Czezare 1 448 Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Właśnie dziś ukazuje się ta giereczka. Mówiąc szczerze to nawet bym jej nie zauważył, ale przez przypadek zobaczyłem gejplej. System walki wydawał się się bardzo znajomy. No tak, toż to wypisz wymaluj Yakuza!! Nawet sejwpointy są podobne Oceny póki co na meta nienajgorsze, bo 74/100. Jak cena się uatrakcyjni to na pewno kupię, bo lubię takie mordooklepy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 13 minut temu, Czezare napisał: No tak, toż to wypisz wymaluj Yakuza 13 minut temu, Czezare napisał: Nawet sejwpointy są podobne Może dlatego, że to gra twórców Yakuzy na silniku Yakuzy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 2 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 1 minutę temu, _Be_ napisał: Może dlatego, że to gra twórców Yakuzy na silniku Yakuzy? A twórcy Yakuzy nie są teraz zajęci pichceniem Project Judge? Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 22 minuty temu, Czezare napisał: A twórcy Yakuzy nie są teraz zajęci pichceniem Project Judge? z takim bezwstydnym recyklingiem assetów, to oni daliby radę nawet 5 gier jednocześnie robić Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 22 minuty temu, Czezare napisał: A twórcy Yakuzy nie są teraz zajęci pichceniem Project Judge? No najwyrażniej mają tyle zasobów, że są w stanie robić kilka projektów naraz. oni wyjaśnił Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Swoją drogą, od dłuższego czasu wisi demko na PSS. Ja to anime znam tylko z bekowych fragmentów na YT, więc gierka jest mi obojętna. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 (edytowane) Po demie model jazdy autkiem słaby strasznie a liczyłem na solidną arcade rozwałkę autami. Nadal liczę że pojeżdżę i porozwalam może w Rage 2 się uda. Edytowane 5 Października 2018 przez devilbot Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Napiszę tak. Jestem po IV chapterze i mam niesamowity fun z gry. Ten tytuł to jazda bez trzymanki i masa pojebanych akcji! Gra jest zwariowana. Niestety, docenią to tylko fani serii i to tacy, którzy potrafią przymknąć oko na wiele nieścisłości bo gra jest jakby alternatywną historią do tego co działo się w oryginalnej opowieści. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Zainteresowałem się tytułem bo ma dobre recenzje ludzi których oglądam i co ciekawe każdy spodziewał się gówienka a został miło zaskoczony. Podoba mi się walka w tej grze. Jedyna moja styczność z tym IP to bijatyka na PS2. W pełnej grze ta jazda samochodem też bezcelowa po pustej pustyni i podnosi się śrubki czy jest więcej atrakcji a auto nie służy tylko do przemieszczania z punktu a do b? Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 W pełnej grze ta jazda samochodem jest bezcelowa po pustej pustyni i podnosi się śrubki a auto służy tylko do przemieszczania z punktu a do b Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 27 minut temu, ornit napisał: Napiszę tak. Jestem po IV chapterze i mam niesamowity fun z gry. Ten tytuł to jazda bez trzymanki i masa pojebanych akcji! Gra jest zwariowana. Niestety, docenią to tylko fani serii i to tacy, którzy potrafią przymknąć oko na wiele nieścisłości bo gra jest jakby alternatywną historią do tego co działo się w oryginalnej opowieści. Mnie bardzo mierził system walki, niesamowicie wtórny i ubogi. Do tego jeżdżenie tym autkiem, jak chcesz klepnąć platynę - no nie wytrzymałem i sprzedałem grę, a naprawdę bardzo rzadko sprzedaję niedublujące się tytuły. Odkupię za pięć dych wersję EU - to jest dobra cena za używkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Mi się podoba ale tak jak napisałem. Znam co nieco to uniwersum i byłem przygotowany na prawdziwie męskie łzy, macho teksty i szydercze uśmieszki charakterystyczne dla Hokuto No Ken. Zapomniałem tylko o jednym. Nie da się z poziomu gry zmienić ścieżki na japońską! Ta angielska jest dla mnie (pipi)a nie do przyjęcia! Nie chcę się bawić ze zmianą języka w dashu bo później nie będę mógł jeszcze wrócić do angielskiego/polskiego Nie wiem na (pipi) lokalizowali chyba tylko dla leniwych amerykanów! Co do systemu walki to nie rozumiem. Jest bardzo fajny, zwłaszcza napierdalanie finiszerów. Rozumiem, że może to dla kogoś być nudne oglądanie tego samego po raz setny i słuchanie komentatora wykrzykującego nazwę egzekucji ale na tym polega czar tej gry. Jak ktoś nie oglądał bajki to tego nie zrozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 (edytowane) Skończyłem, trochę wymęczyłem. I w sumie nie wiem, komu polecić tę gierkę - chyba tylko dla wygłodniałych fanów Dżakuzi, jak to wspomniał gdzieś bodaj @ping Dla fanów starej chińskiej bajki? Trochę średnio. Owszem, gierka bierze elementy fabuły oryginału i bawi się nimi po swojemu. I niby nawet niczego zbytnio nie kaleczy, pod koniec wywołuje nawet jakiś tam grymas wzruszenia, ale koniec końców warstwa fabularna sprawia wrażenie okrutnie uproszczonej i spłyconej względem oryginału. Tytuł okrutnie na tym traci, ale inaczej pewnie nie dałoby się tu sensownie zaszyć yakuzowego szkieletu rozgrywki. Lost Paradise choć relatywnie krótki (krótszy od przeciętnej odsłony Dżakuzi), to i tak momentami sprawia wrażenie przeciąganego na siłę - a to się zdarzy jeżdżenie samochodzikiem w te i nazad bo tak, a to czasem bieganie tam i z powrotem po mieścinie bez większego sensu, jakby nie dało się przyśpieszyć akcji "teleportując" bohaterów w dane miejsce i czas cut-scenką System walki po paru apgrejdach nabiera nieco głębi, ale mam wrażenie, że i tak jest biedniej niż w Yakuzach. Finisherów jest niby sporo, ale szybko przestają cieszyć michę. Tłuczenie mobków z również nie sprawia za wiele frajdy, za to bossowie nawet potrafią stanowić jakieś tam wyzwanie na ich tle. Szkoda jedynie, że nie czuć w ich trakcie epickości i "wagi" znanej z oryginału Reasumując: 7=/10. A zupełnie niezaznajomieni z lore Hokuto no Ken mogą w sumie spokojnie zjechać na 6. Odhaczone i raczej do zapomnienia. Szkoda, że nawet nikt na Pchlim tego nie chce Edytowane 18 Czerwca 2019 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi