MBeniek 3 260 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Zwiastun: https://www.youtube.com/watch?v=Rr1mnmGK_l4 Gameplay: https://www.youtube.com/watch?v=klWlEggbGRQ Zapowiedź: https://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=12975 Premiera: pc - 23.10 (99zł), ps4&xone - 4.12 Czeka ktoś czy każdy ma wylane, bo wychodzi 3 dni przed rdr? W zapowiedziach się przewija, że to takie "hirołsy" w świecie wiedźmina, co przykuło moją uwagę. Pograłbym sobie w jakąś nową, dobrą strategię, a jeszcze z ciekawą historią/klimatem to już w ogóle miło. Szkoda tylko, że gra nie wychodzi na tablety (albo chociaż na switcha), bo tam by pasowała idealnie. Z ciekawostek to na pc gra będzie dostępna tylko na gogu. Podejrzewam, że cyberpunk też już ominie steama i cdp zatrzyma te "30%" dla siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
selene 3 367 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Ależ fajnie to wygląda. Szkoda, że nie mam czasu, bo wciąż gram w Krew i Wino. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 386 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Czekam na wersję iOS i biorę za każde piniądze Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Poczekam na jakieś promo albo na premie w robocie i wezme. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 081 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Myślałem, że to ma być podpięte pod Gwinta? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 20 minut temu, McDrive napisał: Myślałem, że to ma być podpięte pod Gwinta? Gwint w obecnej formie z 3 rzedami jedostek nie nadaje sie na komorki. Ten dodatek ma byc podwalinami pod ten zabieg..tak mi sie wydaje W Gwinta to chyba graja juz tylko zapalency a dodatek (nowa gra) ma przyciagnac nowych graczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Ojj w Wiedźmińskie "Hirołsy" to bym zagrał, ale za karciankę z fabułą to ja dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 yikes,czyli jednak chodzona karcianka a nie hirołsy, ja podziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 18 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Ponoć hajp na jakiś gierkowy trailer dziś był? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yab 572 Opublikowano 18 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Oceny bardzo wporzo. Pozycja obowiązkowa jak tylko pojawi się na XO Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 19 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 W recenzjach przewija się info, że gra jest prosta, a sztuczna inteligencja słaba, a na ppe w recenzji by gruszczyk - "wysoki poziom trudności" Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 21 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Szkoda, że to w głównej mierze nadal karcianka i REDzi nie zrobią czegoś na wzór crpg z dawnych lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Przed wyjściem z domu chciałem sprawdzić czy gierka zacznie się ściągać. Niestety nadal tylko 100 mb i po uruchomieniu gry wyrzuca mnie do sklepu. Myślałem że premiera była o północy a major Nelson już na stronie napisał że grywalne. Ciekawe czy to tylko w Polsce jeszcze niedostępne:) no nic pewnie po powrocie dopiero da radę ściąganie włączyć... Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 061 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Ja się tylko zastanawiam czy brać na PS4 Pro, czy na XboxOneX. Czy w ogóle jest jakaś różnica między nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 26 minut temu, Basior napisał: Ja się tylko zastanawiam czy brać na PS4 Pro, czy na XboxOneX. Czy w ogóle jest jakaś różnica między nimi. Bierz na tym na czym ci się lepiej gra. To nie jest gra pod graficzne fajerwerki i raczej będzie wyglądać identycznie na PS4 Xbox one i pro oraz x. Jedynie loadingi mogą być gdzieś krótsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 7 godzin temu, blantman napisał: Przed wyjściem z domu chciałem sprawdzić czy gierka zacznie się ściągać. Niestety nadal tylko 100 mb i po uruchomieniu gry wyrzuca mnie do sklepu. Myślałem że premiera była o północy a major Nelson już na stronie napisał że grywalne. Ciekawe czy to tylko w Polsce jeszcze niedostępne:) no nic pewnie po powrocie dopiero da radę ściąganie włączyć... Globalny problem na reddicie też o tym piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Czyli jak zwykle preorderzy to frajerzy:D nic przynajmniej dzisiaj re7 skończyłem bo miałem trochę czasu po 12 jak wróciłem z salonów. A gra już się ściąga wystarczyło usunąć te 100 mb i ponownie ściągnąć teraz 7 gb Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 081 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 To jest tylko cyfrowe? Łączy się to w jakiś sposób z gwintem, znaczy odkrywanie kart itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Pograłem że 3 h dzisiaj więc na szybko wrażenia Gierka działa bardzo dobrze na koksie ale miałem jeden crash do dasha. Grafika mi się bardzo podoba. Całe udźwiękowienie z narratorem czytającym opisy bardzo klimatycznie dopełnia piękna grafikę. Gra to w skrócie Heroes of might and magiczne spotyka visual novel i gwinta. Gra się bardzo dobrze. Bałem się że gwint mnie znudziło jak w multi ale tu dużo misji to tak naprawdę zagadki w gwintowej grze. Np musimy zniszczyć 1 kartę bez uszkadzania innych. Potyczki to 1/3 gry następna 1/3 to chodzenie po mapie zbieranie surowców, odpowiadanie na losowe zdarzenia i rozbudowa obozu. Ostatnia składowa to rozmowy, dialogi , paragrafowki i decyzję. Tutaj jest to podobne bardzo do Wieśka 3. Małe decyzje mogą mieć poważne konsekwencje a twoja jedną decyzja doprowadzić do katastrofy później. Fabuła bardzo wiedźmińska i przez te opisy narratora bardziej czuje się jak bym czytał książkę Sapkowskiego niż grał w Wieśka redow. Nie wiem kto pisał te teksty ale czuję w tym ducha sapka. Dla fana książek i gier w tym świecie pozycja obowiązkowa nawet jak gry w gwinta nie lubisz. Reszta tylko jeżeli lubi czytać i fabuła jest dla was ważna inaczej są inne gry jak RdR 2 @McDrivekarty odkrywasz i jakieś kosmetyczne pierdoły do trybu multiplayer gwinta. Mi to zwisa bo i tak nie zagram ale dla kogoś może to być fajny bonus. Edytowane 5 Grudnia 2018 przez blantman 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 340 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 9 godzin temu, blantman napisał: ale czuję w tym ducha sapka Słyszysz w głowie "gdzie są moje miliony orenów?" Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 49 minut temu, Bzduras napisał: Słyszysz w głowie "gdzie są moje miliony orenów?" Po prostu dobrze napisane i bardzo w stylu sapka. Widać że autorzy scenariusza wzorowali się na powieściach. Jak czytasz jakiegoś autora długo od razu poznajesz jego książki. Każdy autor ma swój styl pisania. Tu ewidentnie podrobili sapka :D Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Brzmi super, tylko niech jakąś tłustą obniżkę na święta na Steamie zrobią i będzie grane. No i naprawdę im przygrzało, że wersji na Switcha nie zrobili . Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 4 minuty temu, raven_raven napisał: Brzmi super, tylko niech jakąś tłustą obniżkę na święta na Steamie zrobią i będzie grane. No i naprawdę im przygrzało, że wersji na Switcha nie zrobili . No gra byłaby idealna na switch i komórki. Nie wiem czemu zamykają się na kase z tych źródeł . Cytuj Odnośnik do komentarza
friedrich 70 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Wrażenia po 2h na XOX: Plusy: - świetna, komiksowa grafika - bardzo ładnie rysowane karty - no i "wiedźminska" muzyka :) - fabułę ledwo liznąłem ale rozmowy i cała otoczka jest bardzo wiedźmińska. To rzeczywiście pełnoprawna gra ze świata. - motyw chodzenia po mapie i szukanie znajdziek, questów i potworów bardzo wciągający - oczywiście podstawa to gra w gwinta - tutaj trochę leżę bo grałem jedynie podczas przechodzenia Wieśka i wszystko zapomniałem. Strach co będzie gdy będę musiał rozbudować talię bo na razie tego nie ogarniam. No ale stać mnie chyba na ten intelektualny wysiłek :) - dałem za grę coś ok. 110zł i warto Minus: - raz mi się pojawił bug polegający na braku możliwości wyboru innych namiotów w obozie. Wszystko inne działało OK. Musiałem zamknąć grę i odpalić od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi