Ukukuki 7 101 Opublikowano 15 lutego 2021 Opublikowano 15 lutego 2021 Na telefonie to tak sobie działa, testowałem na wifi i 5GHz. Dla mnie lag i jakość obrazu nieakceptowalna. Geforce now za to działa sztywniutko, pewnie MS będzie miał ten sam poziom jak udostępni to na PC. 1 Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 15 lutego 2021 Opublikowano 15 lutego 2021 rozmazana rozdzielczość wynika chyba z tego że w serwerowniach siedzą leciwe Xboxy One S, no ale w tym roku ma się zacząć wymiana sprzętu na podzespoły XSX więc jakość obrazu powinna mocno podskoczyć. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 15 lutego 2021 Opublikowano 15 lutego 2021 Możliwe, albo kompresja. Na kablu i PC będzie to pewnie porównywalnie działać do konkurencji. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 15 lutego 2021 Opublikowano 15 lutego 2021 Pamiętajcie, że MS dopiero buduje centrum danych pod Warszawą. Teraz nam chyba z Niemiec ciągnie. Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 15 lutego 2021 Opublikowano 15 lutego 2021 Zanim powstaną te centra danych MS i gugla pod Wwa to trochę wody upłynie w Wiśle, one nawet nie mają jeszcze dokładnych lokalizacji wybranych Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 15 lutego 2021 Opublikowano 15 lutego 2021 Godzinę temu, PanKamil napisał: A co mam napisać? Sumienie nie pozwala mi tego polecać. Ludzie kłócą się o milisekundy inputlag w tv a gdyby zagrali w chmurze to by za głowę się złapali. Nie wyobrażam sobie jednak abym miał przejść halo czy gearsy w takich warunkach. Ale czy ktoś z was na serio gra na telefonie w gierki? Tzn. jw. spoko ciekawostka ale niestety po pierwsze ekran mały a poza tym lag niemiłosierny nawet po 5 giga. Trudno mi sobie wyobrazić przechodzenie czegoś więcej niż walking simów. Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 15 lutego 2021 Opublikowano 15 lutego 2021 2 minuty temu, lpcl napisał: Ale czy ktoś z was na serio gra na telefonie w gierki? Tzn. jw. spoko ciekawostka ale niestety po pierwsze ekran mały a poza tym lag niemiłosierny nawet po 5 giga. Trudno mi sobie wyobrazić przechodzenie czegoś więcej niż walking simów. No właśnie chciałem się przekonać na własnej skórze i mogę śmiało powiedzieć, że nie da się grać na serio w gierki w telefonie. Na szczęscie ten eksperyment kosztował 4 zł Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 15 lutego 2021 Opublikowano 15 lutego 2021 3 minuty temu, PanKamil napisał: No właśnie chciałem się przekonać na własnej skórze i mogę śmiało powiedzieć, że nie da się grać na serio w gierki w telefonie. Na szczęscie ten eksperyment kosztował 4 zł Ja gram we wsteczną na emulatorach, snes, megadrive, dreamcast i jest spoko jako przerywnik ale ten cloud gaming to może na tych przeglądarkach albo na apkach w TV jak ogarną tego laga. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 15 lutego 2021 Opublikowano 15 lutego 2021 21 minut temu, lpcl napisał: Ale czy ktoś z was na serio gra na telefonie w gierki? Tzn. jw. spoko ciekawostka ale niestety po pierwsze ekran mały a poza tym lag niemiłosierny nawet po 5 giga. Trudno mi sobie wyobrazić przechodzenie czegoś więcej niż walking simów. Myślę ,że nikt tego nie traktuje poważnie, bardziej jako ciekawostkę. Lag zawsze będzie ogromny nawet na G5. Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 15 lutego 2021 Opublikowano 15 lutego 2021 Granie w multi w jakies shotery czy sportówki to w ogóle odpada w takim wypadku. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 27 lutego 2021 Opublikowano 27 lutego 2021 i trwają testy apki na PC która ma się ukazać tym roku. Nareszcie będzie można powiedzieć że xbox stał się ikonką na pulpicie Cytuj
wojtas011 564 Opublikowano 8 marca 2021 Opublikowano 8 marca 2021 Odpaliłem na kompie i jest dramat, do stadii i GF Now nie ma podjazdu. Zrywanie połączenia, ogromny inputlag, na razie jedyna zaleta to biblioteka. Ogólnie te same problemy co na telefonie, a myślałem, że to wina wifi. Hype spadł do zera bo przez rok nie zobaczyłem poprawy w wydajności. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 8 marca 2021 Opublikowano 8 marca 2021 A to dziwne bo ja grając na telefonie nie mam żadnych problemów bo to że jest lekki lag w niektórych grach nie określiłbym problemem acz całkowicie normalnym efektem ubocznym takiego rozwiązania. Cytuj
wojtas011 564 Opublikowano 8 marca 2021 Opublikowano 8 marca 2021 W sumie na telefonie po premierze działało nawet spoko, kilka misji w halo nawet przeszedłem, czy w dirta 4 pograłem, ale ostatnio jest coraz gorzej. Na pc jest dramat a myślałem, że z kablem to już będzie poziom innych usług, a premiera ma być na wiosnę. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 8 marca 2021 Opublikowano 8 marca 2021 Wczoraj czy w sobotę próbowałem na telefonie i działało fatalnie. Przede wszystkim gra zawieszała obraz a dźwięk działał dalej. Mam wrażenie, że faktycznie chodzi gorzej. Mam 300 Mb, WiFi 5 i nowy telefon - P30Pro. Nie ma chyba słabego elementu Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 8 marca 2021 Opublikowano 8 marca 2021 2 godziny temu, wojtas011 napisał: Odpaliłem na kompie i jest dramat, do stadii i GF Now nie ma podjazdu. Zrywanie połączenia, ogromny inputlag, na razie jedyna zaleta to biblioteka. Ogólnie te same problemy co na telefonie, a myślałem, że to wina wifi. Hype spadł do zera bo przez rok nie zobaczyłem poprawy w wydajności. Ale co odpaliłes na kompie jak XCloud jest teraz tylko na androida? Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 9 marca 2021 Opublikowano 9 marca 2021 Ok ja bym jednak poczekał na oficjalny release dedykowanej apki z pełnym supportem. Pierwsze testy apki na androida wyglądały tragicznie. Osobiście mam różne doświadczenia z Xcloud ale takiego SoR4 skończyłem nie czując żadnej różnicy spowodowanej tym, że gramw chmurze. Forza za bardzo nie chciała niestety tak ładnie śmigać ale i tak działało to lepiej niż myślałem. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 9 marca 2021 Opublikowano 9 marca 2021 4 godziny temu, pawelgr5 napisał: Ok ja bym jednak poczekał na oficjalny release dedykowanej apki z pełnym supportem. Pierwsze testy apki na androida wyglądały tragicznie. Osobiście mam różne doświadczenia z Xcloud ale takiego SoR4 skończyłem nie czując żadnej różnicy spowodowanej tym, że gramw chmurze. Forza za bardzo nie chciała niestety tak ładnie śmigać ale i tak działało to lepiej niż myślałem. A na czym grasz? Jaki fon, jaką sieć w domu, na padzie czy ekranie? Ja mam dyskomfort, nawet w SoR4 Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 9 marca 2021 Opublikowano 9 marca 2021 Grałem na Xiaomi Mi Lite 10, router przenośny ustawiony na 5GHz. SoR4 oraz Halo 1 były wręcz wspaniałe. Problem miałem przy Forzie i Hellblade (tutaj artefakty byly). testowałem sporo gier i jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tej usługi. Jeżeli klient na PC da mi poziom zblizony do SoR4 i Halo 1 to bardzo powaznie przemyślę czy nie płacić za GPU tylko dla Clouda. BTW dzięki chłopaki za przypomnienie ze Stadia jest już w PL. Potestuję w weekend może 1 Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 31 marca 2021 Opublikowano 31 marca 2021 Starsze gry z Xboxa 360 trafią do chmury i będzie można je ograć w Gamepassie W czasach gdy jedni zamykają swoje sklepy że starszymi grami, Xbox udostępnia gry z 360 na nowe platformy 1 Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 31 marca 2021 Opublikowano 31 marca 2021 Dodatkowo ostatnio gdzieś mi się przewinęło info, że ta cała chmura krajowa do której dokładają się MS z Googlem jest na ukończeniu i ma wystartować, co powinno poprawić jakość grania u nas Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Opublikowano 6 kwietnia 2021 Sea of Thievesze sterowaniem dotykowym Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Opublikowano 15 kwietnia 2021 6 kolejnych gier dostało sterowanie dotykowe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi