Skocz do zawartości

Animal Crossing: New Horizons

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A propos. Mam fizyczną kopię gry. Jeśli teraz kupię cyfrówkę, to nie będzie problemu, aby save z fizycznej ruszył na cyfrze? Mówimy wciąż o tej samej konsoli.

Teoretycznie nie powinno być problemu, bo to tylko kopia gry, ale patrząc na kombinacje, które Nintendo uskutecznia, by utrudnić graczom operowanie sejwami w AC to wszystko możliwe. Ktoś coś ma pojęcie?

Opublikowano (edytowane)

Sam tego nie robiłem w przypadku tej gry. Ale widziałem że parę osób w necie tak zrobiło. Raczej na pewno ktoś by głośno narzekał, gdyby to było zablokowane. Jednak według nich normalnie kontynuowali grę jak zawsze. Z save'em nic się chyba nie dzieje, bo jest przywiązany do konsoli tak czy siak w tym samym katalogu.

Z 3DS-em było inaczej, oczywiście. Można było trzymać osobno save na katridżu, a cyfrowo mieć osobny save tej samej gry (transfer w jedną stronę był tylko opcją). Co akurat w przypadku Animal Crossing niektórych cieszyło - kupując kopię fizyczną i cyfrową New Leaf, mogli mieć dwa osobne miasteczka. Więc teraz niektórzy tylko narzekali, że się nie da.

Edytowane przez ogqozo
  • Dzięki 1
Opublikowano

Poszukuję ostatniej skamieliny do muzeum..... tyłu archelona. To taki wielki żółw. Archelon Torso.

Ktoś może ma dubla?

Mam masę innych dubli, całe stosy.....  wymieniłabym się....

Opublikowano

Ja to duble ogólnie sprzedawałem zawsze, ale w sumie teraz myślę, że może warto je składować na takie sytuacje jak powyższa.

Podobnie z dublami przepisów.

Opublikowano

W razie czego jeśli czegoś ktoś szuka, to dajcie znać, ja mam serio sporo tego. Część kompletnych dubli stoi nawet przed muzeum, bo ładnie wygląda :D

Opublikowano

Allo, czy sadzone drzewka moga sie „nie przyjac”? Z wypadu zagranicznego przywiozlem sobie 3 pedy bambusa, dwa legancko wystrzelily w gore a trzeci caly czas w stadium zarodkowym :( 

tak samo brzoskwinka od Pana Kmiota - wsadzona w ziemie i podlana i drugi dzien w poczatkowym stadium. 

Opublikowano
14 minut temu, Grabek napisał:

Allo, czy sadzone drzewka moga sie „nie przyjac”? Z wypadu zagranicznego przywiozlem sobie 3 pedy bambusa, dwa legancko wystrzelily w gore a trzeci caly czas w stadium zarodkowym :( 

tak samo brzoskwinka od Pana Kmiota - wsadzona w ziemie i podlana i drugi dzien w poczatkowym stadium. 

Też tak mam z niektórymi sadzonkami i poczytałem, że problemem może być to, że są za blisko siebie.

Dać więcej luzu - wyrosną do dużego - dopiero przesadzać do "sadu".

Opublikowano (edytowane)

Nie kumam troche tego handlu rzepami. Raz udało mi się kupić po ponad 90, przez cały tydzień łaziłem i sprzedaż była za dużo mniejsze kwoty. Minął tydzień i rzepy skisły wpizdu ;( Czy chodzi o to, żeby cały tydzień po kilka razy dziennie pytać o cene i może trafi się korzystna? 

@Dave Czezky no a co, palmy tylko na plaży. pełen realizm 

Edytowane przez number_nine
Opublikowano
23 minuty temu, Dave Czezky napisał:

Nie ma opcji zeby palma wyrosla na trawie?

Na trawie nie.

Ale zmień na 1 kwadraciku trawę w piasek et voila, masz palmę gdzie chcesz :D

Opublikowano
9 hours ago, number_nine said:

Nie kumam troche tego handlu rzepami. Raz udało mi się kupić po ponad 90, przez cały tydzień łaziłem i sprzedaż była za dużo mniejsze kwoty. Minął tydzień i rzepy skisły wpizdu ;( Czy chodzi o to, żeby cały tydzień po kilka razy dziennie pytać o cene i może trafi się korzystna? 

@Dave Czezky no a co, palmy tylko na plaży. pełen realizm 

Leć na wyspę do kogoś kto ma korzystniejszą cenę. Ja kupuję u siebie po 90 i sprzedaję u innych po 500-600 bells.

Opublikowano
14 godzin temu, Miejski Czempion napisał:

Leć na wyspę do kogoś kto ma korzystniejszą cenę. Ja kupuję u siebie po 90 i sprzedaję u innych po 500-600 bells.

Znalezienie kogoś z otwartą bramką graniczy z cudem, a umawiać się kimś specjalnie po to mi się raczej nie chce. Jak ostatnio udało mi się wbić na czyjąś wyspę to sprawdziłem cenę skupu i było około 50 bellsów :v 

Opublikowano

Bez taniej kupię drożej sprzedam zapowiada się sporo farmienia. Ja na razie na rzepie tylko sto koła zarobiłem, a resztę na łowieniu ryb i łapaniu owadów. Grę mam od tygodnia, ale mam już chatę z trzema dodatkowymi pomieszczeniami, a dziś pojawiło się sporo rzeczy, jak mosty, po grubych cenach. Muszę coś w końcu odłożyć na rzepę, zamiast wydawać na inne rzeczy, bo nigdy tej wyspy nie ogarnę :).

Opublikowano

Odłóż sobie nawet głupie 100k na te rzepy, po średniej cenie 100 za sztukę kupisz 1000, sprzedasz z 4-krotnym zyskiem i STONKS. Wtedy serio fajnie się spłaca kredyt u Nooka ŁOBUZA KŁAMCY LICHWIARZA.

Albo leć na wysepkę i przemień ją w wyspę tarantul.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Na początku go nawet polubiłem, myślę se daje kredyt bez oprocentowania, szop złoto, ale gdy zobaczyłem ile kasuje za nowe rzeczy, w tym przeniesienie domku, który z czego wiem trzeba dwa razy przenosić, jeśli chcemy go przesunąć o dwie kratki, to już wiem, co to za ziółko.

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano
W dniu 23.04.2020 o 09:42, ashka napisał:

Poszukuję ostatniej skamieliny do muzeum..... tyłu archelona. To taki wielki żółw. Archelon Torso.

Ktoś może ma dubla?

Mam masę innych dubli, całe stosy.....  wymieniłabym się....

Znalazłaś już? Mam Archelon Tail, więc to chyba to.

• Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Pograłem trochę i ta gra nie dla mnie.Nie czuję tego feelingu.Ludzie urządzają sobie wyspy a mnie to nie kręci.Grałem w SV i tam wsiąkłem ale to pewnie przez kopalnię.Robiłem obrządek i goniłem do kopalni.Tutaj brakuje mi tego czegoś.Za to dzieci mają radochę.Urządzają, kombinują ,łowią.

Chciałem oszukać system z rzepą.Datę cofnąłem w Switchu bo widziałem, że dzień wcześniej była w miarę dobra cena rzepy.No i odpalam a tam zgnita :D

Edytowane przez keyzee
Opublikowano
Znalazłaś już? Mam Archelon Tail, więc to chyba to.

Dzięki ci, ale wykopałam dziś właśnie i już mam komplet :)

Ale nadal mam mase dubli, więc jeśli ktoś coś to się chętnie podzielę.
  • Plusik 1
Opublikowano

Rychło w czas się obudziłeś xd Teraz będzie ciężko, każdy rozsądny inwestor już powinien mieć sprzedaną rzepę, bo u większości kurs jest już po szczycie. U mnie 40, więc nie za ciekawie.

Cztery gwiazdki wpadły, zaczynam sobie żonglować mieszkańcami. Dzisiaj wypier'doliłem pingwina. Był ze mną od początku, a dopiero dzisiaj się dowiedziałem, że to jest "she". Nauczyłem ją wyklinać po polsku (ale jednocześnie z kulturą, bo zwykłe "kur'wa" byłoby zbyt prostackie), a teraz musi odejść.

EWduPTMVcAAEptb?format=jpg&name=small

Trochę smuteczek, ale pocieszam się, że na jej miejsce wchodzi śmiechowy misiek z warami-obciągarami i dwudniowym zarostem - Barold. Jaki typ.

EWduPTGUMAIJy3Q?format=jpg&name=small

Pamiętajcie o otwieraniu bramek, bo wpadłbym do butiku na zakupy.