nie dla leszczyków chowanych na Prison Break i romansie Majkela z Saharą. 1 Cytuj
Wojtq 790 Opublikowano 31 marca 2021 Opublikowano 31 marca 2021 Właśnie się dowiedziałem, że od jutra wjeżdża cały czwarty sezon Fargo! Bosko, wspaniały serial. 2 Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 5 kwietnia 2021 Opublikowano 5 kwietnia 2021 No legancki jest ten nowy sezon. Cytuj
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 14 kwietnia 2021 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Dla oglądających "Batwoman"... albo i dla tych nieoglądających, ale do serialu się przymierzających: druga seria tegoż to tworu małoekranowego - i mówię to jako wcześniejszy sceptyk i meta-radykalny przeciwnik tej produkcji CW - jest najlepszym serialem superbohaterskim od CW, jaki obecnie stacja realizuje. Sezon 7 "The Flash" i Sezon 6 "The Supergirl", jak dla mnie, dużo tracą przy tak dobrze rozpisanej, nieźle poukładanej (mimo naprawdę dziwnej fabuły) historii drugiego cyklu odcinkowego "Batwoman". Owszem jest to serial, który jest produkcją CW, ale w Polsce (nie wiem, jak to jest za granicą) dostępny jest on również w serwisie HBO GO. Ryan Wilder, to bardziej ekspresyjna, przyjazna, przemawiająca do większej grupy ludzi Batwoman/superbohaterka, niżeli Kate Kane w tej samej roli. A Spoiler Black Mask, czy zagadkowa wersja Enigmy (pierwszy raz spotykam się z tą sylwetką w realiach DC - czy to komiks, czy serial bądź inne medium, te charaktery dadzą się lubić; dobrze odegrane postacie, mają w sobie ikrę. Dotychczasowe 10 odcinków drugiego sezonu "Batwoman" ocenię na zasłużone: 8/10. Cytuj
Radnyns 60 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Opublikowano 14 kwietnia 2021 31 minut temu, Kraboburger_SpongeBoba napisał: Dla oglądających "Batwoman"... albo i dla tych nieoglądających, ale do serialu się przymierzających: druga seria tegoż to tworu małoekranowego - i mówię to jako wcześniejszy sceptyk i meta-radykalny przeciwnik tej produkcji CW - jest najlepszym serialem superbohaterskim od CW, jaki obecnie stacja realizuje. Sezon 7 "The Flash" i Sezon 6 "The Supergirl", jak dla mnie, dużo tracą przy tak dobrze rozpisanej, nieźle poukładanej (mimo naprawdę dziwnej fabuły) historii drugiego cyklu odcinkowego "Batwoman". Owszem jest to serial, który jest produkcją CW, ale w Polsce (nie wiem, jak to jest za granicą) dostępny jest on również w serwisie HBO GO. Ryan Wilder, to bardziej ekspresyjna, przyjazna, przemawiająca do większej grupy ludzi Batwoman/superbohaterka, niżeli Kate Kane w tej samej roli. A Pokaż ukrytą zawartość Black Mask, czy zagadkowa wersja Enigmy (pierwszy raz spotykam się z tą sylwetką w realiach DC - czy to komiks, czy serial bądź inne medium, te charaktery dadzą się lubić; dobrze odegrane postacie, mają w sobie ikrę. Dotychczasowe 10 odcinków drugiego sezonu "Batwoman" ocenię na zasłużone: 8/10. Powiem Ci odważna ocena, chyba to jakaś prowokacja. Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Sam czytałem sporo recek, że niby ten drugi sezon dużo lepszy od poprzedniego kału, że postaci lepiej rozpisane, fabuła bułki wędliny itp itd. No, ale nie wiem, jakoś chyba nie zdobędę się na odwagę by to obejrzeć Cytuj
Yap 2 788 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Nawet nie probuj! Zjesz pilota ze zgryzoty. Cytuj
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 11 godzin temu, Yap napisał: Nawet nie probuj! Zjesz pilota ze zgryzoty. Nie powiedziałbym, że "Batwoman" jest serialem aż tak złym. Polecam się jakoś przemóc, ogarnąć crossover w serialowym Uniwersum Arrowverse (teraz CWverse), zwany "Crisis on Infinite Earths". Było to 5-odcinkowe wydarzenie, dość rozbudowane - najciekawsze do tej pory w materii crossoverów w całym CWverse. Pojawiła się tu Batwoman / Kate Kane- wtedy grana jeszcze przez aktorkę Ruby Rose; polecam zacząć od tego 5-odcinkowego minicyklu: przygodę z historią postaci Batwoman, aby później zacząć oglądać sezon drugi serialu przeznaczonego żeńskiej wersji Mrocznego Rycerza Gotham City. Nic nie stracicie na braku znajomości wszystkiego tego, co się rozegrało w sezonie pierwszym "Batwoman", sam się o tym przekonałem, uważając wcześniej, że będzie nieco inaczej. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Jak dla mnie to z tych wszystkich seriali DC najciekawszy jest póki co Superman i Lois 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi