Opublikowano 1 września 20213 l Brakujące odcinki 10 sezonu The Walking Dead wjechały do oferty, jakby kogoś to interere.
Opublikowano 2 września 20213 l To jeszcze leci? Bożeeeee A swoją drogą, jak ja bardzo czekam na Sukcesię i Curb your enthusiasm A i jeszcze dom partol sezon 3! Właściwie to druga cześć słabszego sezonu 2, który został wykastrowany przez pandemię
Opublikowano 2 września 20213 l To dobrze, bo pierwszy sezon był genialny, a drugiego to nawet nie pamiętam, że był
Opublikowano 2 września 20213 l No toż mówiłem, że 2 sezon został wykastrowany przez cowidową przerwę i przestali kręcić w połowie. Urwali wiadomo gdzie i zdecydowali się skończyć w sezonie 3, ale to materiał planowany na sezon 2.
Opublikowano 8 września 20213 l Seria 4-ta Ricka i Morty'ego była mega-giga dobra, wcześniejsza to już w ogóle perła, to raz. Natomiast sezon 5-ty animacji... yh, no cóż, było wiele bombastycznych rozwiązań, ale takich, które nie wniosły nic - jest to moja opinia - do fabuły całości Uniwersum "Rick and Morty". Naciągane: 7/10 - tak oceniam sezon no.5
Opublikowano 8 września 20213 l Skoro już startują z marketingiem to mam nadzieję, że premiera gdzieś w pierwszym kwartale, a nie ostatnim.
Opublikowano 14 września 20213 l Z tego co się orientuję w temacie platform streamingowych, serial "Stargirl" od CW jest emitowany na HBO Max, a w Polsce na HBO GO. Piszę o tej produkcji z tego powodu, iż ciekawi mnie jedna drobnostka: jak zakończy się drugi sezon "Stargirl". Sam podtytuł: "Summer School" infantylizuje sprawę, jednak wgłębiając się w pierwsze 5 odcinków aktualnego sezonu, aż tak źle nie jest. "Stargirl" lepiej wygląda wizualnie: efekty specjalne, scenografia, CGI i cała gama VFX, sceneria, no i plany filmowe (kadrowanie). Powiedziałbym, że 7/10 - taką wartość oceny fanowsko ofiaruję drugiemu sezonowi "Stargirl". Ha!
Opublikowano 14 września 20213 l Mamy już wrzesień, zaraz koniec roku, a o Maxie w Polsce nadal głucho...
Opublikowano 14 września 20213 l No widzisz, to zupełnie mi umknęło. Czyli Matrixa nie obejrzę na premierę w 4k [emoji24]
Opublikowano 16 września 20213 l Biały Lotos Nooo i tak się robi seriale. Włączyłem coś wczoraj do śniadania, po pierwszym epie wyłączyłem telefon i postanowiłem, że zrobię sobie mały urlop, skończyłem wieczorem. Świetna muzyka i role, ujęcia, cycki. Super, że będzie 2 sezon!
Opublikowano 17 września 20213 l W dniu 16.09.2021 o 13:11, gekon napisał: Biały Lotos Nooo i tak się robi seriale. Włączyłem coś wczoraj do śniadania, po pierwszym epie wyłączyłem telefon i postanowiłem, że zrobię sobie mały urlop, skończyłem wieczorem. Świetna muzyka i role, ujęcia, cycki. Super, że będzie 2 sezon! Dzięki za poleconko, wcześniej się wahałem co to a tu wczoraj pół sezonu weszło na wieczór. Świetny klimat, bohaterowie z różnych parafii, dużo śmiechu, a w tle niepokój i trochę tajemnicy. I do tego hipnotyzująca muzyka.
Opublikowano 19 września 20213 l The Head Odhaczony kolejny serial z długiej listy do obejrzenia. Lubię takie klimaty, Antarktyda, stacja badawcza, grupka ludzi których ktoś lub coś wybija. Od razu kojarzy się z The Thing. Tutaj przez 3 pierwsze odcinku jest naprawdę dobrze, ale potem już robi się mocno przewidywalnie. Do tego logika w zachowaniu postaci jest coraz niższych lotów. A ten twist fabularny był by dobry, ale jakieś 20 lat temu. No niewykorzystany do końca potencjał na coś naprawdę konkretnego.
Opublikowano 20 września 20213 l Właśnie skończyłem Biały Lotos. Wszystkie odcinki dziś weszły. Żona po drugim stwierdziła że nudne i poszła spać, a ja po całości stwierdzam że zajebiste i polecam. Edytowane 20 września 20213 l przez puszkin
Opublikowano 20 września 20213 l na platformę wjechał jojo rabbit. jak ktoś jeszcze nie oglądał to szczerze polecam. Taika to pieprzony geniusz.