Skocz do zawartości

Castle Rock - 2018 - Hulu

Masorz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to nie ma tematu?

No to najnowszy 9. odcinek rozyebał mi banię i daję mu 10/10.

Jak to się pięknie wyjaśniło i zazębiło przy okazji.

Pokaż ukrytą zawartość

Już od dawna tak bardzo nie czekałem na finał sezonu.

Macie oglądać Castle Rock.

Ps.

Muzyka zasługuje na osobny akapit, coś pięknego.

• Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

No 9 odcinek wszystko wyjaśnił, ale po 8 już można było większość rozkminić. Najlepszy serial HULU bez dwóch zdań.

@Masorz

Pokaż ukrytą zawartość

edit:

Pokaż ukrytą zawartość

PS Henry nie Harry i HULU nie HBO :lapka: 

Edytowane przez sprite
  • Plusik 1
  • Lubię! 2
Opublikowano

@sprite pięknie wyjaśnił, jeszcze tylko dodam, że mam nadzieję, że kobitka grająca Ruth zostanie obsypana nagrodami za tę rolę, bo jest NIESAMOWITA a wiadomo który odcinek to arcydzieło.

Wydaje mi się też, że jednak jeszcze wszystkiego nie wiemy i w ostatnim odcinku będzie coś mocnego. Wydaje mi się, że

Pokaż ukrytą zawartość

• Plusik 1
Opublikowano

Bardzo dobre wyjaśnienie.

Co do braku starzenia się, to też myślałem o tym, że

Pokaż ukrytą zawartość

, to chyba najbardziej prawdopodobne wytłumaczenie. Ale chciałbym jakieś dokładniejsze.

Opublikowano

Ja przestałem oglądać na 5, bo dobijalo mnie czekanie co tydzień na nowy odcinek, zbyt dobre, aby torturowac się w oczekiwaniu na kolejne ep. Pojawi się 10, to lecę ciąg dalszy, aż do finału. Jeżeli poziom się utrzyma, to będzie na obecny czas, najlepszy serial 2018 jaki widziałem. 

Opublikowano

Bezbledny jest ten serial. Klimat, wieczny niepokoj i napiecie. Cos pieknego, nawet jak nieduzo sie dzieje na ekranie to siedze jak na szpilkach. 5odc dopiero za mna, ale ze jutro moge pospac to chyba po meczu wleci maly marotonik jak takie zachwyty nad 9 odcinkiem

• Plusik 1
Opublikowano

Fakt, jest przewspaniale, te ciągłe nawiązania do prozy Kinga :obama:

Pokaż ukrytą zawartość

Wczoraj zobaczyłem 7 odcinek, który miał GENIALNY klimat, mimo, że był pewnego rodzaju

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

JA PYERDOLE CO ZA ZAKOŃCZENIE.

Finał był jeszcze lepszy niż oczekiwałem. To, że widz

Pokaż ukrytą zawartość

10/10 szcze z wrażenia.

• Plusik 1
Opublikowano
  W dniu 12.09.2018 o 20:35, Kinoji napisał(a):

JA PYERDOLE CO ZA ZAKOŃCZENIE.

Finał był jeszcze lepszy niż oczekiwałem. To, że widz

Pokaż ukrytą zawartość

10/10 szcze z wrażenia.

Rozwiń  

Dobrze to wykmniniłeś.

Niemniej pozostał mi niedosyt, ostatnich 15 minut mogłoby nie być, albo mogli to trochę inaczej rozegrać.

Drugi sezon pewnie będzie w tym samym mieście, to może w jakiś sposób nawiążą do tego co się wydarzyło.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Osoby, które nie mają obcykanej twórczości Kinga mają po co oglądać ten serial czy może wypada najpierw przeczytać milion książek od Pana Stephen'a?

Edytowane przez SlimShady
Opublikowano

Mozesz ogladac, ja sie bawilem rewelacyjnie bez znajomosci ksiazek.

Tez mi sie ten serial zaczal kojarzyc z Dark ale w Castle Rock czuc jednak zdecydowanie wieksza jakosc. Final mi srednio podszedl, ale caly serial i tak jest swietny <3

A Bill Skarsgard to juz w ogole :obama:

• Plusik 1
Opublikowano

Nie czytałem nigdy ani linijki tekstu od Kinga, ale oglądałem większość jego ekranizacji.

Bawiłem się wybornie i aż mnie kusi obejrzeć jeszcze raz pilota.

Całościowo daję 8+/10.

• Smutny 1
Opublikowano (edytowane)

Obejrzane, wspaniały serial, zdecydowanie numer jeden tego roku. Jeden z tych produkcji po obejrzeniu których, człowiek wbija na fora i czyta teorie ludzi. Jeden z tych seriali, który trzeba oglądać z mocnym skupieniem, bo łatwo pominąć drobne, lecz istotne szczegóły. Poza tym siódmy odcinek (jeżeli dobrze pamiętam), małe dzieło sztuki, które zapamiętam na długo, a które było zakończone kawałkiem z Wyspy Tajemnic.

Nie zdziwiłbym się, gdyby drugi sezon miał mocne nawiązania do jedynki, cos jak w stylu Fargo. Poza tym niech ktoś mi wyjaśni, kim był

Pokaż ukrytą zawartość
Edytowane przez YETI
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Final obejrzany. Niestety lekki zawód. Moja teoria z TK/WH i wyjaśnienie zakończenia serialu

Pokaż ukrytą zawartość

Za całość 9/10.

Edytowane przez sprite
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co prawda w tym roku nie widziałem zbyt wielu nowych seriali (może w zimie nadrobię), ale obok Happy! na ten moment jest to najciekawsza rzecz jaką widziałem w 2018r. Klimat, zdjęcia, ciekawi i świetnie zagrani bohaterowie, masa Kingowych smaczków i easter eggów, 2 GENIALNE odcinki. 

Czekam na więcej!

Opublikowano

Obejrzałem, fajne.

Pokaż ukrytą zawartość

Czekam na następny twór w tym uniwersum.

• 1 miesiąc temu...