SlimShady 3 374 Opublikowano 11 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Końcówka jest ciężka, no przynajmniej mnie potrafiła mocno wkurzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 887 Opublikowano 12 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 12 godzin temu, 20inchDT napisał: Dobra pograłem trochę dłużej, jestem w 3 akcie i wkradła się nuda. Gra jest banalnie prosta, mało kart i nie można kombinować z deckiem i nie przewiduję, że będę musiał cokolwiek zmieniać, bo i tak przejeżdzam jak walcem po AI. Zdecydowanie za długa gra jak na tak niezróżnicowany gameplay. Gierka sztosik ale fakt monotonna rozgrywka. Na jakim poziomie trudności grasz? Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 12 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 46 minut temu, Ukukuki napisał: Gierka sztosik ale fakt monotonna rozgrywka. Na jakim poziomie trudności grasz? Na tym srodkowym. Co sie zmienia na wyzszym poziomie? Siła kart? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 887 Opublikowano 12 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 A nawet nie wiem, pytam z ciekawości bo ja chyba grałem na tym najniższym xD mile wspominam te 30 kilka godzin. Te zagadki mnie denerwowały bo jest tylko jedno rozwiązanie a na najniższym poziomie można to ominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 12 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 @Ukukuki Ja do tej pory nie dałem rady rozwiązać jednej (pozbyc sie cial kusznikami) i musiałem skorzystać z YT. Okazało się, że trzeba mieć taktykę, ale też liczyc na szczescie, bo jest spore RNG XD kto to (pipi) zaakceptował. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Kupilem bo byla w promce i nie moge sie oderwac. Zajebista gra i klimacik . Takie idealne na handhelda aczkolwiek gram na PS4 i jest rewelacja:D Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Gram na trudnym i powiem wam że ta talia Scoia tel to jest jakas przepotezna, jednostki maja rozkaz i zadaja 2 pkt obrazen przy tym, rozkaz odnawia sie jak przeciwnik zagra nowa karte, wiec jak rzucaja 3 lucznikow, to co turwe trace jednostki, a przeciwnik zagrywa karty która dostaje bonus 2 pkt za kazda zabita moja jednostke. No nie jest za latwo Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 to poczekaj na koniec gry jak bez sposobu to będziesz chciał zrobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 No ostatnia walka to jest kurva przegięcie. Ja 3 razy talie mocno zmienialem zanim przeszedłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 2 godziny temu, messer88 napisał: to poczekaj na koniec gry jak bez sposobu to będziesz chciał zrobić ja już musze coś pokombinować z talia, niestety losuje mi chujowe karty czesto i przegrywam rzutem na taśme Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 19 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Ja pamiętam że cała gra na normalu była spoko, tzn parę razy coś tam powtarzałem ale i lubiłem testować nowe karty które się pojawiały i tak się grało fajnie. Natomiast koniec gry to wymagał już konkretnego ustawienia talii co mi się nie podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 No ja wlasnie gram na hardzie i do niektorych walk podchodze po pare razy, nie jest łatwo ogólnie, dobrze że mam doświadczenie w gwincie Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 btw macie jakś stronke gdzie można zobaczyc konsewkencje podejmowanych przez siebie decyzji np tego ze zostawiles chlopów samych sobie albo zabrales ich ze soba, albo wybic ranne elfy lub darowac im zycie. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Musiałem 1 raz obniżyc poziom trudnośći, ze wszystkimi walkami sobie jakoś radziłem bez większego problemu w sumie, ale teraz miałem pojedynek z jakimiś nilfagrdczykami w Angrenie. Jakiś dramat ta walka, wszystkie karty miał z 6pkt pancerza, wzmacaniające się co ture plus miał chyba 5 kart z cechą wytrzymałość które po rzuceniu na stół się wzmacnialy wiec 6-7 jego kart miało wartość 35-40 xDDD Mam nadzieje że to jakiś błąd bo nie sżło realnie tego wygrać pomimo wielu moich prób (bomba dwimerytowa, szpiedzy it) Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 31 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Ja pierdole Jaka ta ostatnia bitwa w angern jest nieuczciwa kurwa to się w głowie nie mieści. Dowódca po dwóch zagranych kartach moze dobrać jedną z talii. To jakiś kurwa absurd Wkurwiłem się na tą grę. To jest oszustwo a nie rywalizacja Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 A jednak to nie była ostatnia bitwa tylko przedostatnia. Ta ostatnia była jeszcze bardziej pojebana. Do angrenu poziom trudności był uczciwy ( gram na very hard) ale kurwa to co się potem dzieje to jest komedia. Dałem na najniższy poziom bo nie będę się denerwował na typowe oszustwa Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Skonczylem na easy, ta ostatnia batalia to jedno wielkie XD Ogolnie gierka super, historia rewelacja, rozgrywka bardzo mi się podobała ale niektóre bitwy to przegięte na maksa były. Mam poczucie zmarnowanego potencjału. Tak jak pisali poprzednicy, widziałbym takie ala herosy ta gięrke, z nacjami oraz taktycznymi bitwami turowymi na heksach. To co zrobili graficy oraz muzycy to poezja, klimacik wylewa się z ekranu, smaczków w dialogach oraz różnych listach czy ogłoszeniach jest po prostu mnóstwo. Daje solidne 8/10 szkoda ze kontynuacja się już nie pojawi tak jak zostało napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 887 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Mi się podobają nawiązania do serii Heroes, chętnie bym zobaczył gierkę od nich w takim stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 21 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Gwinta ogarnąłem w Wiedźminie, myślałem, że tu będzie podobnie. No niestety, ale jednak się zaskoczyłem, bo powiem szczerze, że chyba do tej pory dobrze nie zrozumiałem systemu gry, wszystko jest bardziej rozbudowane, więcej możliwości, tworzenia talii i działania. Była to pierwsza moja karcianka, czasami robiłem coś świadomie, czasami jechałem na farcie, ale koniec końców udało się jakoś przebrnąć i grę skończyć. Było warto, bo sama historia jest fajna, dużo nawiązań do świata Wiedźmina, wybory mają wpływ na to, co dzieje się wokół nas. Najbardziej męczyło mnie jednak to nudne chodzenie po dużej mapie, zbieranie surowców i czekanie, kiedy kolejna walka. Sama gra też byłaby lepsza, gdyby była o 2-3 godzinę krótsza, a twórcy przyspieszyli z historią. Mimo wszystko polecam, nawet jeśli nie lubicie karcianek to warto poznać fabułę, bo twórcy przygotowali też opcję pójścia na skróty i generalnie można pomijać walki. Czekam na drugą odsłonę, przede wszystkim liczę na trochę większe rozbudowanie rozgrywki. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 234 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 W dniu 21.11.2022 o 23:09, lukas_k96 napisał: Gwinta ogarnąłem w Wiedźminie, myślałem, że tu będzie podobnie. No niestety, ale jednak się zaskoczyłem, bo powiem szczerze, że chyba do tej pory dobrze nie zrozumiałem systemu gry, wszystko jest bardziej rozbudowane, więcej możliwości, tworzenia talii i działania. Była to pierwsza moja karcianka, czasami robiłem coś świadomie, czasami jechałem na farcie, ale koniec końców udało się jakoś przebrnąć i grę skończyć. Było warto, bo sama historia jest fajna, dużo nawiązań do świata Wiedźmina, wybory mają wpływ na to, co dzieje się wokół nas. Najbardziej męczyło mnie jednak to nudne chodzenie po dużej mapie, zbieranie surowców i czekanie, kiedy kolejna walka. Sama gra też byłaby lepsza, gdyby była o 2-3 godzinę krótsza, a twórcy przyspieszyli z historią. Mimo wszystko polecam, nawet jeśli nie lubicie karcianek to warto poznać fabułę, bo twórcy przygotowali też opcję pójścia na skróty i generalnie można pomijać walki. Czekam na drugą odsłonę, przede wszystkim liczę na trochę większe rozbudowanie rozgrywki. Gra była dla mnie odkryciem. Uwielbiam Gwinta, a to na Switchu to był dla mnie top. Idealna gra pod Switcha/Decka i miła odmiana od turowych jrpg i wrpg z klasycznym podejściem do walki. Więcej Gwinta poproszę z domieszką fabuły:), brałbym dwójkę w ciemno w takiej samej stylistyce i gameplayu. Gra jednak nie sprzedała się super, wiec być może się nie doczekamy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi