Opublikowano 2 stycznia 20223 l 19 minut temu, Patricko napisał: No nie ma, sam sprawdziłem. Tyle się pokazuje przy szukaniu. A polski tytul sprawdziłeś? Dochodzenie.
Opublikowano 2 stycznia 20223 l 1 minutę temu, LeifErikson napisał: A polski tytul sprawdziłeś? Dochodzenie. Nie ma, potwierdzam. Dziwna sprawa.
Opublikowano 2 stycznia 20223 l W PL serial leciał na Ale Kino+ i obecnie jest dostępny w aplikacji Canal+ Online lub Player. Edytowane 2 stycznia 20223 l przez Grzes!ek
Opublikowano 2 stycznia 20223 l Aaa, faktycznie, ja mam pakiety HBO i C+ na Playerze (dobrze to cenowo wychodzi) i to rzeczywiście jest w ramach C+, a nie HBO. Oznaczenie na plakacie było mylące.
Opublikowano 3 stycznia 20223 l Obejrzałem to Investigation na dwa posiedzenia i faktycznie robi wrażenie, ucieleśnienie wszystkiego co może się kojarzyc ze skandynawskim kryminałem. Jak komuś wpadła/wpadnie w ucho muzyka, to podpowiadam, że jest to twórczość Agnes Obel - taka duńska wokalistka i pianistka - piękną muzykę robi, dość regularnie grała w Polsce koncerty, trafiłem na nią już dość dawno temu i polecam serdecznie. Ciekawie było usłyszeć jej piosenki tutaj.
Opublikowano 4 stycznia 20223 l Ja dopiero drugi odcinek ale potwierdzam, bardzo dobre to Dochodzenie. Jakby ktoś szukał bez czytania wcześniejszych postów to serial jest na canal plus, na HBO nie ma.
Opublikowano 6 stycznia 20223 l Na Netflix i Amazonie większość dobra obejrzana. Co polecacie do obejrzenia na HBO? Myślę, że to czas na zainwestowanie w próbny miesiąc. Choć tutaj też się zastanawiam, czy nie poczekać na HBO Max?
Opublikowano 6 stycznia 20223 l A coś już widziałeś? Bo tu jest full dobrych rzeczy. Bierz The Wire i Sopranos na początek jeśli nie widziałeś.
Opublikowano 6 stycznia 20223 l Gra o Tron, Westworld, Fargo, Czarnobyl, Kompania Braci, Pacyfik, Detektyw, Tabu, Opowieści Podręcznej - zaliczone. Z tego co na szybko przejrzałem - chętnie zajmę się właśnie The Wire, Sopranos, Gomorrą, Succession, I Know This Much Is True, no i może jeszcze z polskich Watahę. Edytowane 6 stycznia 20223 l przez ginn
Opublikowano 6 stycznia 20223 l chciałbym móc napisać, że nie widziałem jeszcze The Wire i Sopranos tyle dobra przed nim
Opublikowano 6 stycznia 20223 l 25 minut temu, ginn napisał: no i może jeszcze z polskich a Ślepnąc od Świateł? a masz jeszcze Rzym, Młody Papież, Kroniki Times Square, Więzienie OZ, To wiem na pewno. Można by dalej wymieniać.
Opublikowano 6 stycznia 20223 l Do powyższych trzeba dodać Legion koniecznie. Od siebie polecam Killing Eve i Mare from Easttown, a jak masz babę w domu to też Little Big Lies.
Opublikowano 6 stycznia 20223 l Autor Z tych nie wymienionych to Wychowane przez wilki i gorąco polecam jeszcze Witamy na odludziu. Serial przeszedł bez większego echa a dla mnie jest świetny jak ktoś lubi europejskie kino.
Opublikowano 6 stycznia 20223 l 37 minut temu, Ukukuki napisał: Witamy na odludziu i cyk dodane do listy No i sobie przypomniałem, DEADWOOD
Opublikowano 6 stycznia 20223 l Boardwalk Empire, Carnivale, The Knick, The Deuce- koniecznie! Jak mogliście zapomnieć
Opublikowano 6 stycznia 20223 l Z nowości koniecznie Ogrodnikow (Landscapers). Ze starszych rzeczy chyba większość już została wspomniana. Dodałbym jeszcze Ostre przedmioty, Od Nowa, Olive Kitteridge. 8 godzin temu, messer88 napisał: a wiecie że Ucieczka z Dannemory wyleciała? Tak, właśnie jak chciałem to zaliczyć. ;( Edytowane 6 stycznia 20223 l przez LeifErikson
Opublikowano 7 stycznia 20223 l Zacząłem The Wire. Czy serial powinien mnie wciągnąć od pierwszego odcinka? Bo przyznam szczerze, że trochę się wynudziłem Później wrzuciłem Sukcesję na ekran i od razu mi siadło. Edytowane 7 stycznia 20223 l przez ginn
Opublikowano 7 stycznia 20223 l Mi The Wire siadło gdzieś pod koniec 1 sezonu. Pierwsze podejście do serialu skończyło się tym że po 3 odcinkach odpuściłem. Ale warto się wkręcić.
Opublikowano 7 stycznia 20223 l Autor Ja też pierwszym razem od The Wire się odbiłem. Tutaj trzeba niestety więcej czasu aby wsiąknąć a warto! Ale i tak dla mnie nie jest to poziom Soprano.
Opublikowano 7 stycznia 20223 l Z tych nie wymienionych to Wychowane przez wilki Serio? Beznadziejny i totalnie przehajpowany serial.
Opublikowano 7 stycznia 20223 l Autor 1 godzinę temu, mattaman napisał: Serio? Beznadziejny i totalnie przehajpowany serial. No ale mi się podoba