Skocz do zawartości

xCloud

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Insiderzy od jakiegoś czasu mogą korzystać z chmury w apce xboxa, po kilku dniach testów, jest o wiele lepiej niż w przeglądarce. Minus to, że gry odpalają się po angielsku mimo Polskiego regionu.

• Plusik 1
Opublikowano

co prawda nie jestem insajderem ale też obiło mi się o uszy że streamowanie gier działa znacznie lepiej na konsoli czy xboxowej apce na PC niż w przeglądarce

Opublikowano

Ostatnio odpalałem Art of Rally w przeglądarce i nie było żadnych lagów czy problemów z połączeniem. Płynniutko, responsywnie, w ogóle nie czułem jakbym grał w chmurze. No ale to pewnie zależne od gry chociaż testowałem to też na nowym, szybszym łączu niż wcześniej. Sprawdzę dzisiaj jak wypada Outriders bo wcześniej to tak różnie bywało.

Opublikowano
  W dniu 18.08.2021 o 09:17, ASX napisał(a):

co prawda nie jestem insajderem ale też obiło mi się o uszy że streamowanie gier działa znacznie lepiej na konsoli czy xboxowej apce na PC niż w przeglądarce

Rozwiń  

wystarczy apka xbox insider hub i zapisanie się do testu xbox app

Opublikowano (edytowane)

Drugie podejście do Razer kishi. Zamówiłem sobie padziora i testuję xcloud oraz grę zdalną prosto z xboxa. Dziś grałem z dobrą godzinę w Hadesa, później trochę w halo spartan assault, wolfa i forze poprzez xcloud. Jeżeli mam pełen zasięg wifi to działało to naprawdę spoko. Ale jak już byłem u córki w pokoju to już w nie dało się grać w takiego wolfa, a tam mam 3/4 zasięgu. Będę sobie to testował przez najbliższy tydzień.

received_514410522993380.jpeg

Edytowane przez creatinfreak
  • Plusik 1
Opublikowano

I ja gram od wczoraj w chmurze korzystając z iOS. O ile grafika wygląda super, to nie mogę tego nazwać komfortowym graniem z powodu dość zauważalnego laga. Na pierwszy rzut odpaliłem Halo 2 i wprawdzie przeszedłem pierwszy poziom, to jednak opóźnienie było dość upierdliwe. Jest to dla mnie o tyle zaskakujące, że mam dobrego neta (5G, 300 Mb/s). Wieczorem odpaliłem sobie Medium dla którego głównie wziąłem miesiąc subskrybcji (za całe 4 zł!) i też zauważałem opóźnienia, ale jest to gra w której są one do przeżycia.

Ogólnie fajnie to działa, że wybierasz grę z wielkiego katalogu, klikasz play i jazda, choć nie wiem co z tym lagiem. Zastanawiam się nawet czy na długie zimowe wieczory nie wziąć sobie Series S, żeby ograć trochę rzeczy z tej biblioteki. 

Opublikowano
  W dniu 21.08.2021 o 08:46, ASX napisał(a):

A jeszcze niedawno byłeś takim sceptykiem ;D

Rozwiń  

Tak. Nie wiem może zmiana miejsca routera pomogła. Gram w mniejsze gry, bądź mniej wymagające i jest cymesik :banderas: U córki jest trochę gorszy zasięg i się krztusi to odpalam grę zdalną z Xboxa i działa super. Razer kishi+ oneplus 7+ router 5ghz i mam przenośnego Xboxa w domu :fsg:

Ale jeszcze nie mam zapłacone za razerka i jeszcze potestuję. Jak tak dalej to będzie działać to zostaje i ogrywam sobie indorki w dzień, a wieczorem normalnie konsola, tv i duże tytuły.

• Lubię! 1
Opublikowano

Fajnie słyszeć, że dobrze to działa sam od dłuższego czasu zabieram się za wymiane telefonu (obecny nie obsługuje 5ghz) i sprawieniem sobie przenośnego Xboxa z tym że zamiast Razer Kishi zastanawiam się nad tym chińskim produktem który jest tańszy i zbiera całkiem pozytywne opinie, a do tego wygląda jak Switch xd

Opublikowano
  W dniu 24.08.2021 o 21:06, REZOK napisał(a):

Czyli będzie można pograć w gry z pc z game passa na xboxie?

Rozwiń  

serwery Azure do grania w chmurze oparte są na XSX, więc niestety nie będą działać gry z game passa na PC

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

ciekawa prognoza, ciekawe czy granie w chmurze rzeczywiście czeka tak dynamiczny rozwój w następnych latach?

Swoją drogą moderacja mogłaby przypiąć ten temat ;]

• Plusik 1
Opublikowano

Ja planuje uzywac coraz więcej do samego stestowania czy gierka mi siada. Ostatnio zmarnowąłem miejsce na dysku i czas na ściąganie 12 minutes i Dodgeball Academia. Dodatkowo takie gierki jak Artful Escape mozna w całosci pocisnac w chmurze bo poziomu trudnosci to nie ma i minimalne lagi nie przeszkadzałyby nawet w QTE.

Opublikowano

Dobra, wleciała mi chmura do apki Xbox na komputerze. Nie wiem, jak u Was, ale u mnie to jest w sumie niegrywalne. Laptop podłączony do Wifi 5 Ghz, speedtest pokazuje ponad 300 mpbs, a aplikacja jęczy, że jest problem z połączeniem. Na kablu nie mam jak sprawdzić, bo laptop nie ma gniazda sieciowego. Mnóstwo artefaktów i takie poziome pasy lecące z góry na dół jak u kolegi na filmie:

W dniu 28.08.2021 o 20:16, wojtas011 napisał(a):

Czy ktoś korzysta z apki xboxa do xclouda i też tak to wygląda od jakiegoś tygodnia?

Rozwiń  

Nie wiem, może serwery nie wyrabiają, bo pół świata się na to rzuciło, ale póki co jestem rozczarowany. No i aplikacja nie wykrywa Dualshock 4 na BT, działa tylko z podłączonym padem od XSX.

Opublikowano

A u mnie z kolei na PC wifi 5GHz 120Mb i śmiga to jak na komórce, czyli dobrze. Wygrałem wyścig w FH4, tylko czasami jakość obrazu leci w dół. Do hardkorowego grania raczej chmura się nie nadaje, ale sprawdzenie gierki przed instalacją? Panie, jeszcze jak.

• Smutny 1
  • Minusik 1