nadol90 664 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Shenmue to mesjasz gamingu. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Autor Opublikowano 30 sierpnia 2018 Fallout 4 to znakomita gra z najlepszym światem przedstawionym (może obok Wiedźmina) w grach tej generacji konsol. Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 (edytowane) Polecam aby każdy starał się rozwijać jednak swoje wypowiedzi, bo niektóre one-linery są na tyle niejasne że nie wiadomo czy jest to szczere wyznanie czy trolling. Ten temat ma potencjał i szkoda by go zmarnować. Zacznę od swojego stwierdzenia że lore Warcrafta jest nawet nie tyle lepsze od jakiegokolwiek innego wydanego na konsole, co generalnie w perspektywie całego gamingu. Niewiele serii może poszczycić się tak rozbudowaną i wielowątkową historią, światem z wyraźnie zaznaczonym początkiem (światło i ciemność jako integralne siły wplecione w lore ras oraz klas), wciąż toczącą się fabułą pełną postaci które nie tylko biorą udział w obecnych wydarzeniach, ale i mają potencjał na dalszy rozwój. Historia tego świata jest ciągnie się (i jest ze sobą spójna) od 24 lat, przemierzając gry karciane papierowe i nie, strategie i obecnie World of Warcraft. Książki, komiksy, film czy animacje. Nie tylko twórcy ale i sami gracze sprawiają że ten świat ŻYJE i do tego ŻYJE nawet poza grą. Robi to na mnie ogromne wrażenie. Edytowane 30 sierpnia 2018 przez Paolo de Vesir 1 Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Moje szczere wyznanie- The Division również jest guwnem. Cytuj
Dante 451 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Red Dead Redemption jest nieziemsko nudne a Rockstar skończyło się na Bully. Opinia wynika z tego, że nie trawię ich nowszych gierek. Humor kompletnie do mnie nie trafia, postacie wydają się być naciągane a bieganie po kolejne misje mnie męczy. Red miał kilka fajnych patentów i były spoko misje ale całość dłużyła mi się niemiłosiernie. GTA5 odrzuciło mnie swoim klimatem i postaciami, które działały mi na nerwy. Może to ja się zmieniłem od czasów starego GTA i to co przy Vice City wydawało mi się fajne teraz mnie nudzi. Już przy GTA 4 czułem, że coś jest nie tak i nie mogłem się do końca przekonać co do rozgrywki. Kolejne gierki tylko utwierdzały mnie w przekonaniu, że to co oni robią nie jest dla mnie. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 (edytowane) Ok. Wiedźmin to goowno parujące. Rozwijając - gra to mokre power fantasy pryszczatego nerda, który po całym dniu bycia popychadłem w liceum czy innym gimnazjum zamiast iść na siłownię czy pobiegać wraca na jamę, odpala Wiedźmaka wcielając się w 'bohatera' krojącego olbrzymie potwory i rukającego każdą napotkaną dzierlatkę. Uniwersum sapkowskiego zupełnie do mnie nie przemawia, a słuchanie przeróbek kabaretów i innych 'memów' na modłę wiedźmińską malowało mi na twarzy uśmiech politowania. Nie było w tej grze absolutnie nic, co mnie przyciągnęło na dłużej niż te 8 godzin. Paskudny system walki, nudne questy, sterowanie i międzymordzie sprawiające, że na konsoli nie dało się grać... Być może moje negatywne podejście bierze się z tego, że brzydzę się fantasy i tabunami kuców, którzy słuchają metallici, iron maiden, czytają fantastykę i popyerdalają z tymi śmiesznami plecaczkami (chyba kostka się to nazywa) w glanach latem. Ot po prostu gra mi się kojarzy z brudactwem i osobami nieprzystosowanymi do życia w społeczeństwie. Natomiast do Cyberpunka już poleruję sobie bolca, mocno liczę na ten tytuł. Edytowane 30 sierpnia 2018 przez ping 2 2 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 No ja mam wrażenie, że z wiekiem to te wszystkie gierki AAA są po prostu nudne, jak widzę trailer RDR 2 i kolejny raz to samo tylko w lepszej grafice to myślę sobie nah, dude nie ma co się napalać, wynika to pewnie z tego, że gust się mi zmienia, że gierki są kopią samego siebie i są napakowane nudnymi wypełniaczami - w sumie tak na dobrą sprawę nie wiem po co? Chyba tylko po to żeby nie poleciała za szybko na allegro. Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Fantazy Andrzejka nie jest niczym szczególnie oryginalnym, ale sama koncepcja Wiedźminów i tego że są oni w gruncie rzeczy postaciami tragicznymi, kupiła mnie z miejsca. To nie jest prosta historyjka na zasadzie uratuj świat a bohater jest jakimś turbokozakiem alpha+, tylko dziwadłem które stara się sobie jakoś radzić w świecie który nim pogardza. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 3 minuty temu, _Be_ napisał: No ja mam wrażenie, że z wiekiem to te wszystkie gierki AAA są po prostu nudne, jak widzę trailer RDR 2 i kolejny raz to samo tylko w lepszej grafice to myślę sobie nah, dude nie ma co się napalać, wynika to pewnie z tego, że gust się mi zmienia, że gierki są kopią samego siebie i są napakowane nudnymi wypełniaczami - w sumie tak na dobrą sprawę nie wiem po co? Chyba tylko po to żeby nie poleciała za szybko na allegro. No dlatego po 30-tce jedyne w co warto grać to gry arcade - shmupiki, może jakaś mordoklepka czasami, autka szkoda czasu na duperele z miałką fabułą. 2 Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 ping zrzucił bomby prawdy, można zamykać temat Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 (edytowane) Podpisuję się całym sercem. Szydzę, już nawet nie śmieje się, a szydzę z tekstów typu "nie ma singla - nie ma pieniążków" albo narzekanie że fabuła w najnowszej grze z serii Assassin's Creed nie jest na pierwszym planie. (pipi) ludzie, albo jest dobry gameplay albo nie. Reszta to tylko tło i wolę po 100x fantastyczny gunplay DOOMa niż wysr,aną nienatchnioną historię w ostatnich "hitach" AAA. Edytowane 30 sierpnia 2018 przez Paolo de Vesir Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Podpisuję się całym sercem. Szydzę, już nawet nie śmieje się, a szydzę z tekstów typu "nie ma singla - nie ma pieniążków" albo narzekanie że fabuła w najnowszej grze z serii Assassin's Creed nie jest na pierwszym planie. (pipi) ludzie, albo jest dobry gameplay albo nie. Reszta to tylko tło i wolę po 100x fantastyczny gunplay DOOMa niż wysr,aną nienatchnioną historię w ostatnich "hitach" AAA. No ale jak ktoś lubi? Nie rozumiem takiego dzielenia, ktoś chce singla to niech gra, kogoś jara shump niech gra, kogoś autka spoko. I to jest piękne, że na rynku jest tyle gier, że każdy znajdzie to co go interesuje. Nier łączył fajną historię i ciekawy gameplay - czasem się da Cytuj
Gość Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 GTA IV to wspaniała gra, zwłaszcza w swoim prime time. Jedyne GTA (po GTA II), które ukończyłem, dobrze się bawiłem i wspominam z łezką w oku. "Poważniejszy" klimat był bardzo spoko. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 (edytowane) Zobaczyłem opening z Horyzonta, stwierdziłem że to kolejny sandboks i do dziś nie nadrobiłem. Raczej nieprędko to zrobię. Dość wyraźnie widać, jak zmieniły się trendy w tworzeniu gier na przestrzeni ostatnich 20 lat - do zabawy wkracza kolejne pokolenie graczy z sandboksem na ustach i trzeba ten typ klienta zadowolić. Albo sandboks, albo MOBA/battle royale itp. Przy większości gier AAA mam wrażenie, że proces twórczy wygląda tak: '- no panowie deweloperzy, tutaj zrobimy taką i taką mapę, ale koniecznie większą, powtarzam WIĘKSZĄ niż w poprzedniej części, bo tak powinno być, gra musi być większa bo automatycznie staje się lepsza'. ' - dobra, robimy, będzie fajnie' ' - ale czekaj czekaj, pa na to *typ wyciąga paczkę draży*' ' - no korsarze kokosowe, wyborne.' ' - to patrz na ten myk *typ rozsypuje paczkę draży na mapę świata nowego asasyna* - widzisz? Z draży zrobiłem znajdźki! Tam gdzie spadła słodycz, umieścimy tonę niepotrzebnego goowna żeby gracz wiedziony za nos metodami pawłowa zbierał to wszystko dla niepotrzebnego pucharka/achievementa' ' - łooooo!' ' - to jeszcze nie koniec *typ wyciąga mieszankę studencką wpyerdalając ją na mapkę* - o, a to będą questy poboczne. Rodzynki - fetche, nerkowce - fetche ale z walką i jakimśtam twistem, nerkowców jest mało to ogarniecie, orzeszki ziemne - nooo, czasówki, tak, zrobimy czasówki!' ' - YEBANY GENIUSZ!' Nie jestem w stanie grać w nowe gry od dużych deweloperów. Dlatego jarando Switchem jest u mnie mocne to raz, a dwa, bardzo - jako kolekcjonera tony goowna, które kurzy się na półce - cieszę się, jak bardzo różnorodna i obfita w świetne gry AA czy też indyki jest teraz biblioteka pudełkowych gier na PS4. Czasy 360/PS3? Generyczne strzelanki i sandboxy od dużych wydawców. Teraz? Uczta dla miłośników jRPG, kozackich indyków i odjechanych pomysłów. Edytowane 30 sierpnia 2018 przez ping 2 1 1 Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 No szkalowanie fabuły w grach to trochę przesada Wezyr, zwłaszcza jak kilka postów wyżej rozpływasz się na lore Warcrafta Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Panie Ping winszuje, sama prawa całą dobe 2 minuty temu, krzyhu923 napisał: GTA IV to wspaniała gra, zwłaszcza w swoim prime time. Jedyne GTA (po GTA II), które ukończyłem, dobrze się bawiłem i wspominam z łezką w oku. "Poważniejszy" klimat był bardzo spoko. IV > V niesmak po GTA V mam do tej pory Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 (edytowane) 5 minut temu, _Be_ napisał: Nier łączył fajną historię i ciekawy gameplay - czasem się da Właśnie w tym rzecz. Czasem się da, a odnoszę wrażenie że przez tę zachowawczość gry stają się zwyczajnie nijakie i nudne. Dawno nic mną nie zaskoczyło, bo jak tylko słyszę zapowiedź jakiegoś większego hitu to wiem że będzie to "open-world action game with RPG elements". Wszędzie upgrady, znajdźki i ew. opcje dialowe nie prowadzące do niczego. Mam wrażenie że umarły takie gatunki jak platformówki czy horrory. W kategorii slasherów można liczyć na Nioha i DMC5. Najgorsze jest jednak to że twórcy tych nienatchnionych gier piszą te swoje marne fabuły i liczą że będzie mi się chciało przechodzić 30minut nijakiego gameplayu żeby zobaczyć niezapadającą w pamięść scenkę. N U D A. Mając dobry gameplay gra napędza się sama i odpalanie jej na dłuższe sesje czy sesje krótkie zawsze tak samo bawi. @oni bo ktoś w tym WoWie wpadł na pomysł by dać graczowi swobodę w działaniu, masę możliwości i klas postaci i zapełnił ten wielki świat jakościową treścią. Edytowane 30 sierpnia 2018 przez Paolo de Vesir Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Teraz, Paolo de Vesir napisał: Mam wrażenie że umarły takie gatunki jak platformówki, horrory No to masz błędne wrażenie masz yokee, super lucky tale, a hat in time, super mario odysseya z horrorów to nie wiem, ale grałeś w Somę? Evil Within 1/2? Alien Isolation? RE7? Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Akurat Y-L i SLT to nie jest jakościowy produkt jak chociażby Mario. Dużo za to ratują indyki. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 No jakościowe czy nie - nie mnie to oceniać, nie grałem w żadną z nich oprócz SMO ale nie można zaprzeczyć, że istnieją. Some jesli nie graleś to bierz czym prędzej. Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Wyczuwam że lekiem na całe zło tego giereczkowego świata okaże się Switchunio. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Switch ma w tym momencie wszystko, tylko trzeba poszukać. I mówię tu o pudełkach, bo w eshop nie zaglądam. - jRPG?. Są. - Słodkie giery od Ninty, Mariany? Są. - Shmupy? Nooo... Teraz mocno dogrzmacają solidnymi wypustami - tu kolekcja Dariusa, tam kolekcja Psikyo, ... - Retro? Panie, Megamany, nadchodząca kolekcja SNK, kompilacje ze Street Fighterami. Bardzo podoba mi się ten sprzęt, zwłaszcza że chwilowo nie zalali go toną goowna tak jak to miało miejsce w przypadku Wii (pewnie nie opłaca się produkować gier w stylu my little pony, bo koszt produkcji carta wysoki. Bardzo dobrze.) Cytuj
teddy 6 898 Opublikowano 30 sierpnia 2018 Opublikowano 30 sierpnia 2018 BOTW i SMO nie zasluguja na swoje srednie na MC Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi