Labtec 3 645 Opublikowano 22 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2020 (edytowane) 48 minutes ago, Ken Adams said: Właśnie kiedyś chyba miałem ale od jakiegoś czasu tylko bratki, mumsy i kosmosy. Wnioskuję, że panuje rotacja ale kiedy się zmienia to mnie interesuje. dzennie pewnie jeden typ, rozumiem ze róże nie są natywne na twojej wyspie i dla tego nie masz zawsze umnie Nooki maja róże (natywne) windflowersy i mumsy wiec jak chcesz to mogę otworzyć wyspę i wpadniesz Edytowane 22 grudnia 2020 przez Labtec Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 834 Opublikowano 22 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2020 (edytowane) @LabtecTe karty to kupiłeś wszystkie? Dobrze widzę ze nawet z folii nie trzeba ich wyciągać? Kiedyś kupiłem takie karty z kompletem amiibo zeld i nie wyglądały tak dobrze. Edytowane 22 grudnia 2020 przez Jeez_PS Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 645 Opublikowano 22 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2020 kupiłem z 25 mieszkańców tier S i najciekawszych, w folii już przyszły wiec nie trzeba wyciągać Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 22 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2020 Dobra, dobra, dość już o kupowaniu mieszkańców jak niewolników na targu. CIEKAWE CZY ZGADNIECIE, KTÓRY BAŁWAN TO JA. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 645 Opublikowano 22 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2020 Trzeba było by sprawdzić który pyskuje najmniej Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 273 Opublikowano 22 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2020 Raz ulepiłem bałwana z głową dużo większą od brzucha. Nigdy więcej. Tylko perfekcyjnie stworzone bałwany dają przepisy i płatki śniegu poza tym ich aparycja sprawia, że w swym krótkim żywocie zażywają radości. Opinia jednego z nich odnotowana przez Isabelle: number one on the list of islands that snowpeople want to be born on at least once: Beastland! yeah Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 22 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2020 Należy również zaznaczyć, że perfekcyjnie ulepiony bałwan daje duże płatki śniegu przez cztery kolejne dni, zanim się całkiem roztopi. Trzeba tylko z nim codziennie zagadać. Przepisy DIY daje tylko zaraz po ulepieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 22 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2020 Pewnie pytanie jest mega glupie ale te pory roku i rozne wydazenia( swieta) sa czescia aktualizacji czy to wszystko jeat zapisane na karcie z gra i samo sie uaktywnia gdy nadejdzie przypisana data? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 273 Opublikowano 22 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2020 Pory roku są zapisane w zafoliowanej grze na półce w sklepie, gra korzysta z zegara konsoli by wiedzieć jaki mamy dzień. Ostatnim wydarzeniem było Turkey Day i takie wydarzenie jest „uruchamiane” w dniu w którym się odbywa (wymagane jest połączenie internetowe). Ma to na celu uniemożliwienie podróży w czasie do tego wydarzenia ludziom manipulującym przy zegarze konsoli. Po premierze gra naturalnie miała też kilka aktualizacji zawierających nowe mechaniki, przedmioty itp. Teraz np. na dniach mamy wydarzenie z rozdawaniem prezentów i taki dzień też będzie aktywowany internetowo Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 273 Opublikowano 25 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 Jeśli ktoś twierdzi, że Animal Crossing New Horizons to relaksująca i niewymagająca rozrywka, to polecam zaliczyć to wyzwanie, to jest najtrudniejsza rzecz w grach wideo w 2020 (nieświadomie łatwiej to zrobić ale kiedy już wiedziałem, że jestem na 90+ to się działo) Już nic w tej grze nie muszę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 638 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 98k za hacjendę, Nooki czy was pogrzało? to odprężająca gra miała być, a tu od Day 1 na kredycie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 645 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 43 minutes ago, maciucha said: 98k za hacjendę, Nooki czy was pogrzało? to odprężająca gra miała być, a tu od Day 1 na kredycie teee chłopaki, on myśli ze to jedyny kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 638 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 to normalne że gram 5 dzień, tych 2 z wyspy już ma domy a ja wciąż w namiocie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 No początkowo progres jest raczej liniowy i póki nie odhaczysz jakiegoś elementu, to Nooki nie zaproponują kolejnego kroku. Gra rozwija się powoli, z racji jej natury to trzeba liczyć w dniach, tygodniach, więc póki co możesz bez stresu płynąc z prądem dni, raczej niczego nie przegapisz i wszystko przyjdzie z czasem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 273 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 260+h u mnie a kredyt spłacam nadal, tylko ja nie żyłem w erze wymiany turnipsami, może temu. Rada dla nowicjuszy ode mnie to wypytywać Nooka „co dalej Nooku, co robić” bo to aktywuje pewne kluczowe wydarzenia, ja o tym nie wiedziałem i trochę wydłużyłem sobie podróż ale i tak było miło, a nawet nadal jest z innych doniesień; rc helicopter - naprawdę lata (zabawa full) a Jingle, jak mówił że w mikołajkowych skarpetach być może pojawi się niespodzianka, to nie kłamał, sprawdźcie swoje i o to chodzi w grach wideo - zaskoczenie, radość Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 Myślałem, że jest więcej, ale u mnie ledwo 545 godzin. Od kilku miesięcy zaglądałem na wyspę sporadycznie, ale obiecałem sobie, że w okresie świątecznym wrócę i zaglądam codziennie. Zdążyłem nawet w grudniu wymienić dwóch mieszkańców. Zimowy klimat jest wystarczająco odrębny od wiosennego, bym miał ochotę wracać i zaglądać, chociaż na chwilę, choć wiadomo, że zaangażowanie już nie te. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 273 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 2 godziny temu, Kmiot napisał: ledwo 545 godzin. Nieźle. Masz wszystkie kwiatki? Jak tak to zazdrość ogólnie możesz powiedzieć po takim czasie, że zrobiłeś wszystko? Przede mną sporo pracy jeszcze. Kwiatki, ryby, robaki itd, wyspa nieco w remoncie ale to chyba tak zostanie. Mam wszystkie skamieliny za to. Dawno nie spędzałem tyle czasu w wirtualnym świecie (RDR2 nie pamietam, dwa lata temu wyszło? To tam) i nie gram tyle co dawniej a tu mogę wpaść na godzinkę albo dwie i jest coś do zrobienia. Switch kupiłem dla Mario Maker 2 i SNESa ale przypadkiem trafiłem do krainy Nooka. Nintendo mnie kupiło full, Wszędzie poupychane smaczki, np, dzisiaj jak zwykle dostałem złotą myśl od Pascala i chwilę po tym wyłapałem tego kraba a tam w tle Pascal klaszcze z uznaniem a następnie się śmieje: Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 Z kwiatów to chyba tylko któregoś windflower mi brakuje, ale w sumie nawet nie próbuję go uzyskać, może kiedyś mi się zechce. Gdy udało mi się wyhodować niebieską różę, to poczułem się w tej materii spełniony, bo to najtrudniejszy kwiat. Ryby wszystkie, robaki wszystkie (obie kolekcje skompletowane w grudniu), morskie stworzenia brakuje mi 2-3, ale interesujące mnie okazy pojawią się dopiero w marcu. Skamieliny już dawno wszystkie (prawie wszystkie zestawy mam zdublowane w schowku). Dzieła sztuki to zbyt żmudne zbiory i w sumie brakuje mi sporo (około połowy), choć jeden czy dwa oryginały mam duble w schowku na potrzeby wymiany, o ile dobrze pamiętam. Wyspa miejscami w ciągłym remoncie, jakieś pozostałości po hodowli róż, czasami niezagospodarowane połacie terenu. Ogólnie tak, czuje się dość spełniony w swoim getcie dla zwierzaków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 645 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 Animal Crossing to piękna gra bo tu nie mam jakiegoś limitu czasu, jakiś event nie ogarniesz to możesz sobie zostawić rzeczy i będzie za rok a płacenie długów to tez robimy w własnym tempie, tak samo jak z zbieraniem rzeczy, możesz ogarnąć wszystko w 100-150 godzin albo 500-900, wyspa jest twoja i nie ma co się stresować z ogarnięciem wszystkiego jak najszybciej Niebieska róża nie jest już tak trudna, tylko trochę czasu zajmuje i trzeba trzymać organizacje Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 No tak, na YT są zgrabne instruktaże, ale to wciąż sporo miejsca do wygospodarowania i dni oczekiwania + pewna dyscyplina. Kiedy masz już w miarę rozplanowaną wyspę, to trzeba parę rzeczy przestawić, by zrobić miejsce na kolejne kroki hodowli. A im więcej miejsca uda nam się zorganizować, tym większa szansa i tempo pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 27 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2020 9 hours ago, maciucha said: 98k za hacjendę, Nooki czy was pogrzało? to odprężająca gra miała być, a tu od Day 1 na kredycie Ja mam juz ktorys tam nastepny kredyt ale na 500 k a gre mamy tyle samo Fotki mojego mieszkania, kwiatow z ktorych zasadzania mialem akcje z sadzeniem bo mylilem miejsca no i wrzuty ktora mam na las i zeby tam bylo creepy. Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 29 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 stary jak to jest, ze 27 grudnia masz zielono? Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 29 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 moim zdaniem frosti był tak naćpany jak ustawiał grę, że nie nawet wiedział jaki jest dzień i jak go zapytało o cokolwiek w grze to na chybił trafił ustawiał ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 645 Opublikowano 29 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2020 1 hour ago, okens said: stary jak to jest, ze 27 grudnia masz zielono? Gra się pyta czy chcesz mieć wyspie na półkolu północnym albo półkolu południowym, kolega zaszalał widocznie z południowym Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 645 Opublikowano 31 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2020 Dzisiaj impreza wiec nie zapomnijcie odpalić gierki https://www.nintendoswitch.pl/przywitaj-nowy-rok-w-animal-crossing-new-horizons/ a fajerwerki pomiędzy 12 i 2 w nocy będą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi