Skocz do zawartości

Luigis Mansion 3

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie mogę się doczekać trójeczki więc odpaliłem Dark Moon. O rany, jaka ta giereczka jest cudowna :obama:Klimacik, grywalność, oprawa i przede wszystkim różnorodność - no cudo. Minusem jest sterowanie, ale sądzę, ze na Switchu ten element będzie poprawiony. Po zawodzie Zeldą mam ogromne oczekiwania :)

Opublikowano

Ja próbowałem skończyć drugi raz dark moon ale chyba się nie uda, irytuje mnie ten system misji jedynka imo lepsza, znaczy wiadomo dwójka ma lepsze patenty no ale podział na misje mi nie siadł

Opublikowano

Jak masz czas żeby usiąść na dłuższą sesję to taka całościowa przygoda wydaje się lepsza ale z punktu widzenia użytkowników HH żeby zagrać z doskoku to misje wygodniejsze. Przechodziłem obie pod rząd i dwójka dużo lepsza imo. 

Opublikowano

Pewnie nic odkrywczego nie napiszę, ale Famitsu jest totalnie miarodajne dla zachodu. Kiedyś, dawno temu, jak 40/40 było świętym grallem można było się podniecać, ale jak takie gry jak Kid Icarus Uprising czy FFXIII-2 mają perfect score to te 33/40 nie ma znaczenia żadnego. Zresztą, Mario olimpiada dostała 34/40 w tym samym numerze, więc plażo proszę...

• Dzięki 1
Opublikowano
5 godzin temu, Ukukuki napisał:

Co jest nie tak z jedną z najlepszych gierek na 3DSa bo nie kumam? 

Nic, po prostu nie jest to gra 10/10

Anyway, w Stanach jest teraz prawdziwy szał na Luigiego, reklamy są w każdym miejscu, gdzie jest coś związanego z Halloween, czyli w sumie wszędzie. Od razu hype się włącza :)

Opublikowano

No i super. Wszyscy chwalą atmosferę, piękną oprawę i grywalność. Wiadomo, że nie był to materiał na grę 9.5/10 ze względu na sam koncept, ale ogólnie nota rzędu 85% jest bardzo dobra, a Switch zalicza genialny holiday season. A przecież największa gwiazda ciągle przed nami

Opublikowano

Zapowiada się najlepsza część, bo gameplay i wynalazki to ponoć stary dobry Luigi, za to ta część rządzi, jeśli chodzi o różnorodność miejscówek, bo zamiast zrobić 6 różnych rezydencji to zrobili hotel z kilkunastoma piętrami o innej tematyce. Oczywiście, że day1 i gdyby to była pierwsza część to byłoby dużo dziesiątek, bo trzecia część niby nic nie wnosi, niewiele, ale czy musiała? Ważne, że zrobili jeden hotel, z różnymi tematycznie piętrami, więc już tym gniecie dwójkę i pewnie edynkę (nie grałem). Do tego świetne zagadki i bossowie, no mnie mają :)

Opublikowano

Jak zawsze fajna recenzja GE.

Ale z tego wynika jedna podstawowa wada gry - kiepski, powtarzalny system walki.

Ponoć walki to głównie łapanie jednego ducha i sru nim w każdego innego, żeby też dostawiali obrażenia i tak w kółko.

Trochę jak Yakuza 6.

Troszkę smutne.

Ale ponoć bossowie dają radę.

Tak czy siak wygląda na to, że jest to mniej więcej to co się spodziewałem.

Opublikowano
W dniu 28.10.2019 o 17:01, Ukukuki napisał:

Ja kupię dopiero pewnie jak nie będę miał w co grać na Switchu. Męczę jeszcze jedynkę a dwójka czeka w kolejce no i ten system walki mógłby być ciekawszy ;d 

Dwójka jest jakieś 3 poziomy wyżej od jedynki pod każdym względem, a widzę, że trójka to naturalna ewolucja

• Plusik 2
Opublikowano

Czekam dziś na odbior - obawiam sie troche tego nudnego systemu walki, aczkolwiek nigdy nie gralem w Luigiego, wiec licze ze na pierwszy kontakt z seria bedzie mega jaranko. Do tego zona tez chce pograc, ciekawe czy multi ciekawsze niz to w Marianie Oddyssey.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Ukukuki napisał:

To może odpuszczę jedynkę i biorę się za 2. 

Mi jedynka się bardziej podobała. Głównie chodzi o flow i strukturę gry z której dwójka co chwilę gracza wyrywa. Brak duchów z obrazów to również krok w tył dwójki. Jak jedynka nie podchodzi to może nie ma sensu na siłę

Edytowane przez Jeez_PS
Opublikowano (edytowane)

Nie gralem we wczesniejsze czesci, ale ta wydaje sie byc spoko. Pogralem ze 3 godziny z rana. Nie rozumiem tylko dlaczego w grach nie daja aktorskich dialogow tylko 'ble ble ble'. Jesli to by zniszczylo kanonicznosc postaci to niech dadza opcje wlaczenia dialogow. Za 2 tyg koncze 40 lat, uwielbiam gry, ale w produkcjach na Switcha strasznie odrzuca mnie brak dialogow audio.

Edytowane przez czacha79
  • Plusik 1