Karu 0 Opublikowano 8 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2020 Ja zaczęłam grać dopiero tydzień temu i niestety przespałam moją pierwszą okazję do kupienia rzepy :”( no nic jeszcze sporo grania przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 9 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2020 No dobra pobudowałem kilka domków dla mieszkańców, powyrywałem chwasty i posadziłem trochę kwiatków. Dodatkowo postawiłem latarnię itp. I nadal mam 1 gwiazdkę...Cały czas robić to samo i zayebać całą wyspę kwiatkami, żeby poprawić status wyspy i pies przyjechał zagrać koncert? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 9 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2020 Drzewa, kwiaty, płoty, mosty, schody, przedmioty (meble) poza domem, mieszkańcy (minimum 6 o ile dobrze pamiętam). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 10 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2020 Jak tam rzepa u Was? U mnie pikuje w dół, już jest 35 dzwonków tylko Niby "rzepowy mędrzec" mówi, że jutro lub w piątek się odbije od dna, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza
ashka 219 Opublikowano 11 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2020 Rzepa u mnie po 597 do końca dnia. Można wpaść teraz albo, jak się uda, wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 11 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2020 @ashka to ja czuję się zaproszony, jaki Twój friend code? Cytuj Odnośnik do komentarza
ashka 219 Opublikowano 11 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 czerwca 2020 Powróciłam. DodoCode na priv, jeśli ktoś chętny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 13 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2020 Czy odwiedzający moją wyspę mogą mi z niej coś zabrać? Część ekwipunku czy zapasów trzymam luźno rzucone na ziemi. A to chyba można normalnie podkraść? Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 13 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2020 @Emtebe Pewnie pytasz bo odwiedził cię Kmiot i coś zginęło. Mogą jak najbardziej te rozrzucone na wyspie. Ja zawsze odgradzałem cenne rzepy. Nie mogą za to podnosić itemów w twoim domu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 13 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2020 Haha, Pan @Kmiot to akurat główny darczyńca dwóch eksponatów do mojego powstającego "muzeum instrumentów" ;-) Więc w podzięce mógłby mi i całą wyspę zajumać 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 14 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2020 Z jednej strony jestem miłe połechtany, a z drugiej lekko zaniepokojony, bo stąd już tylko krok do laleczki voodoo z moją podobizną i pewnego dnia coś mnie może nagle ukłuć z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 14 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2020 Może dodadzą update z możliwością tworzenia laleczki voodoo, a wtedy Kmiot, Twoja hojność i darczyństwo zamienią się w haracz bo jak nie to będę kłóć hehe PS. Czy godziny odwiedzin zasmarkanej świni z rzepą uległa zmianie? Prawie 18 godzina a ona nadal u mnie rzepę sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 14 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2020 Rzepicha teoretycznie funkcjonuje do południa w niedzielę, ale jej wizytę da się przedłużyć na własne potrzeby jeśli nie przeładujemy w tym czasie wyspy. W sensie - loading zmienia wszystko - więc póki nie wejdziemy do budynku to zasmarkana rzepicha będzie się szlajać po wyspie nawet po czasie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 17 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2020 Dzięki Kmiot za datki Te instrumenty dostajemy w receptach DIY czy można kupić u Nooka? Dałbyś coś samemu zdobyć Funkcję honorowego kustosza muzeum już masz zapewnioną Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 17 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2020 Co fajniejsze instrumenty to raczej kupne (czasami wystawiają w sklepiku), niektóre za naprawdę chore pieniądze, czasem wypadną z balona albo z drzewa. DIY też ma instrumenty, ale takie improwizowane pierdółki (coś z puszek, jakaś harmoszka czy fujarka, itp. itd.). Sam nie planuję z nimi nic robić, więc i tak zalegają mi w schowku, dlatego czasem rozsyłam. Spoko, dam Ci resztę zdobyć samodzielnie, a jest co, bo instrumentów jest cała masa i można nimi zaje'bać pół wyspy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 17 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 czerwca 2020 Panie @Kmiot, skoro zalegają to możesz u mnie utylizować Myślałem, że może miliony dzwonków na nie wydajesz Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 18 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 A czy ktoś mógłby się podzielić DIY na jakąś ścieżkę/chodnik? Nie mogę nigdzie znaleźć/kupić takiej recepty a chciałabym uporządkować wyspę i powyznaczać drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 18 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 Uuu, Panie. Ujmę to tak: skup się na uzyskaniu trzech gwiazdek w ocenie wyspy (zasadź dużo kwiatów, drzew, postaw trochę różnych płotów, rozmieść przedmioty na wyspie (poza domem), a jak przybędzie do Ciebie pies z gitarą i da koncert, to Twój problem sam się rozwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 18 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2020 (edytowane) O w mordę, to jeszcze w ujj do odkrycia przede mną Daaaawno nie grałem w tak wciągająca produkcję. Coś pięknego. Edytowane 18 czerwca 2020 przez Emtebe Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 Można jakoś "posadzić" nowy kamień? Niechcący rozwaliłem jeden łopatą, bo myślałem, że da się go przenieść. Gra ktoś jeszcze w ogóle w AC poza mną i Kmiotem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 Kamienie respawnują się jeden dziennie. W losowych miejscach na wyspie. Ja na wyspę zaglądam trochę z przyzwyczajenia i rutyny, trochę z ciekawości - może pojawi się fajny potencjalny mieszkaniec w campsite (Fuchsia <3), może lisek przypłynie, ale generalnie nie inwestuję w AC już więcej niż godzinę dziennie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 22 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2020 Po ile rzepa moi mili? Cytuj Odnośnik do komentarza
keetiv 5 Opublikowano 23 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2020 U mnie w tym tygodniu raczej szału nie będzie. Na razie mam 138. A jak u Ciebie? BTW - chętnie przyjąłbym jakąś konkretną brodę Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 23 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 czerwca 2020 U mnie rano za 63 dzwonki a popołudniu za 122. Ale nie chciałem czekać, na kolejny dzień i sprzedałem na jakiejś wyspie z Turnip Exchange za ponad 500 dzwonków Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 25 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi