mugen 1 955 Opublikowano 15 lutego Opublikowano 15 lutego Jest taka stara seria filmów Jingi Naki Tatakai (The Yakuza Papers), ale to taka raczej mniej niedorzeczna Yakuza od Segi, zresztą jestem pewien, że te filmy były dla gierek mocną inspiracją. Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Dwa pierwsze odcinki już dostępne, świetna kreska, taki Johny Wick w świecie anime. 2 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Skończyłem właśnie drugi odcinek drugiego sezonu Tokyo Vice i mega fajny serial. Polecam każdemu kto lubi Yakuze, Japonię, lata 90'. Pytanie do Was. Czy znacie inne, podobne seriale dostępne na VOD? Z wielką chęcią obejrzę coś w Korei, Chinach. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Ten finał Detektywa tylko upośledzona feministka mogła wymyślić coś tak debilnego jak Spoiler Szturm sprzątaczek W ogóle większość wątków to zwykła grafomania niemająca wpływu na dalsze wydarzenia. Całość można skrócić do epizodów 1 i 6. Drugi sezon wydaje się przy tym złożoną logiczną historią. 2 1 1 Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego W dniu 15.02.2024 o 21:34, Fanek napisał: Tokyo Vice ale za(pipi)isty 3 odcinek! Dialogi, akcja, muzyka, postacie, wszystko tam dobrze gra. Znacie jakieś podobne produkcje w klimatach yakuza czy Japonii? Taaa dialogi powiadasz szczególnie scena z Spoiler samanthą i oyabunem. Która wygląda tak: - musisz zdobyć informacje od architeka, potrzebuję ich. (A sama się wjebała w tę sytuację i pokrzyżowała plany yakuzie i sprawiła, że tylko ona na ten moment może to zrobic ) - ok pod warunkiem, że zwolnicie mnie z płacenia Wam - ok ale jeszcze będziesz placić przez 6 miesięcy - 2 miesiące - niech będą 3. Ale z Ciebie super strong female. Daleko zajdziesz. zamiast zgasić ją i powiedzieć że jak tego nie zrobi to ją zabije. XD Dosłownie tak wyglądała ta scena. Jak dla mnie mega nudny już ten serial jest… Brakuje jakiegoś głównego wątku wyraźnie nakreślonego. Taka telenowela z kilkoma historiami, która może się ciągnąć w nieskończoność. Pierwszy sezon dużo lepszy. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Detektyw - cały sezon mi się bardzo podobał, zimowy klimat, intryga, no ale te zakończenie................ NIE, no nie. Dało się to dużo lepiej zrobić, no szkoda edit: co do Tokyo Vice, trafiłem na coś takiego Giri/Haji 2019, produkcja BBC i netflix "Pochodzący z Tokio detektyw wyrusza do Londynu na poszukiwania swojego brata, który wplątał się we współpracę z yakuzą i jest ścigany pod zarzutem morderstwa." https://www.imdb.com/title/tt8001106/ https://www.rottentomatoes.com/tv/giri_haji Gdyby ktoś sprawdził dajcie znać może będzie lepiej niż finał Detektywa. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Czwarty sezon Detektywa bronią tylko zdjęcia i zimowy setting, bo miło popatrzeć. Spoiler Komando sprzątaczek to chyba najbardziej kuriozalne wyjaśnienie intrygi jakie widziałem na HBO. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Robiłem teraz kolacje i nie moge przestać myśleć o tym finale, co za finał, jak pięknie to zjebali. Największy idiotyzm dla mnie to to, że kopalnia Spoiler na polecenie stacji truła grunt i wode aby roztopić wieczną zmarźlinę, no fuck logic I cały motyw z duchami, do 5 odcinka dobrze to wyglądało Spoiler ludzie widzą duchy bo piją zatrutą wode, schizofrenia, mogli iść dalej tą drogą, nawet ktoś by wspomniał o tym i nie trzeba by było więcej dopowiadać. A tu kurwa duchy no Dało się ten serial złożyć w całość w finale, uratować wszystko, czemu tak to zjebali. Spoiler Zamiast tych sprzątaczek aby facetów sprzątających wsadzili i jeszcze jakiś dodatkowy motyw to by się dobrze złożyło w ogólny motyw tych naukowców. Ehhh qrwa było blisko. Następny sezon pewnie za 3-4 lata Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego 11 godzin temu, Fanek napisał: Następny sezon pewnie za 3-4 lata Nie ma się co smucić, bo jest wiele lepszych seriali kryminalnych. Dla mnie Derektyw zawsze był przehajpowany, a czwarty sezon tylko to potwierdził. Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego 13 godzin temu, Marcin_wawa napisał: Taaa dialogi powiadasz szczególnie scena z Ukryj zawartość samanthą i oyabunem. Która wygląda tak: - musisz zdobyć informacje od architeka, potrzebuję ich. (A sama się wjebała w tę sytuację i pokrzyżowała plany yakuzie i sprawiła, że tylko ona na ten moment może to zrobic ) - ok pod warunkiem, że zwolnicie mnie z płacenia Wam - ok ale jeszcze będziesz placić przez 6 miesięcy - 2 miesiące - niech będą 3. Ale z Ciebie super strong female. Daleko zajdziesz. zamiast zgasić ją i powiedzieć że jak tego nie zrobi to ją zabije. XD Dosłownie tak wyglądała ta scena. Jak dla mnie mega nudny już ten serial jest… Brakuje jakiegoś głównego wątku wyraźnie nakreślonego. Taka telenowela z kilkoma historiami, która może się ciągnąć w nieskończoność. Pierwszy sezon dużo lepszy. No to jest oparte w dużym stopniu na faktach, a życie nie ma wyraźnie nakreślonego wątku głównego. 12 godzin temu, Fanek napisał: Detektyw - cały sezon mi się bardzo podobał, zimowy klimat, intryga, no ale te zakończenie................ NIE, no nie. Dało się to dużo lepiej zrobić, no szkoda edit: co do Tokyo Vice, trafiłem na coś takiego Giri/Haji 2019, produkcja BBC i netflix "Pochodzący z Tokio detektyw wyrusza do Londynu na poszukiwania swojego brata, który wplątał się we współpracę z yakuzą i jest ścigany pod zarzutem morderstwa." https://www.imdb.com/title/tt8001106/ https://www.rottentomatoes.com/tv/giri_haji Gdyby ktoś sprawdził dajcie znać może będzie lepiej niż finał Detektywa. Kiedyś widziałem, z jednej strony pamiętam, że dobrze się oglądało, a z drugiej to fabularnie zbyt wiele nie pamiętam. Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego Wiem, że jest oparte na faktach, pytanie jak bardzo odjechali od tych faktów. Griselda jest dobrym przykładem. Poza tym, w czym przeszkadza robienie serialu na faktach z dobrymi dialogami i nakreślonym wątkiem? Było wiele takich seriali i filmów i były zajebiste. 1. sezon był spoko, ten jest nijaki. Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego (edytowane) Gran Tourismo - Dzisiaj doczytałem, że typ naprawde miał taki wypadek Fabularny koszmarek, ale od strony realizacyjnej bardzo mi sie podobało. Edytowane 20 lutego przez Dud.ek Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Początek czwartego sezonu TD - 9/10 Koniec - 4+/10 To zakończenie mnie rozłożyło, czegoś tak głupiego dawno nie widziałem XD ale to chyba chodziło o przemycenie woke shit 1 Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego W dniu 20.02.2024 o 08:21, LeifErikson napisał: Nie ma się co smucić, bo jest wiele lepszych seriali kryminalnych Jakich? Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego 17 minut temu, Basior napisał: Jakich? Pomijając stare klasyki o których każdy słyszał, ja ze swojej strony polecam: HBO: Ostre Przedmioty, Mare z Easttown, Długa noc, Ogrodnicy, Od Nowa, Schody, Pustkowie (czeski!) Netflix: Upadek, Mindhunter Apple: Czarny Ptak, W Obronie Syna Każdy z tych seriali wspominam co najmniej tak samo dobrze jak pierwszy sezon Detektywa, a na pewno lepiej niż kolejne sezony Detektywa. Z pierwszym sezonem Detektywa jest chyba trochę tak jak z Breaking Bad - serial jest oczywiście świetny i za swoich czasów był wybitny, ale po tych 10+ latach pojawiło się wiele innych ciekawych rzeczy na rynku i nie robi juz takiego wrażenia jak w momencie premiery, przynajmniej na mnie. 1 1 Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Jeszcze Bosch na Amazonie. Nowego Detektywa miałem sobie odpuścić, ale to idiotyczne zakończenie mnie przekonało i z ciekawości obejrzę 1 1 Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Długa noc jest kapitalna ale reszta seriali imo dalej bez podjazdu do pierwszego Detektywa Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Dziś nowy odcinek Tokyo Vice przypominam Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca Ehh kolejni sobie życzą za 4k ekstra hajs... 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca Posiadacze HBO Max zostaną od razu przeniesieni do Max? Czy jakieś dodatkowe mecyje bedą? Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca No ja się zastanawiam jak to będzie, bo płacę 25 zł za max, to taka promocja, co wczesniej opłacali, bo teraz chyba normalnie ludzie płacą po 30 zł? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi