Skocz do zawartości

Wojna Krwi: Wiedźmińskie Opowieści

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pominąłem jedną skrzynię, źle wszedłem w interakcję z bandytami i nie wziąłem od nich mapy, da się jeszcze ją jakoś zdobyć czy gra od nowa jak mi zależy na platynie?

Edit: Ewentualnie coś jak NG+ później? Czy będę całość musiał lecieć?

Edytowane przez zagul
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gram i Ja, po 2h bardzo fajnie. Tylko nie mogę się przyzwyczaić do nowego modelu gwinta i ciężko mi na razie idzie. Cała reszta supcio choć szkoda, że rozgrywka to nie HomM i budowanie osad z turowymi walkami. :)

Opublikowano
  W dniu 7.07.2019 o 21:23, XM. napisał(a):

Gram i Ja, po 2h bardzo fajnie. Tylko nie mogę się przyzwyczaić do nowego modelu gwinta i ciężko mi na razie idzie. Cała reszta supcio choć szkoda, że rozgrywka to nie HomM i budowanie osad z turowymi walkami. :)

Rozwiń  

Początek jest delikatnie ciężki, potem nie licząc puzzli jest łatwo, jestem już w ostatniej krainie i nie miałem większych problemów :) Podobno ostatnia walka trochę kłopotu sprawić może. 

Opublikowano

Jestem na początku 4 chaptera. Gra przehói, Meve jedna z najlepszych samic w grach ever, do tego to za co uwielbiam wieska - myślisz ze robic dobry uczynek, 10h później dostajesz pstryka w nos który kosztuje Cie połowe załogi xD Fabularnie jest przefajnie, no i jak zwykle w wiedzminku wybory są tylko w odcieniach szarości, nie da się wszystkich uszczesliwic.

Opublikowano

Mocno zyebali z ostatnia walka - ponad 2h i nie widać cienia szansy na wygranie. Cała gra latwizna i takie coś odyebac ma koniec, dużo stracił na tym ogólny odbiór gry.

Opublikowano
  W dniu 23.07.2019 o 15:46, XM. napisał(a):

Mocno zyebali z ostatnia walka - ponad 2h i nie widać cienia szansy na wygranie. Cała gra latwizna i takie coś odyebac ma koniec, dużo stracił na tym ogólny odbiór gry.

Rozwiń  

Jak całą grę zmieniałem tylko bibeloty w talii, to na ostatnią walkę przebudowałem całą armię, ale z tego co pamiętam to 2-3 podejścia z nową talią i siadło. 

Opublikowano

Ja po 3h dopiero przeszedłem, ale że 2 razy też cała talia była przemodelowana. Te nieskończone tury i ulepszanie swoich przeciwników o 10 co chwilę to była masakra. Cudem się udało, bez mahakanskiego piwa nie do przejścia.

Opublikowano

Nie miałeś tej zielarki, która lecząc jednostki doje,bywała je o ilośc straconego dmg?

Opublikowano (edytowane)

Bardzo dobra gra(nie licząc zagadek i ostatniej walki, w której chyba trzeba mieć farta).

Postaci, grafika(przypomina The Banner Saga), dialogi, wybory, konsekwencje, dubbing, smaczki, nawiązania - to wszystko jest niemal tak samo dobre jak w "dużych odsłonach". Gra  jest bardzo w klimacie książek, mógłbym spokojnie uwierzyć, że nasz ulubieniec Sapek maczał w tym palce. Jest ktoś jest fanem uniwersum, to będzie zadowolony.

P.S. Meve świetna postać, widziałbym ją w kolejnych Wieśkach AAA.

Grube spoilery:

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez SlimShady
Opublikowano
  W dniu 31.07.2019 o 20:23, SlimShady napisał(a):

Bardzo dobra gra(nie licząc zagadek i ostatniej walki, w której chyba trzeba mieć farta).

Postaci, grafika(przypomina The Banner Saga), dialogi, wybory, konsekwencje, dubbing, smaczki, nawiązania - to wszystko jest niemal tak samo dobre jak w "dużych odsłonach". Gra  jest bardzo w klimacie książek, mógłbym spokojnie uwierzyć, że nasz ulubieniec Sapek maczał w tym palce. Jest ktoś jest fanem uniwersum, to będzie zadowolony.

P.S. Meve świetna postać, widziałbym ją w kolejnych Wieśkach AAA.

Grube spoilery:

Pokaż ukrytą zawartość
Rozwiń  

Cześć

Pokaż ukrytą zawartość

• Plusik 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak coś jest promka na pss za 56 zł. Pograłem z 2h. Wiedźmiński klimat wylewa się z ekranu. Jest bardzo fajnie. Jednak 2 linie gwinta średnio mi leżą i tak jak wiele osób z tego tematu średnio go ogarniam pod kątem akcji u przeciwników.

Aaaaaaaa czym różni w tej wersji rząd „dystansowy” od pierwszej linii frontu? Jakoś nie czuję różnicy i każdą jednostkę mogę dać, tu i tu.

Opublikowano

Rozni sie tym ze czasem niektore karty dzialaja tylko w drugiej lini(balistyczne) a niektore z bliska. No i masz ograniczone miejsce rowniez chyba na ilosc kart w jednej lini

Opublikowano
  W dniu 22.08.2019 o 21:12, balon napisał(a):

Jak coś jest promka na pss za 56 zł. Pograłem z 2h. Wiedźmiński klimat wylewa się z ekranu. Jest bardzo fajnie. Jednak 2 linie gwinta średnio mi leżą i tak jak wiele osób z tego tematu średnio go ogarniam pod kątem akcji u przeciwników.

Aaaaaaaa czym różni w tej wersji rząd „dystansowy” od pierwszej linii frontu? Jakoś nie czuję różnicy i każdą jednostkę mogę dać, tu i tu.

Rozwiń  

No i są karty, które np. dostają dodatkowy atak za przesuwanie, albo za to ile kart jest w danej linii, ja też miałem problem z ogarnięciem co się dzieje, potem jest łatwiej.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Świetna jest ta gierka, naszło mnie na wiedźmina po serialu i wziąłem teraz przy promce. Bardzo fajne postacie i fabularnie się ciekawie rozkręca, a same karty jak nigdy nie grałem w żadne gwinty to bawię się super, czasami idzie nieźle pokombinować. 

• Plusik 1
Opublikowano
  W dniu 29.12.2019 o 10:22, messer88 napisał(a):

Świetna jest ta gierka, naszło mnie na wiedźmina po serialu i wziąłem teraz przy promce. Bardzo fajne postacie i fabularnie się ciekawie rozkręca, a same karty jak nigdy nie grałem w żadne gwinty to bawię się super, czasami idzie nieźle pokombinować. 

Rozwiń  

Ja właśnie też chciałem ściągnąć. Czyli mówisz, że warto? A ile godzin przejście zajeło?