Opublikowano 25 października 20204 l Czy mandalorian bedzie do obejrzenia w telewizji nc+? Tam jest ten caly disney plus czy gdzie tego szukac??
Opublikowano 25 października 20204 l 9 minut temu, Chewie napisał: czy gdzie tego szukac?? U nas to jedynie -> Edytowane 25 października 20204 l przez MBeniek
Opublikowano 31 października 20204 l Bardzo dobry start sezonu, zdziwiło mnie, że odcinek taki długi. Raziły mnie tylko kiepskie efekty specjalne w kilku scenach.
Opublikowano 31 października 20204 l Czy ja wiem, czy takie kiepskie? DC w swoich superbohaterskich goownach ma znacznie gorsze przy miliardowym budżecie, a to tylko serial z baby jodą. Ja byłem pod wrażeniem tego smoka Uwielbiam ten serial! Świetny ep i wnosi sporo do kanonu SW, może nawet więcej niż cała nowa trylogia xD
Opublikowano 31 października 20204 l Nie no jak tak jak Shen wspomina kilka scen waliło sztucznością i mocnym CGI, ale pewnie można zrzucić winę na COVID i problemy z nim związane przy produkcji. Odcinek kozak.
Opublikowano 1 listopada 20204 l No te roboty u tej babeczki to mocno raziły CGI. Ale reszta? Miodzik.
Opublikowano 1 listopada 20204 l Jazda na ścigaczach sztuczna fhui, ale potwór był już super. Odcinek ogólnie bardzo dobry.
Opublikowano 1 listopada 20204 l Nie no spoko, ale nie myślałem o takich drobiazgach. Smok był elegancki, a te pieski to i tak poziom wyżej niż wąsy Supermana w Lidze xD
Opublikowano 2 listopada 20204 l Soi boi nadal trzyma formę. CGI ok, mnie raziły tylko te roboty naprawiające. Spoiler Zbroja Boby Fett chociaz wiedziałem, że to nie on to jednak dreszczyk był Edytowane 2 listopada 20204 l przez Plugawy
Opublikowano 3 listopada 20204 l Powiem wam że rzadko kiedy ufam Hypeowi. Od niezliczonych bezpiecznych produkcji Marvela po mieszane jakościowo filmy od DC staram się nie dawać porwać emocjom i podchodzić w miarę neutralnie do nowych produkcji. Aż tutaj pojawia się Mandalorian. Dzieło które nie jest wybitne, dzieło które nie redefiniuje gwiezdnej sagi na nowo ale robi coś więcej - pokazuje że Star Wars to nie tylko latanie z mieczami i galaktyczne bitwy wieńcząno niszczeniem kolejnej super broni. To też to co się dzieje na rubieżach tych gwiezdnych wydarzeń. I to w Mando jest chyba najlepsze - ot pojawia się kowboj, robi swoje i wychodzi. Schemat znany i lubiany przez każdego kto oglądał rano westerny w TV jednak posypany dobrze znanym fanom sci-fi sosem. Mando to jedno z większych serialowych zaskoczeń jak dla mnie w tym roku.
Opublikowano 3 listopada 20204 l Zaletą (a zarazem jednak wadą) jest fakt, że Jon Favreau i Dave Filioni nie starają się wymyślić koła na nowo. Niewymagająca historia, podana z sosem gwiezdnych wojen i dodatkowymi frytkami w postaci bohaterów, których nie określa ich płeć, kolor skóry czy orientacja seksualna. Gdyby to było robione przez ekipę Kathleen Kennedy, to Mando byłby czarny, Szeryf byłby silną niezależną homoseksualną kobietą, a baby-yoda córką Palpatine'a.
Opublikowano 6 listopada 20204 l Obejrzałem wreszcie 2X01 i to jest poziom tylko troszkę wyższy niż środkowego segmentu 1 sezonu. Upadł mit, że nie da się z tego serialu nic wyciągnąć fabularnie z powodu zbyt krótkich odcinków. Tutaj mieli 50 minut i znowu nie byli w stanie wyczarować niczego lepszego niż prosta do przesady, nieangażująca, trzymająca się kupy na słowo honoru historyjka z kartonowymi postaciami i dialogami pisanymi na planie w trakcie przerw na lunch. Następny prymitywny quest jak z niskobudżetowego erpega, w którym scenariusz i dialogi pisze grafik po godzinach. Następne pretekstowe backstory puszczone w losowym miejscu odcinka na fast forward. Kolejny odcinek, w którym zielonego gówniaka mogłoby nie być, bo jedyne co robi to słodkie minki. Znowu tanie żerowanie na nostalgii i niepotrzebny fan serwis. Jedyne co tu było na poziomie, to budżet, szczególnie ten władowany w smoka. Da się to oglądać, ale raczej z uczuciem mocnego wyjebania w to na co się patrzy. Edytowane 6 listopada 20204 l przez Tokar
Opublikowano 7 listopada 20204 l Widzew wczoraj zremisował tracąc bramkę w doliczonym czasie, nie czepiałbym się Tokiego bo też jestem wkurwiony i dlatego sam 2x02 mam zamiar dopiero za kilka dni obejrzeć
Opublikowano 7 listopada 20204 l Nie wiem jakie macie oczekiwania, SW to nigdy nie było jakieś mega ambitne dzieło. Drugi odcinek również spoko, pościg z X wingami czy akcja z pająkami świetnie zrobione.
Opublikowano 7 listopada 20204 l Ano, drugi odcineczek również bardzo spoko. Szkoda tylko, że taki krótki.
Opublikowano 7 listopada 20204 l Odcinek fajny, ALE. Spoiler Nie rozumiem,, dlaczego Filoni zostawił Mando na pewną śmierć. Poza tym fajny epizod wpisujący się w klimat tego serialu. 7+/10.
Opublikowano 10 listopada 20204 l Oczywiście jak Spoiler Mando naprawiał statek, to już żaden pajączek nie przyszedł. A wątpliwe żeby wszystkie załatwili. Edytowane 10 listopada 20204 l przez PiotrekP