Patricko 1 397 Opublikowano 10 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2023 Sukcesja za mną. O serialu już chyba wszystko zostało powiedziane, HBO ma kolejny giga hit w swojej kolekcji, tak trzymać, oby niedługo znowu pojawiło się coś na podobnym poziomie.Mimo wszystko chciałbym napisać kilka słów o zakończeniu:Końcówka na początku średnio mi się podobała, szczególnie po tym momencie pojednania się u matki i ukoronowaniem Kena. Jednak sprzeciw Shiv i bójka braci idealnie pokazała to co Logan doskonale wiedział, że żadne z nich nie nadaje się do kierowania firmą, dlatego wolał sprzedać. Niejednokrotnie w trakcie całego serialu dawał im szansę, ale zawsze gdzieś dawali dupy. Tymczasem Tom wskakuje na tron, ale jest on po prostu pustakiem i marionetką do szamania gówna (jak to sam Mattson ujął). Nie rozumiem tylko za bardzo tej całej dramy wokół całego przejęcia. Rozumiem, że chcieli kontynuować dzieło ojca, ale przecież skończyli z bodajże setkami milionów jak nie miliardami na kontach. Więc w czym problem? Mogą założyć nową firmę, robić cokolwiek tylko chcą. Liczyłem na sam koniec na jakiś motyw typu "2 lata później" i pokazanie jak sobie ułożyli życie, ale pewnie reżyser chciał żebyśmy sami to zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 106 Opublikowano 12 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 czerwca 2023 W dniu 10.06.2023 o 23:36, Patricko napisał: Sukcesja za mną. O serialu już chyba wszystko zostało powiedziane, HBO ma kolejny giga hit w swojej kolekcji, tak trzymać, oby niedługo znowu pojawiło się coś na podobnym poziomie. Mimo wszystko chciałbym napisać kilka słów o zakończeniu: Ukryj zawartość Końcówka na początku średnio mi się podobała, szczególnie po tym momencie pojednania się u matki i ukoronowaniem Kena. Jednak sprzeciw Shiv i bójka braci idealnie pokazała to co Logan doskonale wiedział, że żadne z nich nie nadaje się do kierowania firmą, dlatego wolał sprzedać. Niejednokrotnie w trakcie całego serialu dawał im szansę, ale zawsze gdzieś dawali dupy. Tymczasem Tom wskakuje na tron, ale jest on po prostu pustakiem i marionetką do szamania gówna (jak to sam Mattson ujął). Nie rozumiem tylko za bardzo tej całej dramy wokół całego przejęcia. Rozumiem, że chcieli kontynuować dzieło ojca, ale przecież skończyli z bodajże setkami milionów jak nie miliardami na kontach. Więc w czym problem? Mogą założyć nową firmę, robić cokolwiek tylko chcą. Liczyłem na sam koniec na jakiś motyw typu "2 lata później" i pokazanie jak sobie ułożyli życie, ale pewnie reżyser chciał żebyśmy sami to zrobili. Spoiler Podobne miałem przemyślenia co do powodów dramy, skoro mogli sobie kupić dowolną inną firmę i bawić się w jej prowadzenie, i wydaje mi się, że chodziło tutaj o pokazanie co ludzi napędza do działania, kiedy teoretycznie mają już wszystko, o czym zwykły szary człowiek może pomarzyć (w sferze materialnej oczywiście) i pieniądze same w sobie nie stanowią celu. Wtedy wchodzą na pierwszy plan osobiste ambicje i chora rywalizacja w gronie rodzeństwa, w zasadzie na tym ta historia była oparta. A patrząc bardziej ogólnie to wydaje mi się, że Sukcesja jest kolejnym dziełem kultury mającym podkreślać maksymę, że pieniądze szczęścia nie dają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 14 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2023 Nadrabiajcie zaległości, bo niedługo będą spore czystki: https://geekweek.interia.pl/streaming/news-hbo-max-usuwa-sporo-filmow-i-seriali-zostalo-malo-czasu-na-s,nId,6838836 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 14 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2023 Usuwają Młody Papież i Nowy Papież, jeżeli ktoś nie oglądam, koniecznie musi nadrobić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 450 Opublikowano 14 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2023 Ja chyba drugi raz se obejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 068 Opublikowano 14 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2023 Polecam obejrzeć Cenzorkę jeśli ktoś lubi odjechane, mroczne filmy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 768 Opublikowano 20 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 czerwca 2023 Stamtąd - dawno mnie tak żaden serial nie wkręcił. Mega tajemniczy, trzyma w napięciu no jestem w dużym szoku. Zacząłem właśnie drugi sezon i mam nadzieję, że serial będzie ciągle trzymał poziom, ale mam o to obawy Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 450 Opublikowano 23 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2023 Prawi Gemstonowie, 2 epki z nowego sezonu już dostępne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 860 Opublikowano 23 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2023 W dniu 20.06.2023 o 07:53, Sedrak napisał: Stamtąd - dawno mnie tak żaden serial nie wkręcił. Mega tajemniczy, trzyma w napięciu no jestem w dużym szoku. Zacząłem właśnie drugi sezon i mam nadzieję, że serial będzie ciągle trzymał poziom, ale mam o to obawy Jakby ci to powiedziec... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 23 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2023 5 godzin temu, Ma_niek napisał: Jakby ci to powiedziec... Opowiadaj! zacząłem 1 ep i nie wiem co robić Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 860 Opublikowano 23 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2023 ep 1 drugiego sezonu to najlepszy odcinek. Pozniej niestety scenarzysci dostali wylewu. Ale i tak obejrze do konca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 768 Opublikowano 24 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 czerwca 2023 Dokładnie. Właśnie obejrzałem 9 odcinek i jaka to sraka. dosłownie nic się nie wydarzyło:( ale obejrzę na bank do końca, bo tak jestem ciekaw co tu się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 046 Opublikowano 6 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2023 Obejrzałem 3 epy tego The Idol wczoraj i w sumie zgadzam się, że to straszne (pipi), ale to (pipi) ma jakiś taki odurzający i hipnotyzujący smród. No ładny i klimatyczny to serial + torpedo suty głównej baby GOTY, ale fabularnie to jest tak durne, że pary razy gil mi z nosa poszedł szczególnie w "dramatycznej" scenie bicia szczotką baby przez weekenda xd Ogólnie patrząc ze weekend jest producentem i główna postacią o charakterze jaki ma to odnoszę wrażenie, ze ten cały serial to spełnianie jego jakiejś rape fantasy pod pretekstem pretensjonalnej opowieści o mrocznych stronach showbiznesu(w tym temacie nic nowego nie ma - źli producenci, gwiazda jako produkt blablabla wałkowane sto razy). Wrzuciłbym to do tego samego worka co euforie też od hbo - durna fabuła w ładnej, artystycznej otoczce. Euforia wygrywa, bo jednak trochę ciekawsze postaci były. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 046 Opublikowano 7 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2023 (edytowane) edit: skonczylem i no xD im dalej w las tym gorzej, a finał całej histori to jeden wielki fikoł i kurwa z logiki, że oczy szczypią. Najgorszy chyba w tym całym serialu jest weekend, który wypada komicznie i karykaturalnie w swojej roli - no chlop aktorstwem i wygladem absolutnie nie pasuje na psychopatycznego, groznego, manipulujacego przywodce "kultu" i smialem sie za kazdym razem jak byla jakas scena gdzie pan weekend wzbudzac strach w widzach. Jako bad boy uwodziciel to tez z niego xd bo wypada w tej roli jak jakis creepy gwalciciel co wali konia w autobusie, a nie typ co swoja aurom sprawia ze cipy sa mokre. No ziomek niestety ma vibe takiego dobrego meza z komedii romantycznej co zaspiewa piosenke, zrobi masaz stop i pod sniadanie do lozka, a nie bad boya. Edytowane 7 lipca 2023 przez Soban Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 744 Opublikowano 8 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2023 jak mnie ten ezio z Mayans wkurwia. Jak go nie odstrzelą na koniec za wszystko co zrobił, to serial nie zasługuje na więcej niż 1. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 11 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2023 Oglądam ten serial Snowfall, który jest przez większość chwalony. No nie wiem, obejrzałem pierwszy sezon i jakoś tak za bardzo to rozkręcony nie jest i nie trzymał mnie za jajca. Czy w drugim sezonie spodziewam się jakiegoś jebnięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 11 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2023 Polecam Szczęściarz Hank - Bob wspaniale gra, wstyd przyznać, ale nie oglądałem "better call saul", ale sądzę, że tam jescze lepiej wymiata. Ciekawy i mądry komediodramat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 974 Opublikowano 11 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2023 Pierwszy odcinek czwartego sezonu już dostępny. Fajnie że wrócili, lajtowy serial do poduszki. Poprzednie sezony niby miały zniknąć ale chyba odnowili licencję bo są nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 482 Opublikowano 15 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2023 Zacząłem oglądać i w sumie po dwóch maratonach kończę pierwszy sezon Ja yebie, jakie to jest dobre. Trochę taki mix Zagubionych, Alana Wake'a i Silent Hill. Odcięta od świata miejscówka, z której nie da się uciec, polujące tutaj co noc na ludzi stwory (to one robią tutaj największą robotę i sprawiają, że niektóre sceny ogląda się jak na szpilkach), sporo niejednoznacznych postaci i drugie tyle mrocznych tajemnic do rozwiązania. Serial ma bardzo dobre tempo, cholernie gęsty klimat i zwyczajnie wciąga, do tego stopnia że mniej niż 5 odcinków na raz nie oglądam Trochę tylko brakuje większego gore, bo zawsze jak szykuje się makabra w wykonaniu powoli człapiących z lasu potworów to kamera albo zjeżdża w bok, albo scena zostaje ucięta... na pocieszenie zostają fachowo wykonane, pieknie zmasakrowane zwłoki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 15 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2023 Kojarzy mi się z takim filmem i serialem Mgłą Stephena Kinga. No będę musiał sobie obejrzeć jak skończę ze Snowfall. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 482 Opublikowano 15 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2023 Trochę też. I bardzo mi się również kojarzy z "30 dni mroku", w sensie główny zamysł, potwory i to jak bardzo mają przej'ebane główni bohaterzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 15 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2023 Szkoda tylko że drugi sezon to piach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 16 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2023 No zbyt rozwleczony był, ale zaś nie jest taki zły jak tu niektórzy próbują to przedstawić. Za to finał był spoko i czekam co tam dalej będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 17 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2023 Cztery sezony Snowfall to naprawdę sztosiwo, ale teraz jestem na piątym i po kilku odcinkach trochę sraka. Chcę porządnej gangsterki a nie słodkiego pierdu pierdu i trudnych spraw w murzyńskich klimatach. Stara Franklina to jedna z najbardziej irytujących i chvjowych postaci w serialach ever, ale to akurat uwaga odnośnie całości. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 18 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2023 Oglądaj, bo ostatni sezon, jak i samo zakończenie, bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi