Skocz do zawartości

SAMURAI SPIRITS/SHODOWN

ornit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Shen

Dzięki temu, że sterylne to jeszcze wychodzą. Chociaż samurai shodown na screenach HD wygląda spoko.

Jak wydali rysowanego recznie kofa 13 to studio się zwinęło i zrezygnowało z gier na parę lat więc to jedyne wyjście.

Edytowane przez devilbot
Opublikowano

Odpalilem KoF jak ostatnio grałem z ziomkami, no nie dla nich gra, bo nie walisz combosow dwoma przyciskami jak w SC czy Tekkenie. Czuje, ze bede grac w to sam :D

• Minusik 1
Opublikowano

Po sieci też będziesz grał w to sam :D Kibicuję tej grze ale bądźmy realni. Będzie zupełnie nieatrakcyjna dla przeciętnego konsumenta oczekującego niezobowiązującej zabawy...

Opublikowano (edytowane)

Nowy trailer pokazujący trochę trybów Ghost mode, Dojo itp:

Potwierdzili Season pass z 4 postaciami za 20 $, a jak kupimy w preorderze albo w pierwszym tygodniu to dostaniemy go za free. Spoko.

Zapowiedzieli też nowe edycje z neogeo mini z tematem Samsho:

14_neo01.jpg

14_neo03.jpg

14_neo05.jpg

aha no i trailer Genjuro który to jest edgy ale nie jest wcale przodkiem Iori Yagamiego z Kofa co SNK samo zdementowało:

i jeszcze jego rywal Haohmaru:

Fragment chyba pierwszego turnieju w Samsho 2019. Jak widać rundę można będzie zakończyć szybko:

Edytowane przez devilbot
  • Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano

Świetna opcja z tą symulacją AI. Wydaje się być ciekawe przynajmniej przez chwilę póki nie wsiąkniemy w online (albo zabraknie żywych graczy:yao:)

Opublikowano

Europa ma dostać taką oto fizyczną limitkę:

D6mORKcXsAEYM9Y?format=jpg&name=900x900

Ciekawe kiedy zaczną się preordery u nas. Mam nadzieję że niedługo w perfectblue będę mógł dostać.

• Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano

Będzie też nienumerowana w tym limitowanym pudełku. Z Twitta:

Cytat

This collector will be the only one in the West and two versions will be available, one of them signed.

• Plusik 1
Opublikowano

Grafika (design postaci/aren) fajna, muzyka fajna. Niestety wczytywanie walk jest długie :/ Prawie wszystkie bijatyki tej nędznej generacji konsol mają problemy z długimi loadingami. Dobrze że PS5 ma mieć "wypasiony dysk SSD". Mam nadzieję że dzięki wstecznej kompatybilności będzie można grać a nie czekać :P Szkoda że wersja na PC (SSD :wub: ) dopiero pod koniec roku :/ Gdyby tak SSD w PS4 poprawiało wczytywanie walk tak o np; 50% to nie żałowałbym blisko 500zł. 

• Plusik 1
Opublikowano

Te loadingi nie takie złe 13-16 sekund na konsoli to taki standard do przyjęcia.

Z nowych informacji to podali na twitterze, że gra będzie miała możliwość wyłączenia krwi i odcinanych kończyn w opcjach i pokazali specjalną edycję na Japonię z butelką sake w zestawie:

samurai-shodown-sake.jpg

Opublikowano

Dla mnie są złe. W czasach PS2/GC/XBOX bijatyki były piękne i na dodatek szybko się wczytywały, w sumie na PS1 bijatyki Namco też. Na PS3/Xbox360 było już gorzej, ale i tak ok. Niestety obecnie jest fatalnie.  Ostatnio grałem w T5 na PS2, śliczna gra, krótkie loadingi, T7 przeciętny graficznie i długo się wczytuje. Zresztą nawet na SSD (PC) szału nie ma jeśli chodzi o wczytywanie walk, widać że bamco nie ogarnia UE4. W przypadku DOA6, SSD na PC ZNACZNIE skraca loadingi, walki wczytują się jak za czasów PS2 :)

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Aktualny, kastracyjny model sprzedażowy też ma swoje na sumieniu w kwestii częściowej utraty za(pipi)istości przez ten najświętszy z gatunków gier.

Odkąd odszedł Itagaki, to DOA trochę straciło z wesołego, kolorowego klimatu, który niemal od zawsze ( a na pewno od części drugiej) towarzyszył serii. Piątka jest zbyt mroczna, co nie zmienia faktu, że system nadal bardzo dobry. Grało mi się świetnie w tę odsłonę.

Edytowane przez ciwa22
  • Plusik 2
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Dr.Czekolada napisał:

No jak patrzę np na takiego DOA3 a ostatnie odsłony to zastanawiam się what went wrong. No jest niby progres w wyglądzie postaci ale to co się odwala w otoczeniu i te loadingi to je dramat.

7 godzin temu, Alastor84 napisał:

Dla mnie są złe. W czasach PS2/GC/XBOX bijatyki były piękne i na dodatek szybko się wczytywały, w sumie na PS1 bijatyki Namco też. Na PS3/Xbox360 było już gorzej, ale i tak ok. Niestety obecnie jest fatalnie.  Ostatnio grałem w T5 na PS2, śliczna gra, krótkie loadingi, T7 przeciętny graficznie i długo się wczytuje. Zresztą nawet na SSD (PC) szału nie ma jeśli chodzi o wczytywanie walk, widać że bamco nie ogarnia UE4. W przypadku DOA6, SSD na PC ZNACZNIE skraca loadingi, walki wczytują się jak za czasów PS2 :)

To też jeden z powodów dla których niemal całkiem olałem bijatyki w tej generacji, w takim SFV wyszukanie i wczytanie trwało dłużej niż sama walka...

Edytowane przez metalcoola
Opublikowano

Trailer kolejnej postaci. Tym razem główny bohater tej części czyli całkiem nowy ninja Yashamaru. Upadły samurai z mocami starożytnych kruków tengu. Złodziej cienia kradnący bogatym i rozdający biednym:

• Plusik 2
Opublikowano

Kolejny character trailer. Tym razem Yoshitora Tokugawa zaprojektowany przez mangake Nobuhiro Watsuki(Rurouni Kenshin) jako główny bohater Samurai Shodown V.

Został stworzony jako przeciwieństwo lekkoducha Haohmaru. Militarny geniusz i bezpośredni (zbuntowany) dziedzic szoguna Tokugawy:

• Plusik 2