second 3 692 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 (edytowane) Czy na wyspach za nook tickets mam jakas szansę na inne owoce niż te co mam na wyspie? Odwiedzilem juz 3 i za każdym razem wiśnie Mam poki co wiśnie, kokosy i pomarańcze, które mi wysłali pocztą żebym z glodu nie umarł. Ps: u mnie rzepa dziś 64 złote, proszę sie ustawic w kolejce i sie nie pchać. Edytowane 18 kwietnia 2020 przez second Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 Masz szanse na jeszcze jeden owoc na wyspach oprócz swojego. Reszta od immych graczy tylko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 5 minut temu, second napisał: Czy na wyspach za nook tickets mam jakas szansę na inne owoce niż te co mam na wyspie? Według pewnych źródeł masz 9% szansy trafienia na wyspę, która będzie miała inny owoc od Twojego narodowego. Ale to będzie wciąż jeden i ten sam. Możliwe, że na pomarańcza właśnie. I nawet jeśli trafisz na tę wyspę ponownie, to nadal będzie to pomarańcza. Ogólnie bez odwiedzin online jest diabelnie trudno (a może wręcz niemożliwe) zdobyć trzy pozostałe owoce. 12 minut temu, second napisał: Ps: u mnie rzepa dziś 64 złote, proszę sie ustawic w kolejce i sie nie pchać. U mnie aktualnie 126, ale w południe spadnie. W dniu 17.04.2020 o 00:01, Grabek napisał: trzy razy mnie pajonk znowu uzarl, cos nie moge wyczuc timingu zeby w siatke scoorwesyna zlapac. Z tarantulami jest też taki patent, że ona jak nas zobaczy, to podnosi przednie odnóża szykując się do ataku. Jeśli przestaniemy się ruszać to odpuści. Ja zawsze biorę siatkę i z wciśniętym A podchodzę coraz bliżej. Czekam aż opuści odnóża i znowu podchodzę parę kroków. Na raty, ale niezwykle skuteczne. W ogóle to CHU'JE WPUŚĆCIE MNIE. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 Poratuje ktoś tymi owocami? sw-4739-2189-1004 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 Otwórz bramkę na lotnisku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 (edytowane) Na tarantule najlepiej jest wykonac 8 dziur do okola siebie, baitowac pajaka i chowac sie za dziurami. Pajak nie przeskoczy. Powodzenia. Edit: mozna tez to zrobic na 2 dziurach jak ktos ma wprawe. Edytowane 18 kwietnia 2020 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 (edytowane) Mam takie pytanko, dostaję owoc (przykładowo jabłko), wrzucam do dołu, drzewo rośnie, mam 3 jabłka, tworzę sad. A z kwiatami? Dostaję kwiatek w doniczce, bądź nasionko, sadzę, mam w tym miejscu kwiatki. Ale da się je jakoś "pomnożyć", żeby zasadzić więcej? Edytowane 18 kwietnia 2020 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 Kwiaty się rozmnażają, ale muszą być w pełni wyrośnięte, podlane i przede wszystkim mieć miejsce na "rozprzestrzenienie". Sadzisz dwa obok siebie (muszą się stykać albo bokami, albo po przekątnej), a wokół nich zostawiasz trochę wolnego miejsca. Ogólnie dobrą metodą jest sadzenie na zasadzie planszy szachowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 Hm, a mi się wydawało że one tylko się rozmnażają jak rosną i są podlane. Mam wrażenie, że jak już są wyrośnięte to nic się nie dzieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 A to może mi się coś pomyliło. Gdzieś czytałem, ale w sumie tego nie rewidowałem. Może to tylko przy robieniu hybryd. W każdym razie trzeba zasadzić i zostawić trochę miejsca ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 Ja sam nie wiem, zgaduję tylko, nic nie czytałem więc możesz mieć rację. Cytuj Odnośnik do komentarza
ashka 219 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 Taka niezpodzianka z rana.No to chyba wyspa ma już 5 gwiazdek ))Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 Zlapalem tarantulke za 4 razem od razu poszla na eksponat, jutro grande otwarcie muzeum Pootwieram bramki jak mi sie troche wysepka zaludni bo na razie 2 startowych npcow i nawet sklepu porzadnego nie ma nie wiedzialem ze drzewka mozna sadzic zasypujac owoc i wszystkie wisienki od starej sprzedalem xD w ogole nie wiem jak, ale jak uzylem lopaty przy drzewie to wykopalem cale drzewo xD jak chcialem powtorzyc manewr to nie szlo. O co cho? Cytuj Odnośnik do komentarza
ashka 219 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 Pewnie zjadłeś owoca/jajo wcześniej i miałeś siłę do rozbijania kamieni / wykopywania drzew w całości. Widać to na takim pasku z lewej u góry: 1/10 albo 2/10, itp. Jak nie zjadłeś nic to paska nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 Całe drzewa możesz wykopać tylko mając przynajmniej 1/10 na liczniku zjedzonych owoców. Wtedy masz tytaniczną siłę. Ale z jedzeniem owoców trzeba uważać, bo po nich rozwalamy kamienie jednym uderzeniem. Więc zjedz jakiś owoc i wtedy możesz wykopać jedno drzewo z korzeniami. A otworzenie bramki moze Ci pomóc w rozwoju, bo a nuż goście przywiozą jakieś przydatne fanty/owoce/materiały, wszak z pustymi rękoma to tak nie wypada ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 No z tym rozwalaniem kamieni troche lipa bo juz chyba ze dwa rozbite xd a na calej wyspie nie wiem czy 9 bylo ;< A wez tu panie 30 iron nugetow uzbieraj na sklepik, jak caly czas sobie lepsze narzedzia robie zeby co 5min sie nie zuzywaly xd komunikacja online tylko przez appke na telefonie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 Można przez apkę, ale chyba wygodniej (co nie znaczy, że w ogóle wygodnie) jest przez "R1" - można pisać krótkie wiadomości, które się wyświetlają w postaci komiksowych dymków. Interakcje są na tyle ograniczone, że tak naprawdę to nie ma w tej grze co wspólnie robić. Ot, szybka wymiana, wizyta w sklepie i heja. To nie taktyczna strzelanka, by wymagać jakiejś rozbudowanej komunikacji i zgrania. W późniejszym etapie tych ironów ma się tyle, co Ty chwastów na wyspie, więc jak potrzebujesz, to mogę dać pakiet. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 18 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2020 Ayyy i kredo na chate splacone, trafilem na wysepke z ktorej przywiozlem chyba 40 pomaranczek zaprosilem dwoch randomow z wysp, wykopalem i zasadzilem sobie pomarancze i palme z kokosami od razu kredycik na powiekszenie chawiry, tak trzeba zyc Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 579 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2020 Przypominam o handlu rzepą. Ja w kończącym się tygodniu osiągnąłem czterokrotny zysk, więc polecam. PS to da się w końcu kraść tę rzepę u kogoś czy nie da się? Bo nie próbowałem, a głupio jakoś xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2020 (edytowane) 3000 rzep kupione, po 100 za sztukę więc w sumie normalna cena. Jezu, gram prawie od premiery (chociaż nie jestem głównym rezydentem, bo tę rolę sprawuje moja druga połówka) i jestem oczarowany. I za każdym razem się w to łapię - bo tak było za czasów Wild World i New Leafa. Generalnie gram niedużo, więc dobrze, że moja dziewczyna ogarnęła sobie główne konto - ona wszystko rozbudowuje i płaci, a ja czerpię fun Wkurzają mnie pękające narzędzia - no kurde druga Zelda się z tego zrobiła. Za to customizowanie itemków i crafting pierwsza klasa. Zwłaszcza, że jest tego dużo i naprawdęfajne rzeczy czasem wychodzą. Dzisiaj pomagałem mojej kupić rzepę i zobaczyłem że ma przepis na tapetę i podłogę wysypiska śmieci XD Aha, z fajniejszych rzeczy - mamy już dróżki itd, więc postanowiłem porozkładać włazy do studzienek. Jak się je customizuje, to można wybrać z trzech fajnych japońskich motywów - zamek z sakurą, góra Fuji i jakiś statek. To jakby ktoś lubił te klimaty sakurowe itd. Właśnie! Przez głupiego Zippera praktycznie nie mam żadnych przepisów na sakurę EDIT: Aha, w sygnaturze FC, więc zapraszam do dodawania. Nick w grze Ke Wei. Edytowane 19 kwietnia 2020 przez Szwed 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
keyzee 86 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2020 Mi zgniła rzepa i taki to handel miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2020 Ano, trzeba przed niedzielą się pozbyć. Ale zostaw sobie jedną zgniłą - pojawią się bodajże mrówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2020 Mrówki i muchy ale muchy rzadziej. Cytuj Odnośnik do komentarza
keyzee 86 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2020 Za późno po groszach sprzedałem.Wczoraj 30 mi płacili.Pierwszy raz kupiłem i zonk Można ją w domu trzymać?Ma to znaczenie jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 19 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2020 Nie ma znaczenia. Do niedzieli trzeba sprzedać i tyle bo zgnije. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi