Opublikowano 14 września 20195 l Jedynka niby fajna ale do sztosa zabrakło. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 1 października 20195 l W dniu 29.08.2019 o 23:23, sprite napisał: 2 sezon startuje 23 października Na HBO GO dzień pózniej
Opublikowano 1 października 20195 l No i elegancko. Nie będzie trzeba zasysać pierwszych epów jak rok temu.
Opublikowano 19 października 20195 l Autor https://www.cbr.com/review-castle-rock-season-2/ Autor artykułu twierdzi, że drugi sezon jest lepszy od pierwszego. Jeżeli tak będzie to ja kórwa nie mam pytań.
Opublikowano 19 października 20195 l Ale ile lepszy? Bo s1 to takie 7/10.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 27 października 20195 l Ja pierwszy ep. No jest dobrze. Miasto te same, ale jakby nie jest to centralnie powiązane z pierwszymi sezonem (nie pojawił się żaden bohater z s1). Główna „zła” w uj schizowa. Oglądając miałem dziwne uczucie jakbym patrzał na mix Twin Peaks z Fargo, a to chyba zacna rekomendacja. Edytowane 27 października 20195 l przez balon
Opublikowano 27 października 20195 l Przecież to od początku było wiadome W dniu 13.09.2018 o 14:42, sprite napisał: Ta historia tak. Ten serial jest antologią. 2 sezon będzie w tym samym uniwersum, ale już z nowym plotem.
Opublikowano 14 grudnia 20195 l Drugi sezon zakończony. Całość w mojej ocenie gorsza od pierwszego sezonu. Wątek Annie Wilkes najciekawszy, fajnie spięty na końcu i nawiązujący do wiadomej książki Kinga. Cała reszta w miasteczku mocno przeciętna, wiadomo że w powieściach Kinga nie takie cuda miały miejsce, ale jakieś to naciągane było ( Haldol w ep. 10 Ale jeśli kolejne sezony się ukażą to z chęcią obejrzę, w tym uniwersum pole do popisu jest olbrzymie
Opublikowano 15 grudnia 20195 l Autor Są jakiekolwiek odwołania do pierwszego sezonu? Całość wciągnę na dniach.
Opublikowano 15 grudnia 20195 l Są i to oczywiste, ale są też nieraz drobiazgi, które trzeba wyłapać. No i zgadzam się z opinią drozda. Główna bohaterka świetna i powinna wyłapać jakąś nagrodę. Jej wątek rzeczywiście najlepszy i szkoda, że tylko gdzieś do połowy sezonu stanowi główną część fabuły. Zło za to mało straszne i niemrawe i można to było zrobić lepiej. Chciałem coś pisać po każdym odcinku czy dwóch, ale temat był martwy i myślałem, że nikt nie ogląda. Ogółem fajnie, że wracają do jednego odcinka tygodniowo, bo ta metoda Netflixowa jednak nie jest taka fajna, jak się na początku wydawała. Człowiek się zapcha albo irytuje i musi wyczyniać ekwilibrystykę w sieci, żeby nie złapać spoilerów czy opinii, jeśli w dwa dni nie obejrzy całości. Binge watching jest już passe. Teraz można kulturalnie jak człowiek znaleźć 40-50 minut, podumać przez tydzień z fajką, porozmyslać nad tym co się zobaczyło, potem porobić teorie spiskowe i kombinować co będzie dalej. Szczególnie dobrze się to sprawdza teraz przy Watchmen Edytowane 15 grudnia 20195 l przez Luqat
Opublikowano 27 stycznia 20205 l Początek drugiego sezony mocno średni, na dodatek mocno irytująca główna bohaterka. Od 4-5 odcinka historia wskakuje na wyższy poziom i ciężko się oderwać. Wczoraj obejrzałem 7 odcinek i nie powiem... piękny banderas, świetny odcinek. W dniu 15.12.2019 o 14:52, Masorz napisał: Są jakiekolwiek odwołania do pierwszego sezonu? Całość wciągnę na dniach. Oj panie, tyle powiem
Opublikowano 27 stycznia 20205 l Zgadzam się, zagrała bardzo dobrze. Po prostu postać którą gra, została napisana, tak a nie inaczej, jest mega wkurzająca. Edytowane 27 stycznia 20205 l przez YETI