Tynio 1 020 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) Hej Jako, że czas konsoli PS3 dobiega końca i wiele osób pozbywa się samych konsol oraz gier postanowiłem zakupić jeszcze jedną konsolę oraz uzupełnić bibliotekę gier jakie już posiadam w domu. Najbardziej interesują mnie gry które warto mieć lub zagrać. Najbardziej zależy mi na grach które tylko i wyłącznie wyszły na PS3 lub tylko na tej konsoli warto zagrać (tak jak np. NIER) Można też opisać gry które należy omijać szerokim łukiem na PS3 ( Bayonetta) Poniżej lista tego co już mam co powinno ułatwić przy podawaniu tytułów. Resistance: Fall of Man Resistance 2 Resistance 3 The Sly Trylogy Sly Cooper Złodzieje w czasie Yakuza 3 Yakuza 4 One Piece Pirate Warriors One Piece Pirate Warriors 2 The Smurfes 2 EyePet Diablo 3 Sorcery świat magii Little Big Planet Thief Two Worlds II Catherine Ni No Kuni: Wrath of the White Witch Tales of Xillia Tales of Xillia 2 Battle field Bad company 2 Call od duty Ghosts Mortal Kombat VS DC Universe Devil May Cry Majin and the Forsaken Kingdom The Sims 3 Street Fighter X Tekken Tekken Tag Tournament 2 Beyond Dwie Dusze Sengoku Basara: Samurai Heroes Dragon's Crown Nier Heavy Rain ASSASSIN'S CREED ASSASSIN'S CREED II ASSASSIN'S CREED III ASSASSIN'S CREED Brotherhood ASSASSIN'S CREED Reveletions Kingdom hearts HD 1.5 South Park Kijek Prawdy FIFA 13 FIFA 09 Folklore LEGO STAR WARS THE COMPLETE SAGA Call od Duty World at War Need for Speed Shift Burnout Paradise Ultimate Motor Storm Pacyfic Rift EVERYBODY'S GOLF World Tour Battlefield Bad company Soul Calibur IV Valkiria Chronicles Star Wars Force Unleased Sid meier's Civilization Revolution Fallout 3 Call of Juarez Więzy Krwi The Eye of Judgment WipEout HD Fury Afro Samurai Dante Inferno Uncharted: Fortuna Drake’a Uncharted 2: Pośród złodziei Uncharted 3: Oszustwo Drake’a The Last of Us Darksiders Darksiders 2 PRINCE OF PERSIA PRINCE OF PERSIA Zapomniane Piaski Remember Me Street Fighter IV NBA Live 09 Final Fantasy HD X/X-2 Final Fantasy XIII Final Fantasy XIII-2 Final Fantasy XIII Lighting Returns Need For Speed Rivals God of War Collection Vol. 1 God of War Collection Vol. 2 God of War III God of War Wstąpienie Wolfenstein The New Order Ojcec Chrzestny II Risen 2 Dark Waters Castlevania Lord of Shadow METAL GEAR SOLID 4 Guns The Patriots Tomb Raider Underworld Tomb Raider Harry Potter i Insygnia śmierci vol. 1 Gra o tron Call of Duty Moderm Warfare 2 Medal of Honor Przygoty Tintina Grand Turismo 5 AE Virtua Fighter 5 Władca pierścieni Wojna na północy RUSE Dragon Age Początek Time Crisis 4 + pistolet Demon Souls Puppeteer Buzz Quiz TV Buzz Polskie Łamigłówki Odlot Ico & Shadow of The Colossus HD Atelier Rorona Plus The Alchemist of Arland Rune Factory OCEANS Asuras Wrath Tales of Symphonia Chronicles Sacred 2 Fallen Angel Singstar Vol 3 Sindstar PL Infamous 1 Infamous 2 FarCry 2 FarCry 3 Killzone 2 Killzone 3 Ratchet & Clank Quest for Booty Ratchet & Clank Tolls of Destruction Tales of Graces F Prince of Persia Trylogy HD Silent Hill Collection HD Nie będę ukrywał że podobne pytanie zadałem na jeszcze innym forum więc osoby które siedzą na obu mogą wypowiedzieć się na jednym lub drugim i oczekuję że to forum o grach, a nie o biciu piany. Proponowane gry przez was - Podróż Edycja kolekcjonerska - Blur -Devil May Cry HD Collection -Devil May Cry 4 Edytowane 10 Września 2018 przez Tynio Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Wart mieć na płycie kolekcję Journey (która osiąga spore kwoty na Allegro), czy wyścigi Blur - które zniknęły z cyfry. W sumie mój TOP10 się ciągle zmienia, a z drugiej strony jak ktoś ma PS4 - to większość tytułów wyszło zremasterowanych. Dobra gra z PS3? Jest w ulepszonej wersji na PS4. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Serię Devil May Cry (HD Collection, DMC4 i DmC), resztę gierek wywalasz na śmietnik i żyjesz jak król 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 10 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) Fakt nie każdy mnie zna na tym forum ( Bzduras mnie zna ) Mam wszystkie konsole od (PSX do PS4, Xbox Classic do Xbox One oraz GBA do Switacha) - jak uważacie, że grę warto mieć na PS3 i PS4 to napiszcie, jak wystarczy mieć tylko na jedną z konsol kilka gier już mam na PS4 Możecie też pisać, że dana gra na PS3 to fatalny port i lepiej kupić na inną konsolę. Miedzy innymi właśnie Podróż Edycja kolekcjonerska (PS4) oraz DmC (na PS3 i PS4) Edytowane 10 Września 2018 przez Tynio Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Przypuszczam, że gdybyś wymienił listę posiadanych gier w kolejności alfabetycznej, to więcej osób by ci doradzilo. Tak jest całkowity chaos i mało przejrzyście. Wydaje mi się, że masz Gran Turismo 5, a nie masz GT6. Splinter Cell trilogy. Castlevania LoS2. Mass Effect trilogy, chociaż to lepiej na X360. Dark Souls 1 i 2. Chyba że masz na PS4/X0 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 10 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) 4 godziny temu, marcinwks napisał: Przypuszczam, że gdybyś wymienił listę posiadanych gier w kolejności alfabetycznej, to więcej osób by ci doradzilo. Tak jest całkowity chaos i mało przejrzyście. Wydaje mi się, że masz Gran Turismo 5, a nie masz GT6. Splinter Cell trilogy. Castlevania LoS2. Mass Effect trilogy, chociaż to lepiej na X360. Dark Souls 1 i 2. Chyba że masz na PS4/X0 Masz rację tylko szkoda, że tego czasu tak mało zawsze jest. Nie uważam, że mam dużo gier ledwo przekroczyłem 1k, ale brakuje u mnie systematyki i w tym problem Tak mam GT5 ale nie mam GT6. trylogii Split Cell nie posiadam, ME mam na 360 czyli DS lepiej posiadać na XB360? -więc ląduję na inną listę. Nie będę ukrywał, że w gry typu DS czy BB jestem słaby ;( ale skoro warto mieć to czemu nie. Edytowane 10 Września 2018 przez Tynio Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 449 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 13 godzin temu, Tynio napisał: Najbardziej zależy mi na grach które tylko i wyłącznie wyszły na PS3 lub tylko na tej konsoli warto zagrać (tak jak np. NIER) Można też opisać gry które należy omijać szerokim łukiem na PS3 ( Bayonetta) oczekuję że to forum o grach, a nie o biciu piany. Nie chciałbym "bić piany", ale NIER jest również na X360 (i to dużo łatwiej dostępny), no i niby czemu Bayonettę na PS3 "należy omijać szerokim łukiem"? 5 minut temu, Tynio napisał: czyli DS lepiej posiadać na XB360? -więc ląduję na inną listę. Nie będę ukrywał, że w gry typu DS czy BB jestem słaby ;( ale skoro warto mieć to czemu nie. DSy warto mieć na PS4 - teraz, gdy wyszedł remaster Dark Souls, seria jest w komplecie (oprócz Demon's Souls - tu będziesz potrzebował PS3) na obecnej generacji, więc jak najbardziej warto właśnie na niej uzupełnić zbiory. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Ja w kolekcji na PS3 mam tylko exclusivy, a multiplatformy na 360 ze względu na lepszą rozdzielczość i framrate. Polecam taki sposób kolekcjonowania. Exów na PS3 nie jest zbyt dużo i łatwo można zebrać wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 449 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 3 minuty temu, devilbot napisał: Exów na PS3 nie jest zbyt dużo i łatwo można zebrać wszystkie. No tu trochę pojechałeś, albo miałeś na myśli X360 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 10 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 @Wredny Swego czasu miałem 4x NIER na PS3 kupione za "grosze" trzy sztuki sprzedałem i zostawiłem sobie 1 szt. , ale i mam na Xbox360 bo ta gra jest tania na tę konsolę Zobacz poniżej z jakiego powodu lepsza jest wersja na PS3 Bayonetta zobacz jak to się tnie na PS3 Cytuj Odnośnik do komentarza
kes 1 462 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Metal Gear Solid The Legacy Collection Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Jak ktoś z ps3, przechodzi na ps4, to polecałbym wywalić wszystkie tytuły, które wyszły zremasterowane na nowszej konsoli. I te tytuły zakupić w cyfrze na ps4:) Lepiej mieć te gry w ładniejszej wersji i to bez żonglowania płytami. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Ninja gaiden 3 razors edge pomimo niższej rozdziałki polecam na PS3 ze względu na bajer w postaci czujnika ruchu w kontrolerze - poruszając kontrolerem podczas gry żeńskimi postaciami skaczą im cycki. Przez tem bajer NG3RE to jedyna multiplatforma która jest lepsza na ps3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 079 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Możesz sobie sprawić pozostałe Motorstormy. Raymany, Bioshocki. Rage od ID software Ci mogę puścić bo się kurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Warto mieć Yakuze 3 Yakuze 4 Yakuze 5 Demon's Souls Valkryie Chronicles kolekcje ICO&Shadow of the Colosssus MGS IV Jakby coś interesowało to mam też na sell te gierki (oprócz Yakuzy) Cytuj Odnośnik do komentarza
chmurqab 3 192 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 14 godzin temu, Tynio napisał: Nie uważam, że mam dużo gier ledwo przekroczyłem 1k XD U mnie jest ~300, w tym tak z 25% nieograne, przy tysiaku to bym pewnie w 75% nawet ekranu startowego nie zobaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Silent Hill Downpour i 007 Reloaded chyba warto mieć, bo to "prawie-eksy". Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Downpoura to ja sobie na Xbox One ogrywałem niespiesznie, ex z niego taki jak ze mnie weganinin Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 A no tak, zapomniałem o tej wstecznej w XO. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 nie rozumiem, te gry wyszły na ps3 i x360 co w nich exowego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Są konsolowymi ex-ami, wyszły tylko na 2 konsole, a ich remasterów raczej nie będzie na XO/PS4, więc uznałem, że warto. Ale jak słusznie zauważył Bzduras, w Downpour można zagrać na XO. Samo pudełko z Downpour warto mieć tylko na X360 i PS3 - XO cyfra, bo i tak bez pacza nie uruchomisz. Edytowane 11 Września 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) 8 minut temu, krzyhu923 napisał: XO cyfra, bo i tak bez pacza nie uruchomisz Spoiler Yyy, jedyna różnica to taka, że cyfra jest na dysku, a przy płytce trzeba mieć... no tak, płytę w napędzie Edytowane 11 Września 2018 przez Bzduras Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Raczej chodziło mu o to, że bez neta nie uruchomisz. W kontekscie takim, że i tak musisz grę z neta sciagnąć bo ta płyta defacto jest tylko tokenem potwierdzającym posiadanie gierki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 To racja, ale let's face it, konsola bez internetu w tych czasach? Są tacy szaleńcy jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Nie rozumiem pytania. 'Warto' mieć ze względu na chęć robienia nierentownej inwestycji, czy 'warto' mieć ot tak, dla samego faktu posiadania? Kawał czasu temu jak przekroczyłem barierę 5000 różnych tytułów na różne systemy stwierdziłem, że to droga bez wyjścia. Zawsze będzie czegoś brakowało, a kupka kurzących się gratów z miesiąca na miesiąc będzie rosła coraz bardziej. Najlepiej chyba kupować gry, w które chce się zagrać, a potem zadać sobie pytanie 'czy kiedykolwiek do nich wrócę?'. Jeśli tak, to zostawić. Jeśli nie - odsprzedać. W lwią część swoich gier nigdy nie było mi dane zagrać. Tytuły, które trzymam by z czasem wrócić również leżą odłogiem - niektóre już nawet 20 lat. Człowiek ma w genach kolekcjonerstwo, jednak w przypadku gier wideo to bardzo prosta droga do zakupoholizmu bądź patologicznego hoardingu. Swojej sytuacji hoardingiem nie nazwę, bo nie żyję w bezładzie zasypanym niepotrzebnym plastikiem, jednak przez wiele lat kupowałem gry tylko po to, by dostać chwilowy zastrzyk euforii - bo przecież nie po to, żeby w nie grać. Ale jak już chcesz sie w to bawić, to po prostu znajdź listę gier na dany system, wywal sportówki i idź w fullsety :). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi