smoo 2 247 Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Podejrzewam, ze naprawia dopiero przy premierze Devil in me bo zwykle wydaja wtedy poprawki do poprzednich czesci. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 1 minutę temu, smoo napisał: Podejrzewam, ze naprawia dopiero przy premierze Devil in me bo zwykle wydaja wtedy poprawki do poprzednich czesci. To sobie spokojnie poczekam. Until Dawn było super. Potem już w nic od nich nie grałem, ale widać, poziom trzymają. Te 3 co wyszły i ta 4rta co wyjdzie gry z serii Dark Pictures są jakoś ze sobą połączone? Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Na razie nie wiadomo na 100%, jedyne co jest w miarę potwierdzone to że House of Ashes i jedna z przyszłych części Winterfield są w jakiś sposób połączone. Poza tym jeśli masz save z z poprzednich części to Kurator inaczej z Tobą gada na początku. Oprócz tego jakieś drobne smaczki, ale nie ma sensu spoilerować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 136 Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Dziś przypadkiem słuchałem jakiegoś nr flash na yt i padło hasło że devil inside jest najlepszą częścią serii No jaram się.Premiera za 10 dni więc pewnie były jakieś rozmowy między recenzentami.Fajnie że zamykają antologie z przytupem.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 1 sezon dopiero zamykają Liczę na jakiś fajny motyw na koniec. Za rok ma być kolejna odsłona. Poziom z gry na grę rośnie, chociaż w mojej ocenie Little Hope jak dotąd było najsłabsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 136 Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Ale to będzie dobre A jutro wjeżdzam w Devil in me jak dzik w szyszki. Zdam relacje jak wypada, bo weekendowe noce będą zarwane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Chyba też się skuszę. Zapowiada się na najbardziej rozbudowaną i najdłuższą grę z serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Orientuje się ktoś czy pudełka z grami wchodzące w skład wydań zbiorczych (vol 1, 2) to są steelbooki? Nigdzie nie mogę znaleźć infa na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Nie, steelbook był tylko w edycji kolekcjonerskiej vol1. Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Oke, no to trochę dziwne te pudełka dają, takie bez paska z logiem konsoli Przynajmniej takie widać na grafikach prezentujących zestawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Pograłem wczoraj godzinkę w TDIM i wnioski są następujące: WERSJA NA PS5 JEST OBECNIE ZEPSUTA. Z tego co widziałem na necie z opinii ludzi, wersja na PS5 która poszła do retaila jest jakimś starym buildem, który ma pełno bugów i wygląda gorzej niż wersja demo która ogrywali streamerzy jakiś czas temu. Oświetlenie nie działa jak trzeba, mimika twarzy zjebana, postaci się zawieszają, scenki dziwnie pourywane, grafika ogólnie dużo gorsza niż w poprzednich częściach. Sam po odpaleniu byłem w szoku i od razu wbiłem na neta zobaczyć o co chodzi. Jak jedna z postaci w trakcie eksploracji zastygła w bezruchu przesuwając się jak manekin a drugiej głowa zaczęła się kręcić wokół własnej osi stwierdziłem, że pasuje i czekam na fixa . Dzisiaj zainstaluje wersję na PS4 i porównam (jest darmowa wersja na PS5 dla posiadaczy PS4). Natomiast z opinii ludzi którzy skończyli, jest to najlepsza fabularnie i najstraszniejsza część jak dotąd. Niestety coś poszło nie tak z tą nieszczęsną wersją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Ale jaja, to ja się chyba wstrzymam aż naprawią tę wersję na PS5, szkoda sobie przyjemność odbierać takimi bugami. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 (edytowane) Spoiler Edytowane 19 Listopada 2022 przez smoo Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 (edytowane) dobra, porównałem osobiście obie wersje i potwierdzan, że wersja na PS4 to 1.03 i działa i wygląda lepiej niż wersja na PS5 (1.00). Teraz jestem rozdarty, czy grać w starą wersję czy jednak poczekać kilka dni na patcha . Chyba jednak poczekam, GoW jeszcze nie skończony. edit: właśnie wjechał PATCH na PS5. Będzie dzisiaj grane Edytowane 20 Listopada 2022 przez smoo Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 20 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 Dobrze teraz wiedzieć, że to był stary build, bo ukończyłem ją dzisiaj rano grając kanapowo z kumplami Oczywiście żaden z nas nie wpadł na pomysł sprawdzić na necie czy faktycznie gra tak wygląda za to ja szukałem info czy gierkę robiły studenciaki za ciepły posiłek, bo nie wierzyłem w taki downgorad Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 21 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Pograłem wczoraj 2 godzinki z patchem i jest git. Drobne jakieś bugi się zdarzają, ale jest niebo a ziemia w porównaniu do wersji 1.00. Przede wszystkim oświetlenie działa jak należy i postaci nie wyglądają jak manekiny (lepsza mimika). Klimat jest gęsty . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 21 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 A ja obejrzałem jakaś recke i miałem odczucia jakby to był sherlock holmes a nie horror.Raczej nie podskoczy w tym aspekcie do house of the ashes.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Poprzednie części zostały już naprawione? Wskoczyłbym sobie w Little Hope, ale nie wiem, czy jest sens zaczynać skoro były jakieś turboproblemy po patchach dla nowych konsol. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 (edytowane) Wersje na PS4 śmigają ok, te dedykowane pod PS5 są wciąz zepsute i czekają na patcha (work in progress). Najgorzej wypada MoM i tego bym raczej odpuścił do czasu fixów, bo jest tyle różnych opinii o wersjach działających/zepsutych, że szkoda ryzykować (nawet wersję PS4). Wyjątkiem jest House of Ashes który w wersji na PS5 jest Edytowane 25 Listopada 2022 przez smoo Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 6 minut temu, smoo napisał: Wersje na PS4 śmigają ok, te dedykowane pod PS5 są wciąz zepsute i czekają na patcha (work in progress). Wyjątkiem jest Hous of Ashes który w wersji na PS5 jest Czekam i czeka na te patche, zaraz pokończe blockustery i lecę z horrorami (The Quarry i cała antologia) :D. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Właśnie o to mi chodziło, na Xboxie ze Smart Delivery nie ma wyboru między wsteką a nową generacją. Spróbuję, może akurat mnie bugi nie dotkną Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 6 minut temu, Bzduras napisał: Właśnie o to mi chodziło, na Xboxie ze Smart Delivery nie ma wyboru między wsteką a nową generacją. Spróbuję, może akurat mnie bugi nie dotkną Nie wiem już sam jak to jest, daj feedback czy udało się ukończyć . Bo w 1wszej części antologii niektórzy piszą, że nie działa, inni, że da się przejść i problem dotyczy tylko coopa. 9 minut temu, Bzduras napisał: Właśnie o to mi chodziło, na Xboxie ze Smart Delivery nie ma wyboru między wsteką a nową generacją. Spróbuję, może akurat mnie bugi nie dotkną najnowszy reddit pisze, że tylko coop w wersji next gen: "Man of Medan Movie Night progression blocker that displays itself as an infinite loading screen after the ship crashes." Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 8 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Czekam i czeka na te patche, zaraz pokończe blockustery i lecę z horrorami (The Quarry i cała antologia) :D. Nie grałem jeszcze w The Quarry ale z tego co cztałem szału nie ma. Generalnie consensus co do jakości tych gier jest mniej więcej taki: HoA = Until Dawn > TDiM > MoM > Quarry > LH 7 minut temu, Bzduras napisał: Właśnie o to mi chodziło, na Xboxie ze Smart Delivery nie ma wyboru między wsteką a nową generacją. Spróbuję, może akurat mnie bugi nie dotkną Na PS5 są oddzielne komplety dzbanów dla każdej z wersji, niestety nie wiem jak to jest na X. W najgorszym razie nie wbijesz 100% w MoM bo tryb online wymagany do tego jest niegrywalny na 100%. W LH z tego co kojarzę po prostu gra potrafi się wysypać ale nie ma chyba nic "game breaking" na tę chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi