Skocz do zawartości

Luigis Mansion 3

Featured Replies

Opublikowano

W tej grze emocje na twarzy Luigiego wyrażają więcej, niż 1000 słów, więc i po co miałby coś dodawać? Link niemowa też ma swój urok, mimo że w BOTW inne postaci zaczęły mówić.

Edytowane przez zdrowywariat

• Odpowiedzi 196
  • Wyświetleń 37,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Miałem tak samo ja zdrowy, przy końcówce się trochę męczylem, ale w ogólnym rozrachunku i tak mocny tytuł. Wiem, że seria kojarzy się z czyszczeniem posiadłości z niechcianych gości, ale mogli się pok

• Idealna data.   Btw. ciekawe co Niny wrzuci na grudzień, bo na razie jako jedyny pusty. Może trylogię Metroida albo inny port?

• Skończyłem na urlopie tak jak zelde to małe podsumowanie    Grałem tylko w Luigi Mansion 2 na 3ds i do niej porównywać będę gierkę. Gra jest mega to naturalne rozwinięcie gry z 3ds ale nie d

Opublikowano

Postacie z Pixara potrafią mówić, więc i te z Nintendo nic by nie straciły, przeciwnie. To kwestia budżetu, a nie niczego innego

Opublikowano
3 godziny temu, Jeez_PS napisał:

Mi jedynka się bardziej podobała. Głównie chodzi o flow i strukturę gry z której dwójka co chwilę gracza wyrywa. Brak duchów z obrazów to również krok w tył dwójki. Jak jedynka nie podchodzi to może nie ma sensu na siłę

Ciężko mi się z tym zgodzić. Dwójka była dużo ciekawsza ( a mam na świeżo bo dopiero co przeszedłem obydwie części). Sterowanie jest znacznie ulepszone, lokacje zróżnicowane, możliwości interakcji jest dużo więcej. Ja akurat grałem odwrotnie najpierw dwójke później jedynke i zauważyłem spory downgrade pod kątem gameplayu.

Opublikowano

Chyba najładniejsza gierka na Switcha, poezja.

Opublikowano

Jak narazie kalka 2jki. Jeszcze na dodatek prawa gałka pływa, dziwne bo zazwyczaj lewa się kaszaniła. Gratis naklejki i czapka brelok Luigiego.

Edytowane przez S_600

Opublikowano

Za(pipi)iste. To, że będą patenty z dwójki to wiem, i dobrze. Byle miejscówki były lepsze, bez misji, więcej bossów, a będzie dobrze.

Opublikowano
19 godzin temu, Figaro napisał:

A mi się to podoba i oby Nintendo nigdy tego nie zmieniło. 

Przeczytaj raz jeszcze co napisalem. Niczego bys nie stracil..

Opublikowano
14 godzin temu, S_600 napisał:

Jak narazie kalka 2jki. Jeszcze na dodatek prawa gałka pływa, dziwne bo zazwyczaj lewa się kaszaniła. Gratis naklejki i czapka brelok Luigiego.

Jak masz inną konsolę (ps4/xox), to bierz adapter na pady. Wsio bezprzewodowo działa i nie trzeba psikać WD40 :)

Coop jest dostępny przez całą grę czy tylko w wybranych sytuacjach?

Edytowane przez balon

Opublikowano
39 minut temu, balon napisał:

Jak masz inną konsolę (ps4/xox), to bierz adapter na pady. Wsio bezprzewodowo działa i nie trzeba psikać WD40 :)

Coop jest dostępny przez całą grę czy tylko w wybranych sytuacjach?

O jakim adapterze mówisz ?

Opublikowano

Np. Magic NS. Ja zamówiłem, chłopaki tu ba forum bardzo sobie chwalą. 

Panowie co z tym co-opem?

Opublikowano

Polecam od razu zmiane ustawien sterowania:

• Prawa gala horizontal i sterowanie w osi Y zyroskopem

Od razu gra z niegrywalnej staje sie goty twinstick shooterem. 

@balon

Po pierwszym quescie

Niesamowite ile ta gra ma pomyslow na siebie :obama:

W kazdym pomieszczeniu cos do zrobienia. 

Opublikowano
2 godziny temu, Dave Czezky napisał:

@balon

Po pierwszym quescie

Wspaniała gra i potwierdzam że sterowanie o którym pisze Dave jest najlepsze bo to domyślne to katorga xD

Nie ma pokoju w hotelu w którym by nie było czegoś do znalezienia i te sekrety wciągają. 

Opublikowano

Ok, sprawdzę, bo coś dziwnie się właśnie sterowało xD. Gra wydaje się łatwiejsza od dwójki (walka), w dwójce nieraz się spociłem (w sumie dla najlepszej rangi, więc może dlatego). Chyba specjalnie trochę ułatwili, żeby dzieciaki mogły też pograć. Ale gra się przednio, jedna miejscówka jak w Residencie, i lekki backracking, czyli to co lubię :).

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
9 godzin temu, Dave Czezky napisał:

@balon

Po pierwszym quescie

R Stick Aim na Horizontal

Movement while Poltergusting Don't Turn ?? 

Tak?

Opublikowano

turn

Opublikowano

Im dalej w las, tym lepiej. 

Tematyczne pietra - cos pieknego! 

Opublikowano

Tu jest podział na misje wybierane z menu jak w 2?

Opublikowano
3 minuty temu, ragus napisał:

Tu jest podział na misje wybierane z menu jak w 2?

Nie, jeden wielki hotel z tematycznymi piętrami, jako całość, save automatyczny co drzwi.

Opublikowano

Trochę kicha, że da się motion-control/gyro celować tylko w pionie...

Czy się da?

W Splatoon to ogarnęli, tu tego nie dali rady zrobić? Dziwne. Czy w późniejszym etapie dochodzi jakaś technika, która koliduje z takim rozwiązaniem?

Opublikowano
8 minut temu, Damk napisał:

Trochę kicha, że da się motion-control/gyro celować tylko w pionie...

Czy się da?

W Splatoon to ogarnęli, tu tego nie dali rady zrobić? Dziwne. Czy w późniejszym etapie dochodzi jakaś technika, która koliduje z takim rozwiązaniem?

Jak zagrasz to zobaczysz czemu byloby to bez sensu przy tej perspektywie.

Opublikowano
29 minut temu, zdrowywariat napisał:

Nie, jeden wielki hotel z tematycznymi piętrami, jako całość, save automatyczny co drzwi.

ea6.png

Opublikowano
11 minut temu, Dave Czezky napisał:

Jak zagrasz to zobaczysz czemu byloby to bez sensu przy tej perspektywie.

No właśnie gram. Macham mimowolnie grypem w lewo w prawo przy wciąganiu itemków, czy np. przy celowywaniu przepychaczką, a tu nic... tylko góra/dół reaguje.

Opublikowano

Panowie, mam pytanko. 

Możecie coś powiedzieć o trybach multi? 

Fajne, warto pograć?