Skocz do zawartości

DiRT Rally 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dla tych co nie są na bieżąco:

ostatnio pojawiły się nowe samochody w klasie 2000cc: Ford Focus i Subaru Impreza. Jest też rajd Szwecji jako DLC. Poza tym grę cały czas usprawniają, dzisiaj wyszedł patch dodający m.in. opcję hardkorowych zniszczeń w trybie kariery, możliwość ustawienia wyścigu online w Rally Cross tylko z ludźmi (bez AI), do tego nowe malowania dla aut i różne inne poprawki.

W następnym tygodniu zapowiedziany jest patch poprawiający FFB na który wiele osób narzeka (chociaż mi się osobiście podoba), a następnie rajd Niemiec. Dzieje się.

• Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Poczekam na complete edition. Nie gram w gry na raty.

Codemasters tak wydymało swoich fanów z contentem na premiere, że moje zaufanie nadszarpneli całkowicie.

Edytowane przez oFi
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, oFi napisał:

Poczekam na complete edition. Nie gram w gry na raty.

Codemasters tak wydymało swoich fanów z contentem na premiere, że moje zaufanie nadszarpneli całkowicie.

Przecież contentu było na premierę tyle samo co w jedynce: liczba samochodów taka sama (jeśli nie większa), 6 rajdów i rally cross, jedyna różnica to zamiast hill climb dali więcej torów do rally cross, ale to akurat z powodu zawirowań licencyjnych.

Nie wiem gdzie to dymanie niby.

W dodatku teraz gra znacząco urosła i rośnie dalej, zaraz będziemy mieli 9 rajdów, a to dopiero pierwszy sezon, nie wiadomo co będzie w drugim. A ceny za DLC są wręcz śmieszne, a ci którzy nie chcą płacić i tak mogą jeździć po nowych trasach w trybach online. No, żeby każdy developer tak dymał swoich fanów.

Edytowane przez _White_
Opublikowano

Może ktoś pomoże mi zrozumieć ten tryb kariery. Jestem w klasie Pro i nie mogę z niej wyjść, po przejechaniu bezbłędnie odcinka zajmuje globalnie miejsce około 1200  z czasem np 6:15. Lecz w karierze pokazuje mi czas 6:30 i spadam na np. 15 pozycję. Tak jest przez wszystkie odcinki, asysty wyłączone. O co tu biega? Wyprzedzam lidera grupy a i tak jestem około 10...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, melkorr napisał:

Może ktoś pomoże mi zrozumieć ten tryb kariery. Jestem w klasie Pro i nie mogę z niej wyjść, po przejechaniu bezbłędnie odcinka zajmuje globalnie miejsce około 1200  z czasem np 6:15. Lecz w karierze pokazuje mi czas 6:30 i spadam na np. 15 pozycję. Tak jest przez wszystkie odcinki, asysty wyłączone. O co tu biega? Wyprzedzam lidera grupy a i tak jestem około 10... 

Dziwne, nie spotkałem się z czymś takim, a regularnie śledzę temat o bugach na forum Codemasters. Możesz zrobić screeny? Jeśli chodzi o wyprzedzanie lidera to czasem jest tak że lider startuje po Tobie, a międzyczasy porównywane są do poprzedniego najlepszego kierowcy więc po dojechaniu do mety okazuje się że wcale nie byłeś najszybszy na odcinku.

Edytowane przez _White_
Opublikowano
11 minut temu, gtfan napisał:

Sprawdź kolejność startową, podczas jazdy masz czas porównywany do obecnego lidera, ale po tobie jadą jeszcze inne samochody i one mogą jeszcze poprawić czas...

Zgadzam się, ale zwróć uwagę na taki fakt. Skoro byłem 563 globalnie, na wszystkich platformach i brakuje mi 27 s do lidera globalnego to, żeby wygrać odcinek w mistrzostwach Pro muszę zrobić czas na poziomie ok 300 miejsca globalnego. Idzie wywnioskować to po filmie, który wstawiłem. Za chwile robimy czas na poziomie miejsca 4000 globalnie i wygrywamy os. Coś tu jest nie tak...

Opublikowano (edytowane)

Wszystko działa prawidłowo moim zdaniem, byłeś szybszy od lidera, ale tego który jechał przed Tobą w kolejności startowej, tak jak to zauważył gtfan. Jeśli chodzi o leaderboardy to bym się nimi nie przejmował, ciągle coś tam w nich zmieniają i poprawiają.

Co do AI to nie wiem jak jest w grupie A, bo np w H2 FWD AI robi kosmiczne czasy nawet na niższych poziomach trudności, ale w R5 czy 2000cc poziom trudności jest dobrze wyważony. Chociaż w niektórych rajdach łatwiej o wyższą pozycję, np. w Hiszpanii jestem zazwyczaj na podium nawet na elite, w Polsce jest sukces jeśli zmieszczę się w pierwszej 10...

Edytowane przez _White_
Opublikowano

Dziękuje Panowie, trochę się jednak zakręciłem, ale jedno jest pewne, poziom trudności AI przy klasie "grupa A" jest sztucznie zawyżony. Trochę to dziwne, strasznie się zniechęciłem po 3 nieudanych próbach przejścia mistrzostw Pro. Zmieniłem na R5 i od razu walczę w pierwszej 5. Przyjemność z jazdy wróciła.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, melkorr napisał:

Dziękuje Panowie, trochę się jednak zakręciłem, ale jedno jest pewne, poziom trudności AI przy klasie "grupa A" jest sztucznie zawyżony. Trochę to dziwne, strasznie się zniechęciłem po 3 nieudanych próbach przejścia mistrzostw Pro. Zmieniłem na R5 i od razu walczę w pierwszej 5. Przyjemność z jazdy wróciła.

Podobno w grupie A trzeba jeździć Lancią, jest szybsza od Lancera i Subaru. Może to dlatego?

Aha, wyszedł dzisiaj patch poprawiający FFB w kierownicach. :)

Edytowane przez _White_
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Tommy Dee napisał:

Sezon drugi zapowiedziany I w nim tylko jedna rajdowa miejscowka - Walia. Poza tym i kilkoma nowymi samochodami nic ciekawego, niestety. 

Link?

Mam:

http://dirtrally2.com/News/51481

U mnie DR2 deluxe wpadnie w przyszłym tygodniu to będzie grane. Na razie jeżdżę jeszcze w jedynkę.

Edytowane przez marbel007
Opublikowano
36 minut temu, gtfan napisał:

przedwczoraj dokupiłem dodatek Delux (tak btw to teraz jest na niego promocja za ok 60zł) i w opisie było że zawiera m.in. sezon 2 a w nim 3 rajdy i 5 samochodów. Pierwszy sezon niby też miał mieć 3 rajdy...

gdzie ta promka?

na xbonie 88zł dalej wołają :( 

Opublikowano
49 minut temu, gtfan napisał:

przedwczoraj dokupiłem dodatek Delux (tak btw to teraz jest na niego promocja za ok 60zł) i w opisie było że zawiera m.in. sezon 2 a w nim 3 rajdy i 5 samochodów. Pierwszy sezon niby też miał mieć 3 rajdy...

No i ma - Szwecja, MonteCarlo i Niemcy. Teraz dojdzie Walia i będzie razem 10 rajdów. Czy te DLC ładują się do kariery i np. w sezonie będzie później 10 rund? Byłoby mega. Moja edycja Deluxe przyjdzie pewnie we wtorek. Na Allegro na One są za 190-200 zł nówki.

@maciucha kolega pisze pewnie o PS4.