C1REX 16 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 (edytowane) 6 minutes ago, maciekww28 said: @C1REX Xcloud - gra leci z serwerów (nie musisz posiadać konsoli) Remote play - gra leci z konsoli po wifi (coś jak screen mirror) Przecież wiem i nawet o tym pisałem. Jednak dla posiadacza konsoli, to nie robi różnicy, czy serwer m$, czy moja własna konsola. Pod wieloma względami wolę swoją własną konsolę i 100% moich gier, niż xCloud z wybranymi grami. Jakoś ciężko mi wyobrazić sytuację, że ktoś będzie opłacał GPU bez posiadania konsoli. Edytowane 30 września 2020 przez C1REX 1 Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Jak wyjdziesz z domu, to remote play przestaje działać. Czego nie rozumiesz? Cytuj
maciucha 11 654 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 XDDD to jeszcze raz -remote liczy twoja konsola, w twoim domu, za twoje pieniądze, dane przesyła przez twój router i tylko w obrębie tego routera możesz odbierać dane na lapku/telefonie, ergo możesz grać tylko tam gdzie masz konsole -xcloud liczy chmura, w serwerowni phila spencera, za pieniadze phila spencera, dane przesyła przez cokolwiek jestes połączony, może to być lte lub wifi u twojej babci, w domu lub mcdonaldzie, ergo możesz grać gdziekolwiek masz połączenie internetowe, nie potrzebujesz w ogóle fizycznie posiadac konsoli, a tym bardziej być w zasięgu podłączonej do niej sieci Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 (edytowane) 1 hour ago, Shankor said: Jak wyjdziesz z domu, to remote play przestaje działać. Czego nie rozumiesz? Remote play działa na LTE (bez potrzeby wifi) , więc dlaczego ma przestać działać? Edytowane 30 września 2020 przez C1REX Cytuj
Bzduras 12 766 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Bez czepialstwa, ale weź zostań na PC albo kup PS5. Nie będziesz miał takich problemów. 1 Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Just now, Bzduras said: Bez czepialstwa, ale weź zostań na PC albo kup PS5. Nie będziesz miał takich problemów. Ale wytlumacz. Każdy mi tu pisze, ze remote play jest tylko z domu, kiedy tak naprawdę działa przez 4g z dowolnego miejsca na Ziemi. Sony owszem jest tak zacofane, ale nie xbox. Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Ale ty jesteś męczący. Przyjdzie czas, że cała biblioteka będzie dostępna. I tak nie będziesz w ten sposób grał przez 99% to po co wynajdujesz problemy z dvpy. 1 Cytuj
Bzduras 12 766 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Nie, tłumaczenie Ci tej zawiłej kwestii odpalania gierek bez konsoli na telefonie mnie przerasta, nawet się nie podejmuje. Już pięć osób napisało Ci to samo, a Ty dalej nie rozumiesz. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Ale co Wy gadacie. Ja pisze, ze remote play daje dostęp do całej konsoli i wszystkich naszych gier, a ludzie tu błędnie piszą, że poza domem nie działa. Remote play działa poza domem i bez wifi. Cytuj
Bzduras 12 766 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 6 minut temu, Bzduras napisał: Nie, tłumaczenie Ci tej zawiłej kwestii odpalania gierek bez konsoli na telefonie mnie przerasta, nawet się nie podejmuje. Już pięć osób napisało Ci to samo, a Ty dalej nie rozumiesz. bez konsoli bez konsoli bez konsoli BEZ KONSOLI Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Bzduras - ile razy mam pisać, ze wiem, ze xcloud idzie z serwerów? Ja się pytam, dlaczego mi się wmawia, że remote play nie działa w autobusie? Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 matka ci w domu włącza konsolę i przekłada płytki z gierkami? Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 (edytowane) 5 minutes ago, 20inchDT said: matka ci w domu włącza konsolę i przekłada płytki z gierkami? Jakie płytki? Jezus maria. Ja piszę, ze remote play dziala w autobusie, a Ty z płytkami wyskakujesz? Co to ma do rzeczy? xcloud to tylko gamepass z serwerów. Remote play to Twoja konsola, czyli gamepass + wszystko co kupiłeś. Jak Cie nie ma w domu, a chcesz nową grę, to sobie ściągasz zdalnie. Edytowane 30 września 2020 przez C1REX Cytuj
maciucha 11 654 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Przecież remote play do działania potrzebuje być w tej samej sieci co konsola i telefon. Czyli nie zagrasz w autobusie. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 16 minutes ago, maciucha said: Przecież remote play do działania potrzebuje być w tej samej sieci co konsola i telefon. Czyli nie zagrasz w autobusie. Na playstation tak. Na xboksie dziala lte/4g/bez wifi - czyli w autobusie. 2 Cytuj
maciucha 11 654 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 7 minut temu, C1REX napisał: Na playstation tak. Na xboksie dziala lte/4g/bez wifi - czyli w autobusie. No jeśli jest tak jak mówisz to Jutro przetestuję i dam znać Cytuj
Figuś 21 260 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 R 47 minut temu, C1REX napisał: Na playstation tak. Na xboksie dziala lte/4g/bez wifi - czyli w autobusie. ale co ty pierdolisz, remote play na PS vita(nie wiem jak na pc np. w pracy) normalnie działa przez lte i jak u kogoś się podłączysz po wifi. Musisz mieć tylko konsole w chacie na czuwaniu podłączona do neta z dobrym uploadem Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 3 minutes ago, Figuś said: R ale co ty (pipi)isz, remote play na PS vita(nie wiem jak na pc np. w pracy) normalnie działa przez lte i jak u kogoś się podłączysz po wifi. Musisz mieć tylko konsole w chacie na czuwaniu podłączona do neta z dobrym uploadem Nie wiedziałem o tym. Na telefonie nie potrafiłem i wymiękłem. Tylko na WiFi mogłem. Cytuj
Figuś 21 260 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 No to na przyszłość zanim zaczniesz pisać głupoty to może warto zrobić reaserch Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 11 minutes ago, Figuś said: No to na przyszłość zanim zaczniesz pisać głupoty to może warto zrobić reaserch Jesteś pewny, że LTE działa na telefonach? Właśnie szukam w necie i jedyne LTE widzę na VITA. - Ensure that you are on Wi-Fi because the app will only work across your home network - you cannot play PS4 games remotely when on the bus, for example. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 Zacznijcie gadać tylko o xcloud, po chvj tu piszecie o jakiejś vicie Wiadomo że w autobusie streaming po lte z chmury bo jak wy chcecie się po wifi z konsolą łączyć Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 września 2020 Opublikowano 30 września 2020 8 minutes ago, maciekww28 said: Zacznijcie gadać tylko o xcloud, po chvj tu piszecie o jakiejś vicie Wiadomo że w autobusie streaming po lte z chmury bo jak wy chcecie się po wifi z konsolą łączyć Remote play działa przez LTE/4G/Mobile data Cytuj
maciucha 11 654 Opublikowano 2 października 2020 Opublikowano 2 października 2020 koledzy robie sobie gamestreaming na smartfona, konsola podpięta kablem, telefon po wifi, ale appka pokazuje że słabe wifi i wszystko dość mocno tnie jest jakiś magiczny sposób? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi