Skocz do zawartości

PS4 wersja kiosk demo mode

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, 

na wstępie witam wszystkich forumowiczów, 

Szukałem wszędzie odpowiedzi i klucza na mój problem aż kolega poradził mi to forum. 

Posiadam konsole ps4 jest to pierwsza wersja z dyskiem 500gb, niestety konsola to wersja demo mode czyli: wersja pokazowa na sklepy i ma dużo ograniczone menu. 

Czy ktoś tutaj z forumowiczów jest w stanie lub zna sposób na zdjęcie takie blokady, żeby była to konsola z pełnym menu i obsługą. Czy ktoś w ogóle spotkał się z czymś takim i zna klucz lub program do zdjęcia takiej blokady?

pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź 

AP

• Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

cześć, 

nie raczej ogólna wersja demo zrobiona przez producenta, tak konsola stała w media markcie  a później jeździła po iventach, weszła wersja pro a ta mi została i chciałbym z niej korzystać  na 100%.

Opublikowano

Ten Demo Mode to chyba jakaś specjalna wersja FW. Jeżeli możesz wejść w Safe Mode to powinieneś móc zainstalować najnowszy FW. W Safe Mode wybierasz bodajże pozycje 7.

Opublikowano

nie wiem czy o to chodzi, ale jeżeli pobiera najnowszy soft to i tak pobiera to z wersja demo mode. kombinacja klawiszy mogę to odblokować i poruszać się w menu, ale po wyłaczeniu konsoli i ponownym włączeniu wraca wszystko do stanu przed wyłączeniem.

Opublikowano

Możliwe, że ściągnąłeś zły plik UPDATE, jest potrzebny ten 1,1 GB http://deu01.ps4.update.playstation.net/update/ps4/image/2018_0906/rec_27d68a196469972b7d2939d0279262e6/PS4UPDATE.PUP

W linku który podawałem wcześniej kliknij na samym dole Przeprowadź nową instalację oprogramowania systemowego tam jest instrukcja i link do tego potrzebnego FW.

Opublikowano

nie może odnaleźć pliku aktualizacji

plik był w katalogu ps4update potem zrobiłem update na koniec bez folderu i żadnego nie widzi 

pen na facie 

1 minutę temu, Square napisał:

Możliwe, że ściągnąłeś zły plik UPDATE, jest potrzebny ten http://deu01.ps4.update.playstation.net/update/ps4/image/2018_0906/rec_27d68a196469972b7d2939d0279262e6/PS4UPDATE.PUP

W linku który podawałem wcześniej kliknij na samym dole Przeprowadź nową instalację oprogramowania systemowego tam jest instrukcja i link do tego potrzebnego FW.

oki sprawdzam 

Opublikowano (edytowane)

PROVIDE UNIT WITH A VALID NETWORK CONNECTION OR INSERT IDU UPDATE DISC 

taki komunikat wyskoczył na ekranie 

po całej aktualizacji 

Edytowane przez adamecki007
Opublikowano

@adamecki007 dzwon do sony polska

Zapraszamy do kontaktu telefonicznego pod numerem telefonu 22 397 89 24

Jesteśmy tutaj, aby Ci pomóc. Godziny otwarcia: pon–pią 10:30 - 18:30

W zależności od Twojego pytania będziemy musieli poprosić Cię o dane Twojego konta PSN albo numer seryjny Twojej konsoli. Przygotuj te informacje, zanim do nas zadzwonisz

Opublikowano

1. Tak. Sprzedaj te konsole za grube pieniądze. Znajdzie się jakiś kolekcjoner który to kupi jak dobrze zareklamujesz.

2. Kup nową konsolę,

3. Resztę pieniędzy przeznacz na gry, wakacje, samochód, działkę kup, dom wybuduj. 

ewentualnie pomiń krok 3 ;)

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak w przypadku PS4, ale KIOSKowe wersje PS3 odblokowywało się wklepując kod w opcjach (dla każdego fw inny). Na dodatek wymagały specjalnych wersji fw (SEX ;) (CEX to retail, DEX to debug itd.)). Bardzo możliwe, że tak samo jest w przypadku PS4, wtedy radzę zachować jako kolekcjonerkę albo sprzedać na assemblersach.

Edytowane przez Berion