Opublikowano 15 lutego 20214 l Na telefonie to tak sobie działa, testowałem na wifi i 5GHz. Dla mnie lag i jakość obrazu nieakceptowalna. Geforce now za to działa sztywniutko, pewnie MS będzie miał ten sam poziom jak udostępni to na PC.
Opublikowano 15 lutego 20214 l rozmazana rozdzielczość wynika chyba z tego że w serwerowniach siedzą leciwe Xboxy One S, no ale w tym roku ma się zacząć wymiana sprzętu na podzespoły XSX więc jakość obrazu powinna mocno podskoczyć.
Opublikowano 15 lutego 20214 l Możliwe, albo kompresja. Na kablu i PC będzie to pewnie porównywalnie działać do konkurencji.
Opublikowano 15 lutego 20214 l Pamiętajcie, że MS dopiero buduje centrum danych pod Warszawą. Teraz nam chyba z Niemiec ciągnie.
Opublikowano 15 lutego 20214 l Zanim powstaną te centra danych MS i gugla pod Wwa to trochę wody upłynie w Wiśle, one nawet nie mają jeszcze dokładnych lokalizacji wybranych
Opublikowano 15 lutego 20214 l Godzinę temu, PanKamil napisał: A co mam napisać? Sumienie nie pozwala mi tego polecać. Ludzie kłócą się o milisekundy inputlag w tv a gdyby zagrali w chmurze to by za głowę się złapali. Nie wyobrażam sobie jednak abym miał przejść halo czy gearsy w takich warunkach. Ale czy ktoś z was na serio gra na telefonie w gierki? Tzn. jw. spoko ciekawostka ale niestety po pierwsze ekran mały a poza tym lag niemiłosierny nawet po 5 giga. Trudno mi sobie wyobrazić przechodzenie czegoś więcej niż walking simów.
Opublikowano 15 lutego 20214 l 2 minuty temu, lpcl napisał: Ale czy ktoś z was na serio gra na telefonie w gierki? Tzn. jw. spoko ciekawostka ale niestety po pierwsze ekran mały a poza tym lag niemiłosierny nawet po 5 giga. Trudno mi sobie wyobrazić przechodzenie czegoś więcej niż walking simów. No właśnie chciałem się przekonać na własnej skórze i mogę śmiało powiedzieć, że nie da się grać na serio w gierki w telefonie. Na szczęscie ten eksperyment kosztował 4 zł
Opublikowano 15 lutego 20214 l 3 minuty temu, PanKamil napisał: No właśnie chciałem się przekonać na własnej skórze i mogę śmiało powiedzieć, że nie da się grać na serio w gierki w telefonie. Na szczęscie ten eksperyment kosztował 4 zł Ja gram we wsteczną na emulatorach, snes, megadrive, dreamcast i jest spoko jako przerywnik ale ten cloud gaming to może na tych przeglądarkach albo na apkach w TV jak ogarną tego laga.
Opublikowano 15 lutego 20214 l 21 minut temu, lpcl napisał: Ale czy ktoś z was na serio gra na telefonie w gierki? Tzn. jw. spoko ciekawostka ale niestety po pierwsze ekran mały a poza tym lag niemiłosierny nawet po 5 giga. Trudno mi sobie wyobrazić przechodzenie czegoś więcej niż walking simów. Myślę ,że nikt tego nie traktuje poważnie, bardziej jako ciekawostkę. Lag zawsze będzie ogromny nawet na G5.
Opublikowano 15 lutego 20214 l Granie w multi w jakies shotery czy sportówki to w ogóle odpada w takim wypadku.
Opublikowano 27 lutego 20214 l i trwają testy apki na PC która ma się ukazać tym roku. Nareszcie będzie można powiedzieć że xbox stał się ikonką na pulpicie
Opublikowano 8 marca 20214 l Odpaliłem na kompie i jest dramat, do stadii i GF Now nie ma podjazdu. Zrywanie połączenia, ogromny inputlag, na razie jedyna zaleta to biblioteka. Ogólnie te same problemy co na telefonie, a myślałem, że to wina wifi. Hype spadł do zera bo przez rok nie zobaczyłem poprawy w wydajności.
Opublikowano 8 marca 20214 l A to dziwne bo ja grając na telefonie nie mam żadnych problemów bo to że jest lekki lag w niektórych grach nie określiłbym problemem acz całkowicie normalnym efektem ubocznym takiego rozwiązania.
Opublikowano 8 marca 20214 l W sumie na telefonie po premierze działało nawet spoko, kilka misji w halo nawet przeszedłem, czy w dirta 4 pograłem, ale ostatnio jest coraz gorzej. Na pc jest dramat a myślałem, że z kablem to już będzie poziom innych usług, a premiera ma być na wiosnę.
Opublikowano 8 marca 20214 l Wczoraj czy w sobotę próbowałem na telefonie i działało fatalnie. Przede wszystkim gra zawieszała obraz a dźwięk działał dalej. Mam wrażenie, że faktycznie chodzi gorzej. Mam 300 Mb, WiFi 5 i nowy telefon - P30Pro. Nie ma chyba słabego elementu
Opublikowano 8 marca 20214 l 2 godziny temu, wojtas011 napisał: Odpaliłem na kompie i jest dramat, do stadii i GF Now nie ma podjazdu. Zrywanie połączenia, ogromny inputlag, na razie jedyna zaleta to biblioteka. Ogólnie te same problemy co na telefonie, a myślałem, że to wina wifi. Hype spadł do zera bo przez rok nie zobaczyłem poprawy w wydajności. Ale co odpaliłes na kompie jak XCloud jest teraz tylko na androida?
Opublikowano 9 marca 20214 l Ok ja bym jednak poczekał na oficjalny release dedykowanej apki z pełnym supportem. Pierwsze testy apki na androida wyglądały tragicznie. Osobiście mam różne doświadczenia z Xcloud ale takiego SoR4 skończyłem nie czując żadnej różnicy spowodowanej tym, że gramw chmurze. Forza za bardzo nie chciała niestety tak ładnie śmigać ale i tak działało to lepiej niż myślałem.
Opublikowano 9 marca 20214 l 4 godziny temu, pawelgr5 napisał: Ok ja bym jednak poczekał na oficjalny release dedykowanej apki z pełnym supportem. Pierwsze testy apki na androida wyglądały tragicznie. Osobiście mam różne doświadczenia z Xcloud ale takiego SoR4 skończyłem nie czując żadnej różnicy spowodowanej tym, że gramw chmurze. Forza za bardzo nie chciała niestety tak ładnie śmigać ale i tak działało to lepiej niż myślałem. A na czym grasz? Jaki fon, jaką sieć w domu, na padzie czy ekranie? Ja mam dyskomfort, nawet w SoR4
Opublikowano 9 marca 20214 l Grałem na Xiaomi Mi Lite 10, router przenośny ustawiony na 5GHz. SoR4 oraz Halo 1 były wręcz wspaniałe. Problem miałem przy Forzie i Hellblade (tutaj artefakty byly). testowałem sporo gier i jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tej usługi. Jeżeli klient na PC da mi poziom zblizony do SoR4 i Halo 1 to bardzo powaznie przemyślę czy nie płacić za GPU tylko dla Clouda. BTW dzięki chłopaki za przypomnienie ze Stadia jest już w PL. Potestuję w weekend może
Opublikowano 31 marca 20214 l Starsze gry z Xboxa 360 trafią do chmury i będzie można je ograć w Gamepassie W czasach gdy jedni zamykają swoje sklepy że starszymi grami, Xbox udostępnia gry z 360 na nowe platformy
Opublikowano 31 marca 20214 l Dodatkowo ostatnio gdzieś mi się przewinęło info, że ta cała chmura krajowa do której dokładają się MS z Googlem jest na ukończeniu i ma wystartować, co powinno poprawić jakość grania u nas