gekon 1 787 Opublikowano 19 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2019 Cytat kolo z rogami Clancy Brown swoją drogą Wszystkim marudom powinien spodobać się ep 7. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 19 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2019 No co ty. Blant znowu napisze, że baby yoda wciśnięty na silę. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 19 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2019 (edytowane) Jezu ale cie dupka piecze i latasz za mna bo star warsy ci obrażają. Sam jestem fanem i mam prawo do swojego zdania. Obecnie jedyne co zostało dobre w świecie star wars to niektóre książki i gra . Obejrzę 7 odcinek to dam znać Edytowane 19 grudnia 2019 przez blantman Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 20 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2019 to daj znać:P Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 21 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2019 Obejrzałem jednym ciągiem 7 odcinków i podoba mi się serial, jako całość. Spaghetti western, połączony z Wiedźminem, polany sosem SW - bardzo fajna rzecz. Główny bohater super - taki Geralt trochę, no i w sumie jego praca to wiedźmiński fach, jak się patrzy. Baby Yoda to najlepsze, co się Gwiezdnym Wojnom przydarzyło od wielu lat... Do tego ten klimacik, syf, względny realizm jeśli chodzi o scenografię, czy kostiumy (uyebani szturmowcy, Mando tarzający się w błocie) - jasne, że to wciąż bajka, bo w końcu to Star Wars, ale całość robi kapitalne wrażenie. Strasznie chciałbym grę w tych klimatach i ogromny ch#j w d#pę EA za skasowanie projektu Amy Hennig, bo to właśnie mogło być coś takiego.. Czekam na 9. epizod i rozważam kupno na DVD/BD, jeśli ukaże się w rodzimej dystrybucji na nośnikach fizycznych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 27 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2019 Kufa jakie to było dobre. Czekam na kolejny sezon Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 27 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2019 Łoooo jak rozyebali system tą ostatnią sceną! Ogólnie cały serial bardzo dobry i świetna końcówka. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 27 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2019 39 minut temu, gekon napisał: Łoooo jak rozyebali system tą ostatnią sceną! Pokaż ukrytą zawartość Ogólnie cały serial bardzo dobry i świetna końcówka. To był miecz świetlny, czy jakaś odmiana? Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 27 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2019 (edytowane) 33 minuty temu, McDrive napisał: To był Ukryj zawartość miecz świetlny, czy jakaś odmiana? Tak jedyny taki, zrobiony chyba przez Tarre Vizsla - mandaloriańskiego Jedi. Edytowane 27 grudnia 2019 przez gekon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 566 Opublikowano 27 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2019 Dave Filoni jak boss na koniec nonszalancko je.bnął Spoiler Darksaber weź to teraz porównaj do kretyńskiego wciskania maula do solo jedyny typ w lucasie, który rozumie to uniwersum Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 27 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2019 55 minut temu, Sebas napisał: Dave Filoni jak boss na koniec nonszalancko je.bnął Pokaż ukrytą zawartość Darksaber weź to teraz porównaj do kretyńskiego wciskania maula do solo jedyny typ w lucasie, który rozumie to uniwersum Po odcinku z poszukiwaniem tej kamperki na pustyni, to bałem się, że na koniec sezonu wyskoczy właśnie rogaty, ale moje obawy nie potwierdziły się na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 27 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2019 Mandalorian (szczególnie dwuczęściowy finał) >>> trzy ostatnie filmy SW Drugi sezon już na jesień. Podejrzewam, że oba sezony kręcili na raz, skoro tak szybko się wyrobili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 265 Opublikowano 28 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2019 No i całkiem fajny ten dwuczęściowy finał. Co prawda kilka pierdółek do czepienia by się znalazło. * Trochę tradycyjnego raszowania wynikającego z za krótkich odcinków, przez co mamy kwiatki typu dialog - Choć pomóż - Nie chcę, nie mogę, nie ma mowy - Ale to imperium - Dobra to idę Albo ten masterplan jedziemy z pustą kołyską a później - Pokażcie gówniaka - Nie bo śpi xDDDDD * Próby wywoływania emocji delikatnie mówiąc średnio udane. Krindżowe pożegnanie z "umierającym" Mando, z góry skazane na porażkę próby wywołania przejęcia losem droida, z którym po prostu nie było czasu się zżyć. * Baby Yoda używający mocy tylko wtedy, gdy leniwym scenarzystom jest to akurat na rękę. Randomowe duszenie babochłopa i leczenie czarnego elfa, który raczej nie powinien za bardzo go obchodzić, to proszę bardzo. Pomóc w ucieczce Kuillowi albo uleczyć zdychającego Mando? A po co. Tak, wiem, głupi gówniak jest głupi. * Jeżeli akcja ma miejsce 5 lat po RoTJ, to trochę dziwne, że nikt nie ma pojęcia o istnieniu mocy. To Imperium też takie średnio upadłe. No to tyle gorzkich żali. Całościowo oglądało się to nieźle, a byłoby jeszcze lepiej, gdyby wywalić żenujące, nic nie wnoszące odcinki 4 i 5. Czekam na drugi sezon z nadzieją przede wszystkim na dłuższe odcinki, co pozwoliłoby uniknąć ostatnio symptomatycznego dla marki syndromu "nie ma czasu, lecimy dalej". No i może wreszcie Gustavo Fring stworzy jakieś realne zagrożenie, bo strzelanie jak do kaczek do zastępów stormtrooperów, choćby nie wiem jak dobrze zrealizowane, z oczywistych względów nie jest w stanie wywołać żadnego poczucia stawki. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 28 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2019 Też obejrzałem finał i jestem usatysfakcjonowany. Takie Star Warsy to ja mogę oglądać z przyjemnością. Oby tylko nowe odcinki były dłuższe. To był dobry rok dla serialomaniaków. Moje top5 to Mandalorian, Wiedźmin, Czarnobyl, Watchmen i Stranger Things. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 673 Opublikowano 28 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2019 Nie będę rozbijał opinii na poszczególne odcinki, całościowo podobało mi się, choć nie było to jakieś rewelacyjne przeżycie. Poprawny, to chyba najtrafniejsze słowo, co przy poziomie ostatnich dzieł spod znaku SW (poza R1, zresztą nieprzypadkowo estetycznie chyba najbliższemu serialowi) jest dużą pochwałą. Podoba mi się szeroko pojęta warstwa wizualna, pseudorealistyczne podejście do uniwersum (można by powiedzieć, że, wyłączając oczywiście wątek Baby Yody, dosyć przyziemne), znośnie zarysowane postacie (może poza "Suicide Squadem" z du.py, straszna sztampa), nawiązania do innych części itd. Na minus pełno klisz, tak wytartych, że aż obrażających widza próbą budowania "napięcia" (z finałem na czele) no i długość odcinków. Nie do końca przekonuje mnie też struktura serialu przypominająca fabułę gry, gdzie poszczególne odcinki (szczególnie w środku) to "misje poboczne", zamykające się w całości w tych 35 minutach, a nie mające większego wpływu na wątek główny. Tak czy siak, w kategoriach niezobowiązującej rozrywki, jest git. Nie wyczekuję kolejnych części z niecierpliwością, ale chętnie będę sprawdzać, co tam dalej wymyślą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 28 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2019 Ale ten czarny Miecz Sitha na koniec odcinka nadzieje na równie dobry drugi sezon Cytuj Odnośnik do komentarza
Humulus 823 Opublikowano 11 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 11 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2020 CHCĘ taki na ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 11 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2020 W dniu 28.12.2019 o 17:35, u55r napisał: Ale ten czarny Ukryj zawartość Miecz Sitha na koniec odcinka nadzieje na równie dobry drugi sezon xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 31 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2020 Ten serial to najlepsze co spotkało Star Warsy od czasu starej trylogii. Han Solo tez był dobry, nawet bardzo, Rogue one ok, ale to jest lepsze. Jestem po szóstym i najsłabszym dotąd epie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 602 Opublikowano 31 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2020 Napisz proszę, co ci się podobało w Solo. Poważnie, jestem ciekawy, bo do mnie w ogóle ten film nie trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 31 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2020 GRaficzka, poczucie jakiejś tam przygody, humor, świetny Lando, reszta aktorów też ok, w każdym razie gładziej mi weszło niż ostatnia trylogia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 31 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2020 2 godziny temu, Shankor napisał: Napisz proszę, co ci się podobało w Solo. Poważnie, jestem ciekawy, bo do mnie w ogóle ten film nie trafił. Fajny klimat przygody, zero nadęcia, piękne widoczki, ogólnie wszystko na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 3 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2020 W dniu 20.12.2019 o 01:02, gekon napisał: to daj znać:P daje znać obejrzałem zaległe 2 epy ostatnie. Nie śpieszyło mi się wiem ale w końcu się zmusiłem i .... no średnio. Lepiej niż wcześniejsze kilka epów ale nadal bez tego jaranka co tutaj ludziom się udzielił. Jak takie seriale ma disney wypuszczać to ja za ich usługę jak wejdzie do polski nie zapłacę. No nie wiem całość oceniam na 5+/10. Po pierwszych 2 dałbym 8 po 6 epach maks 4 a ostatnie dwa podnoszą ocenę Nawet ten główny zły w 2 ostatnich epizodach taki sobie a tak fajny aktor go gra (uwielbiam z BB i Better Call Saul). Wiem to star wars i logiki nie powinienem za bardzo się dopatrywać ale kurde ten serial jest tak dziurawy w scenariuszu. Chyba tylko ta nowa trylogia może się z nim równać pod tym względem. Obejrzałem mam z głowy i tak jak ostatni film disney mi już kompletnie obrzydził star wars. Nie chcę i nie czekam na nic w tym uniwersum niech zdycha. Spoiler chyba że ktoś zrobi singlowego kotor 3 wtedy dam szanse gierce Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 4 lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2020 Premiera 2 sezonu w październiku Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi