Skocz do zawartości

xCloud

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ciekawe informacje, przypominam że obecnie Xcloud działa na stareńkich przerobionych Xboxach One S, co odbija się wyraźnie na jakości odpalanych gier

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem wam moją szybką opinię, xcloud to złoto. Na internecie 5g, testowałem i działało w zasadzie idealnie. Grałem w multi Halo 3 i z kolekcji szefa i nie czułem, abym miał jakieś lagi czy opóźnienie. Zagrałem około 10 spotkań. Przeszedłem też sporo superhot z gamepasa i testowałem Huntera i jakieś TWD. Wszystko śmiga świetnie. Natomiast na zwykłym necie, nie 5g już nie działa to tak sprawnie. Ogólnie jestem mega zaskoczony i chodzenie do pracy z padem chyba będzie teraz tradycją xD

• Plusik 1
Opublikowano

5g albo wifi 5ghz i można naprawdę super śmigać, bez większych lagów. Szkoda tylko, że na iOSie nie ma natywnej apki, grzeje mi mojego 12 mini niesamowicie po pewnym czasie.

Opublikowano

Właśnie najlepsze, że grając na telefonie(android), praktycznie w ogóle się on nie grzał, plus 5 calowy ekran, sprawia że ewentualna niska rozdzielczość nie jest żadnym problemem. Porównując to do takiego Switcha, jakość jest zdecydowanie na plus xclouda. 

Opublikowano

Rowniez testowalem po zmianie telefonu i neta. Mam wrazenie ze im mniejsza gierka to dziala to lepiej. Takie Ori, Children od Morta, Street of Rage 4 bym powiedzial ze dziala wrecz idealnie ale juz taka FH4 ma odczuwalnego i przeszkadzajacego laga. Jakbym mial GPU na swoim koncie to w robocie chyba bym nie popracowal a nak.urwial w male gierki ;)

Opublikowano
5 godzin temu, MYSZa7 napisał:

Na czym grasz?

Xiaomi Mi 10T, gra się spoko, bo telefon jest dość spory, ponad 6 cali, duża bateria i procesor snapek który był flagowcem rok temu czy jakoś tak. W końcu mogę dokończyć gry na które nie miałem czasu xD A tak z doskoku, to co pisze Szymek, jest bardzo fajna opcją. Jedyny minus to wymagane 5G. Chociaż dzisiaj testowałem też na necie, nie 5g ale łącze 300 Mbps Hellblade też działał bardzo fajnie, może z trzy razy przesunęła się od góry do dołu linia odświeżania.

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

pierwsi gracze donoszą że niektóre gry odpalają w chmurze się w wersji na XS, z oficjalnych źródeł wiadomo że w tym roku trwa wymiana serwerów z tych pracujących na Xbox One S na XSX,

więc niedługo miejmy nadzieje każdy (jeśli ma tylko wystarczająco szybkie łącze) będzie mógł pograć na nextgenie  :xboss:

Opublikowano

Ja pograłem znowu w kilka gierek i jest duzo lepiej niż było rok temu. Jak wjedzie pełen upgrade do XSX to może być ciekawie. Jak usługa będzie się rozwijac w takim tempie to kto wie czy za jakies 5-6 latnie odpuszczę kupowania dedykowanego pudła i zostanę tylko z chmurą.

Opublikowano

Xcloud (czy jak to tam teraz M$ nazywa) będzie natywnie wbudowaną aplikacją działającą razem z aplikacją xboxa i sklepem na Windowsie 11

pokazywali przykład na wczoraj prezentacji,

patrząc na to co robią inne firmy zajmujące graniem w chmurze (Google, Sony, Amazon) to wydaje się że tylko M$ wie co robi i ma chyba największe predyspozycje ku temu by osiągnąć sukces.

Opublikowano

No google zachowuje się jak by za chwilę miało zamknąc w pizdu tę swoją Stadię. O GFN cicho się zrobiło a Amazon chyba nie umie w gry video ogólnie więc tutaj MS może robić co chce. Sony za wolno to wszystko rozwija więc nie stanowiąna razie, żadnej konkurencji. Ta chmura MS u mnie obecnie działa naprawdę dobrze. Przetstowałem sporo gierek. Sporo bym chciał zagrac na duzym TV więc ostatecznie jebać ceny. Kupuje XSX. 

Opublikowano

Tak  wygląda przyszłość gamingu, konsole, pc, tablety, smartfony wszystko w jednym ekosystemie z dostępem do setek gier w jednym abonamencie. Xbox jest na dobrej drodze żeby zrewolucjonizować gaming

• Plusik 1
Opublikowano

Kurcze, po 5Ghz WiFi 300/150 lag w SoT był naprawdę mocny, ALE na dniach zrobię testy podłączając lapka pod kabel i telewizor. Czyżby MS wyciągnął rękę do biedaka i w mniej wymagających grach będę miał jakość XSX bez posiadania konsoli? :obama: 

Opublikowano
25 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

zyżby MS wyciągnął rękę do biedaka i w mniej wymagających grach będę miał jakość XSX bez posiadania konsoli?

Jeśli chodzi o klatki to na pewno, ale rozdzielczość streamu to nadal chyba 1080p. Sprawdziłem przed chwilą na Yakuzie 7 i na pewno śmiga na XSX (60fps i tryby grafiki do wyboru w opcjach), ale sam obraz trochę rozpikselowany był. Jednak do jakości granka nie mam jak się przyczepić, na wifi 120Mb 5GHz gra się naprawdę nieźle :notbad:

Opublikowano
33 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Kurcze, po 5Ghz WiFi 300/150 lag w SoT był naprawdę mocny, ALE na dniach zrobię testy podłączając lapka pod kabel i telewizor. Czyżby MS wyciągnął rękę do biedaka i w mniej wymagających grach będę miał jakość XSX bez posiadania konsoli? :obama: 

Czemu nie sprzedasz tego One S i nie kupisz XSX?

Opublikowano

Brzmisz jak zwolennik płyt kompaktowych, pytający jak Spotify i inne serwisy streamingowe mogą zrewolucjonizować branżę, bo tobie wystarcza odtwarzacz CD i reszta jest dla ciebie zbędna

• Plusik 3
Opublikowano (edytowane)

Jednak granie to trochę inna działka. W filmach czy muzyce masz w zasadzie bierne uczestnictwo, w graniu jednak jesteś czynną stroną, wymaga zaangażowania (kontroler, sterowanie, jakieś zdolności manualne, refleks itd.) i jest mniej przystępne. Potencjalnie to miliardy ale realnie to jakieś ameby co klikają jeden przycisk na komórce. Nadal jestem sceptyczny do grania w chmurze. Może to będzie rewolucja, ale mam nadzieję, że będę już dostatecznie stary gdy tak się stanie i będzie mi to wisiało. 

Edytowane przez lpcl
Opublikowano

Jeśli będzie to kiedyś bez żadnego laga (co jest zapewne osiągalne) to możemy w pełni mówić o rewolucji - grasz gdzie chcesz i kiedy chcesz. Jak wczoraj odpaliłem SoTa to pomimo laga wrażenie zrobiło na mnie to, że gram w yebanego Xbox na przeglądarce. :oooooo Nie mówiąc o tym, że wyglądało to na ekranie FHD lepiej niż XOS. :pawel: